Keystone logo
Université libre de Bruxelles - ULB LL.M. in International Business Law
Université libre de Bruxelles - ULB

LL.M. in International Business Law

Brussels, Belgium

9 Months

Angol

Teljes idő

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 6900

Az egyetemen

* A vízumköteles diákok jelentkezési határideje március 1. Minden más diák június 1-jéig jelentkezhet. Folyamatos Jelentkezés a rendelkezésre álló helyek függvényében: Június 1. után.

Bevezetés

Az LL.M. in International Business Law egy angol nyelvű nappali tagozatos program. Ez egy 60 ECTS kredites (egy éves) posztgraduális egyetemi program, amely szeptember végétől júniusig tart. A kurzusok két félévre oszlanak, a vizsgákra januárban és júniusban kerül sor. Alaptantervünk az üzleti jog fő területeit fedi le, és kis szeminárium stílusú órákat tartalmaz, kizárólag LL.M. hallgatók. Az LL.M. hangsúlyt fektet az aktív tanulásra az osztályon belüli színlelt tevékenységek, prezentációk és kiscsoportos beszélgetések révén.

The LL.M. is designed for students who wish to take full advantage of the extraordinary range of opportunities offered in Brussels, the capital of Europe. The program includes visits to the institutions of the European Union (European Commission, Council, and Parliament) which are headquartered in Brussels. The LL.M. is part of the program offering of the University of Brussels (Université libre de Bruxelles, or “ULB”), one of the leading universities in Europe, with 25.000 students, 32% of which come from outside of Belgium.

Az ULB rendkívüli tanórán kívüli és tanterven kívüli tevékenységeket kínál, beleértve az előadásokat, workshopokat, szakmai gyakorlatokat, írásszemináriumokat, karrier eseményeket és társadalmi tevékenységeket. Ezen tevékenységek egy része beépült akadémiai programunkba. Az LL.M. olyan erősen motivált hallgatókat és független tanulókat keres, akik készek kiscsoportos beszélgetésekre, akik szeretnék elmélyíteni a nemzetközi üzleti jogi ismereteiket.

Gyors tények

  • 2:1 hallgató: oktatói arány
  • Valóban globális diákszervezet
  • Átlagos osztálylétszám 35 tanuló
  • LL.M. alaptanfolyamok kizárólag az LL.M. hallgatók
  • Elhelyezkedés Brüsszel szívében
  • Aktív oktatási módszerek (peres bíróság, tanúkihallgatási gyakorlat, befektetési választottbírósági eljárás, előadások)
  • Vizsgák, projektek és órai részvétel alapján történő értékelés
  • Az oktatók és az aktív gyakorló szakemberek karai gyakorlati meglátásaikat és tapasztalataikat megoszthatják egymással
  • Tanórán kívüli tevékenységek, mint például vendégelőadások, hozzáférés a jogi kérdésekről szóló konferenciákhoz, valamint látogatások a brüsszeli székhelyű európai intézményekben
  • Egy elkötelezett akadémiai koordinátor tanácsot ad minden LL.M. hallgatók

A program a továbbképzési osztályon keresztül valósul meg. A Belga Királyság Communauté Française hivatalosan elismerte 7. szintű egyetemi programként, anélkül, hogy tudományos fokozatot szankcionálna, ami azt jelenti, hogy a belga törvények és rendeletek értelmében az LL.M. nem jogosult a belga ügyvédi kamara vagy szabályozott jogi szakmák gyakorlására. Azoknak a hallgatóknak, akik saját intézményükben vagy országukban szeretnék elérni a program akadémiai elismerését (vagy doktori fokozat megszerzését), javasoljuk, hogy a beiratkozás előtt tájékozódjanak az elismerésről.

LL.M. a programot sikeresen teljesítő jelöltek LL.M. Nemzetközi Üzleti Jogban, amelyet az Université libre de Bruxelles (ULB) rektora írt alá. A legtöbb jelentkező az LL.M. már rendelkezik egy diplomával, amely hozzáférést biztosít az ügyvédi kamarához (az Egyesült Királyságban például ez egy LLB, míg Európában mester). A diplomások minden évben nemzetközi brüsszeli ügyvédi irodáknál, nagyobb tanácsadó cégeknél, nemzetközi és európai intézményeknél és cégeknél dolgoznak hazájukban Európa-szerte és világszerte.

Belépők

Tanterv

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Iskoláról

Kérdések