Keystone logo
California Western School of Law JD / MSW Dual-Degree Program
California Western School of Law

JD / MSW Dual-Degree Program

San Diego, Amerikai Egyesült Államok

4 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Ról ről

A Juris Doctor (JD) és a Master of Social Work (MSW) Dual-Degree Programot 1996-ban kezdeményezték a San Diego Állami Egyetem Szociális Munkahelyén. A diákoknak lehetőséget kap arra, hogy a két fokozatot négyen, a szokásos öt évben helyettesítse. A program lehetőséget nyújt arra, hogy olyan területekre összpontosítson, ahol a törvény és a szociális munka rendszeresen metszi, például a gyermekek jólétét, a mentális egészséget, az öregedést és a családon belüli erőszakot.

A program hangsúlyozza az interdiszciplináris megközelítést, amely értékeli az együttműködést és a kommunikációs készségeket. A hallgató számára legmagasabb tapasztalat az, hogy befejeződik egy tézis vagy egy tudományos cikk, amely alkalmas lenne egy törvényszéki folyóirat kiadására vagy más megfelelő tudományos publikációra.

Program leírása

A JD / MSW Dual-Degree Program kurzusának ütemterve a diákokat az egyes iskolák programjaiba sodorja.

 • A négyéves program első éve teljes egészében California Western School of Law tölti. A diákok részt vesznek az elsőéves tantervben, ahogyan az összes elsőéves diákok is. Lehetőség van arra, hogy találkozzanak a programban részt vevő többi hallgatóval, az öregdiákokkal, valamint a programkarokkal és a rendszergazdákkal.
 • A program második évét teljes egészében a San Diego State University (SDSU) Szociális Munkahelyén tölti. A diákok részt vesznek egy 16 órás / heti gyakorlatban az MSW program első évének részeként.
 • A harmadik év első félévét mindkét intézményben elköltöttük. A diákok két kurzust tartanak az SDSU-nál, és a többi tanfolyam a Kaliforniai Nyugaton van. A diákok ebben az időben kezdik el dolgozni a téziseket vagy a tudományos írásbeli alternatívát. Ez a mester követelmény egy interdiszciplináris munka, amelyet a két intézmény professzorai közösen felügyelnek.
 • A harmadik év második félévét teljes egészében kaliforniai nyugaton költik el, ahol a diákok folyamatosan felügyelik írásbeli igényeiket. Számos diák vesz részt a klinikai externship programban, heti 40 órát töltenek egy igazi ügyvédi iroda vagy ügynökség munkájában.
 • A program negyedik éve mindkét intézménynél kerül elköltésre. A diákok részt vesznek egy másik gyakorlatban a Szociális Munkák Iskolán keresztül, egy interdiszciplináris gyakorlatra választott elhelyezésben, ügyvédekkel és szociális munkásokkal együtt. A hallgatók teljesítik írásbeli munkamintájukat.

Számos interdiszciplináris tanfolyam van a kaliforniai nyugati tantervben. Ezek a tanfolyamok hasznosak a két tudományterület integrálásában. Például a Gyermekgondozási kurzus lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy több szakmai szempontból vizsgálják meg a gyermekjóléti kérdéseket. A diákok útmutatást kapnak a tanárok tanácsadóitól a megfelelő tanfolyamon.

Átutalás

 • A diákok átszállítanak 12 órás kreditképzést a SDSU-ból Kaliforniai Nyugat felé a diploma követelményeire.
 • A szociális munka tantervéhez kapcsolódó kaliforniai nyugati tanfolyamok 6 kreditegységet átruháznak az SDSU-ra.
 • A diákok 3 univerzális tanulmányt kapnak a kaliforniai nyugati részen a mester írásos munkájához (tézis vagy "jogi felülvizsgálat" alternatívája).
 • A diákok akár 5 hitelegységet is szerezhetnek Kalifornia nyugati részében a negyedik éves helyszínre, ahol jogi és szociális munkatapasztalatot szereznek.
 • Az SDSU mesterképzéshez szükséges írásos munka a kaliforniai nyugati tudományos írásbeli követelménynek is megfelel.

Alkalmaz

A hallgatóknak külön kell alkalmazniuk a California Western School of Law és a San Diego Állami Egyetemen.

Miután mindkét iskola beiratkozott, a pályázókat a programban való részvételre egy speciális befogadási bizottság választja meg, amely mindkét intézmény képviselőiből áll. A Dual Degree Programba való felvétel a pályázó alapképzési GPA, LSAT pontszám, releváns gyakorlat és egyéb kritériumok alapján történik.

A diákoknak pénzügyi támogatást kell kérniük kaliforniai nyugaton keresztül.

English Language Requirements

Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • Összehasonlító jogi mester (LLM).
  • San Diego, Amerikai Egyesült Államok
 • Összehasonlító jogi mester (MCL)
  • Bloomington, Amerikai Egyesült Államok
 • LL.M. a nemzetközi és az összehasonlító jogban
  • Washington, Amerikai Egyesült Államok