Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Bevezetés

Brno University of Technology )

Mitől olyan különleges Brno?

Technológiai iparágának kombinációja óriási foglalkoztatási potenciállal, világhírű építészeti megoldásokkal a lenyűgöző történelmi palotáktól egészen a funkcionális ékszerekig, mint például a híres UNESCO listáján szereplő Villa Tugendhatig, és a polgárokbarát szolgáltatások csak néhány elem mindazok számára, akik modern életstílust keresnek perspektíva. A lakosok és a vendégek úgy találják, hogy Brno nagyon biztonságos hely is.

Figyelembe véve Brno stratégiai helyét Közép-Európában, könnyű külföldre utazni és inspirálni a szomszédos országokat. Gyönyörű tájak, a közeli Morva-karszt és az egyedülálló kulturális, népi és borkészítési hagyományok a Dél-Morva-vidéken csodálják meg a pihenő- és szabadtéri tevékenységeket kereső látogatókat.

Miért érdemes a Brno University of Technology tanulni?

 • több mint százéves hagyomány, 1899-ben alapították
 • Több mint 25 Bachelor, Master's és Ph.D. programok angol nyelven
 • Nemzetközi Diákcsarnok, az Erasmus Diákhálózat tagja - haver program és üdvözlő hét nemzetközi diákoknak
 • kiváló sportlétesítmények (olimpiai színvonalú stadion), számos sportolási lehetőséggel
 • a legnagyobb diákszálló Brno városában
 • kutatási és fejlesztési együttműködés (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto stb.)
 • kiválósági központok (Közép-Európai Technológiai Intézet, IT4Innovations)
 • kedvező elhelyezkedés a QS World University ranglistán és a World University ranglistán

Brno University of Technology (BUT) a Cseh Köztársaság legnagyobb műszaki / mérnöki egyeteme és Közép-Európa egyik vezető oktatási, tudományos és kutatási intézménye. Hagyománya 1899-ig nyúlik vissza, több mint 115 évvel később, az egyetemen 19 000 hallgató van. A mai BUT nyolc karral és három egyetemi intézettel, öt regionális kutatóközponttal (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) működik, és része a két kiválósági központ (CEITEC, IT4Inovation).

karok

 • Építészmérnöki Kar - FA
 • Üzleti és Menedzsment Kar - FBM
 • Építőmérnöki Kar - FCE
 • Kémiai Kar - FCH
 • Villamosmérnöki és Kommunikációs Kar - FEEC
 • Képzőművészeti Kar - FFA
 • Informatikai Kar - FIT
 • Gépészmérnöki Kar - FME

Egyetemi intézetek

 • Igazságügyi Mérnöki Intézet - IFE
 • Közép-európai Technológiai Intézet - CEITEC
 • Sporttevékenység Központja - CESA

A BUT programok nemcsak a mérnököket, hanem a természettudományi, építészeti, képzőművészeti, informatikai és közgazdasági területeket is magukban foglalják, erős interdiszciplináris hangsúlyt és szoros kapcsolatot az ipari szférával. A legmodernebb kutatási létesítményekkel és a tudományos kiválósággal rendelkező MA ​​Butrint a hallgatók és szakemberek körében kiemelkedő hírnévnek örvend.

Brno University of Technology , mint az első Csehországban, az ECTS és a DS Label bizonyítványokból részesült. Mindkét igazolás bizonyítja, hogy a BME megfelel a felsőoktatás területén az EU kritériumainak, és emellett jelentősen hozzájárul a mobilitás bővítéséhez és az egyetem nemzetközivé válásához.

Az egyetem együttműködik mind az EU, mind a nem uniós partnerekkel (jelenleg több mint 600 megállapodást kötött), és különböző mobilitási programokkal (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EGT és Norvég Alap támogatása stb.) Foglalkozik. pozícióját a vezető, nemzetközileg elismert kutatóegyetemek között. A nemzetközi együttműködés ezért a Brno University of Technology egyik stratégiai prioritása. E cél elérése érdekében a Külügyi Bizottság vállalja egyrészt a nemzetközi hallgatók felvételére irányuló tevékenységeket, másrészt a külföldi kutatók és tanárok felvételét. Az Európai Egyetemi Szövetség (EUA), a CESAER és más szervezetek tagjaként a BUT közös projektekben és tevékenységekben tevékenykedik.

A BUT hosszú távon együttműködik a vezető nemzetközi cégekkel, mint például a Škoda Auto, a Siemens, a FEI, a Honeywell, a Bosch és az IBM. Ezeket a cégeket olyan diákokkal köti össze, akiknek lehetőségük van a szakterületükhöz kapcsolódó szakmai gyakorlatot folytatni vagy akár ipari szakemberek felügyelete alatt dolgoznak a téziseken. A munka ajánlatait megosztják a hallgatókkal és a diplomásokkal. Az egyetem a sportközpont széles skáláját kínálja a CESA sportközpontban, amely az egyik legismertebb központja a Cseh Köztársaságban, az olimpiai színvonalú stadiontal. A diákok számára azonban a legtöbb sportolási tevékenység ingyenes.

MA a legnagyobb diákszállási kapacitással rendelkezik az összes Brno egyetemen. Az egyetemi diáktermekben való szállásköltségek havonta 170 EUR körül vannak, minden szobához nagysebességű internet tartozik. Szinte minden szolgáltatás a kollégium közvetlen közelében található - étkezdék, kávézók, sportpályák, nemzetközi hallgatói klub és egyetemi klubok. A csehországi legjobb lakóházak versenytársai közül a kollégiumok voltak a három legjobbak, ami jó minőségűnek bizonyult. A legtöbb egyetemi épület az egyetem campus (Pod Palackeho Vrchem) területén található, Brno város északi részén.

Az egyetem számos vendéglátóhelyet kínál a karokon és hallgatói csarnokban, melyek között megtalálhatók: kávézók, éttermek, pizzériák, kávézók, bárok és büféök. A menük széles választéka forró és hideg, rendelésre készült, speciális diéta és vegetáriánus ételeket kínál a kávézókban és éttermekben. Számítógépes élelmiszer-szolgáltatási rendszer működik az on-line megrendeléshez és a készpénzes fizetéshez hallgatói kártyákkal.

Helyszínek

 • BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Kérdések