Keystone logo
Católica Global School of Law

Católica Global School of Law

Católica Global School of Law

Bevezetés

A 2009-ben alapított Católica Global School of Law azóta az Universidade Católica Portuguesa epicentrumává vált, amely egyre inkább a transznacionális jogi oktatásra összpontosít. A lisszaboni székhelyű – földrajzi és stratégiai híd Európa és az Egyesült Államok között – Católica Global School of Law azzal az alapvető céllal hozták létre, hogy felkészítse a jövő jogászgenerációit a több joghatóság és a különböző jogi források kontextusában történő gyakorlásra.

Católica Global School of Law megalakulása óta számos célt sikeresen elért. Figyelemreméltó tudóscsoportokat vonzott, rezidenseket és idelátogatókat, valamint több mint 50 különböző nemzetiségből származó végzős hallgatók csoportját, amelyek mindegyike rangos jogi egyetemekről érkezett a világ minden tájáról. Négy korszerű programot indított: az LL.M. Jog európai és globális kontextusban , az LL.M. Nemzetközi üzleti jog , az LL.M. Jog a digitális gazdaságban és a globális Ph.D. a Jogban . E programok minőségét a Financial Times évek óta következetesen elismerte, és Católica Global School of Law a világ egyik leginnovatívabb jogi karának választotta.

Összességében Católica Global School of Law gyorsan a jogi oktatás és kutatás kulcsfontosságú központjává vált a kontinentális Európában, miután alapító tagja volt a Law Schools Global League-nek, és nemrégiben csatlakozott az Európai Jogi Iskolák hálózatához.


Küldetés és értékek

A Católica Global School of Law célja, hogy páratlan tudományos tapasztalatot nyújtson, amely felkészíti végzettjeinket arra, hogy a jogi szakma vezetőivé váljanak. Az általunk nyújtott tapasztalatok azon az alapvető meggyőződésen alapulnak, hogy a jogtudomány nem csupán a jogi szabályok elsajátításáról szól, hanem annak a társadalmi, politikai és gazdasági kontextusnak a megértéséről is, amelyben a jog működik.

Arra törekszünk, hogy elősegítsük a kiválóság kultúráját a jogi oktatásban és kutatásban a kritikai gondolkodás, az innovatív problémamegoldás és az interdiszciplináris együttműködés előmozdításával. Karunk vezető jogtudósokból és gyakorló szakemberekből áll, akik rengeteg tudást és szakértelmet juttatnak el az osztályterembe olyan programokban, amelyek célja, hogy a hallgatók globális perspektívát nyújtsanak a jogról. Előnyben részesítjük továbbá a gyakorlati tanulást különféle készségszemináriumokon, perbeli bíróságokon és egyéb olyan tapasztalati lehetőségeken keresztül, amelyek lehetővé teszik diákjaink számára, hogy tudásukat a való világban alkalmazzák.

A vezető jogi egyetemnek olyan támogató közösségnek kell lennie, amely értékeli a sokszínűséget, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást . A Católicánál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan környezetet hozzunk létre, amely befogadó és befogadó a különféle hátterű diákok számára, valamint olyan szolgáltatási kultúra előmozdítása mellett, amely tükrözi a közérdek iránti elkötelezettségünket.

Végső soron az a célunk, hogy olyan diplomások szülessenek, akik nemcsak kiváló jogászok, hanem úttörők is, akik pozitív hatással lesznek közösségeikre és általában véve a társadalomra.

Helyszínek

Kérdések