Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Bevezetés

Corvinus egy pillantással

A Corvinus Egyetem Magyarország legjelentősebb oktatási intézménye a közgazdaságtan, a menedzsment és a társadalomtudomány területén. Az egyetemi szintű oktatás, csakúgy, mint a világ legfejlettebb országaiban, az 1920-as években kezdődött Budapesten, a Magyar Királyi Tudományos Egyetem autonóm Közgazdasági Karán.

Hiszünk a folyamatos fejlődésben. Nem szabad elégedetten élni az eddig elért eredményekkel. Ezért úgy döntöttek, hogy 2019. júliusától a Corvinust inkább egy állami alapítvány tartja fenn, inkább maga az állam. Noha ez a modell rugalmasabb műveleteket tesz lehetővé, biztosítja a hosszú távú és kiszámítható tervezést is.

Célunk meglehetősen ambiciózus: nemzetközivé válni, 2030-ig Közép-Európa vezető intézménnyé válni a gazdasági, menedzsment és társadalomtudományok területén.

Idővonal

1899: Megalakul a Corvinus közvetlen elődje, a Keleti Kereskedelmi Akadémia

1917: Balogh Elemér főigazgató javaslatára Hangya Szövetkezet (Termelői, Forgalmazói és Fogyasztói Szövetkezet) egy millió magyar koronás alapot kínál a jövőbeni Közgazdaságtudományi Egyetem javára

1920: Október 5-én lép hatályba a Magyar Királyi Tudományos Egyetem Gazdaságtudományi Karának létrehozásáról szóló 1920. évi XXXI. Törvény. Az első hivatalos ünnepségre október 31-én kerül sor.

1934: A Gazdaságtudományi Kar beépül a Palatine Joseph Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetembe

1948: születik az autonóm Magyar Közgazdasági Egyetem

1950: Az egyetem a Fővám téren található egykori Fővámpalotába költözik

1953: Az egyetem átnevezése Karl Marx Közgazdaságtudományi Egyetem

1956: Közgyűlés zajlik a tudósok és a hallgatók részvételével, amely 22 pontból álló listát fogad el, amely tartalmazza a legfontosabb nemzeti politikai követelményeket. Október 23-án a hallgatók méltóságteljes menetelésben vesznek részt a Bem-emlékműnél. Az oktatást 1957. február 1-jéig felfüggesztik.

1968: Szabó Kálmán rektorvá válik, és jelentős reformot hajt végre a tanulmányi programok vonatkozásában.

1970: Chikán Attila vezetésével megalakul az első ilyen jellegű magyarországi Rajk László Kollégium.

1989: A karok átalakításának eredményeként létrejön a Business School, a Közgazdaságtudományi Iskola és a Társadalomtudományi Kar.

1990: Az egyetemet átnevezik a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre

1996: Az Egyetem csatlakozik a világ vezető üzleti iskoláinak és társaságainak CEMS Szövetségéhez.

2007: A Közraktár és a Czuczor utca sarkán lévő „C” épület megnyitása megtörténik. A pesti oldalon lévő Campus most három épületből áll, a Fővámpalaccsal és a Sóházzal együtt.

2019: Közös MBA programot hoznak létre a világ egyik legjobb egyetemével, a sanghaji Fudan Egyetemmel

Akkreditáció

EQUIS akkreditáció az EFMD által

A Corvinus Business School három évre akkreditált, 2018-ban első alkalommal.

Ezzel az akkreditációval a CBS belépett a világ 2% -át felvevő üzleti iskolák körébe, amelyek ezt a tekintélyes akkreditációt birtokolják.

Az EPMD EPAS-akkreditációi

Executive MBA program negyedik alkalommal 3 évre

Bachelor in Business and Management program harmadik alkalommal 5 évig

BSIS címke

A Corvinus Business School, a BSIS jelölése, 2018-ban, második alkalommal

Az Business School Impact System (Business School Impact System - BSIS) rendszerét arra tervezték, hogy meghatározza az iskola helyi környezetre - a városra vagy a régióra gyakorolt hatásainak - mértékét.

EAPAA akkreditáció

A tanúsítást csak körülbelül két tucat európai egyetem birtokolja, és csak négy a közép- és kelet-európai régió középkori tiszteletétől, köztük a Corvinus is.

Mester Közpolitikában és Menedzsmentben - 7 alkalommal először

Rangsorok, díjak

Különösen büszkék vagyunk a számos tudományos sikerre.

Siker Magyarországon

Az első helyezett pályázók száma alapján a Corvinus Business School ismét a legnépszerűbb iskola. Vezető pozícióval is rendelkezik a felvett hallgatók kiválósága szempontjából.

A HVG magazin szerint a Corvinus Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Iskola az 1. helyezett a hallgatói kiválóságban. A hallgatók kiválóságát jelzi az a tény is, hogy a felvett hallgatók csaknem 98% -ának van legalább egy nyelvvizsga, és a kar a 10. országos kari rangsorban is van. A gazdasági iskolák rangsorában a Corvinus Business School megszerezte az 1. helyet a diákok kiválóságának kategóriájában, míg a Corvinus Közgazdaságtudományi Iskola az 1. helyet a „Kiváló tanár” kategóriában.

Az OTDK Társadalomtudományi Osztályán a Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának hallgatói összesen 20 1., 2. és 3. helyet szereztek 2019-ben. Az OTDK Közgazdasági Tanszékén a Corvinus az 1. év több mint 50% -át nyerte. hely. Ph.D. A Corvinus jelöltjét az újonnan alapított Roska Tamás-díjjal jutalmazták.

Nemzetközi siker

A Corvinus Business School elnyerte az első helyet a legjobb kelet-európai üzleti iskolák között az Eduniversal szerint, és az EFMD éves konferenciáján az EQUIS akkreditációt is elnyerte.

A Corvinus Business School a Financial Times Business Schools Ranking rangsorában az első 100 legjobb üzleti iskola közé került.

A hallgatók értékelése és az akadémiai igazgatók szavazata alapján Corvinust a CEMS 32 tagja közül 2019-ben a 3. legjobbnak ítélték meg az Év CEMS iskola kategóriájában.

A Corvinus Tudományos Bolt nemzetközileg elismert növekedést eredményezett 2019-ben: 29 professzor által irányított tanfolyamok keretében 765 hallgatónak lehetősége nyílt arra, hogy részletesebben foglalkozzon a 40 partnerünk felvetett kérdéseivel, és ennek eredményeként jelentős pozitív eredményt hoztak létre. társadalmi hatás.

A Corvinus Közgazdaságtudományi Iskola aktuáriusi és pénzügyi matematikai mesterképzési programja a világ 40 legjobb mesterprogramja között a 31., a Eduniversal rangsorban a biztosítás, a kockázat és a biztosításmatematikai tudományok kategóriájában elért 31. helyre került.

2019-ben a közpolitika és menedzsment magiszteri program megszerezte az Európai Közigazgatási Akkreditáció Szövetségének (EAPAA) nemzetközi akkreditációját 2019-2026 közötti időszakra, ez a magyar program esetében másodszor, és először a az angol program esete. Ezen túlmenően az Alkalmazott közgazdaságtan Bachelor programjának ösztöndíjra pályázó hallgatói száma 30% -kal nőtt, beleértve az első helyezett pályázók számát is.

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Iskola Regionális és Környezetgazdasági Közgazdaságtudományi Tanszéke több mint 1000 egyetem között nemes helyet kapott az Eduniversal globális rangsorában: a fenntartható fejlődés és a környezetgazdálkodás 100 legjobb programja között a 36. helyet érte el.

Helyszínek

  • Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Kérdések