Keystone logo

Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

A logo

Bevezetés

Mit jelent az Építészeti Akadémia?

Tanulás nemzetközi kontextusban

Nyílt és érdeklődő hozzáállást, kísérletezést képviselünk, és arra ösztönözzük a diákokat, hogy fogadják el saját álláspontjukat. Amszterdam városát a diákjaink és oktatóink tervezési feladatainak laboratóriumaként tartjuk. Az Akadémia szoros kapcsolatot tart fenn a régió szakmai közösségével, közszolgáltatásokkal, megbízó felekkel és fejlesztőkkel. Tanulmányi programjaink is kiemelkedő helyet foglalnak el nemzetközi szinten. Az Akadémia erős kapcsolatokkal rendelkezik a kapcsolódó külföldi képzési programokkal. A világ minden pontjáról tanuló diákok az Akadémián tanulnak, nemzetközi látogatói előadók és előadók rendszeresen látogatnak, és a diákok gyakran részt vesznek külföldi kirándulásokban és projektekben.

Tanulás és munka egyidejűleg

A tanulmányok és a munka a kézben járnak a szakirány alatt. Ez a kombináció azt jelenti, hogy a diákok és az oktatók közvetlenül részt vesznek a tervezés és a kutatás gyakorlatában. A tanulmány során már egy kollégák széles hálózatának aktív része lesz. Azok, akik az Akadémián diplomázottak, gyakran részt vesznek a szakirányban. A hallgató munkáltatóvá, és ezen álláspont alapján egy új generációs diák tanára vagy mentora lesz.

interdiszciplináris

Az építészet, az urbanizmus és a tájépítészet az Akadémián belül önálló tudományágak, amelyeket részben felajánlottak. Ily módon a diákok felkészülnek a jelenlegi, integrált szakmai gyakorlatra, amely egyidejűleg szakosodást és szélesebbséget igényel a diákoktól. Az Építészeti Akadémia az egyetlen oktatási intézmény Hollandiában, amely interdiszciplináris módon kínál a mesterképzéseket. Ez a kombináció egyedülálló pozíciót kölcsönöz az Akadémiának Hollandiában és külföldön.

Nemzetközi

Külföldi tanulmányút, félév során egy másik képzési programban történő tanulás vagy egy külföldi hallgatókkal folytatott projekt felállítása; ez minden lehetséges az Akadémián. Folytatjuk az európai oklevelek aktív hálózatát, amelyen keresztül a hallgatók és az oktatók kicserélik egymást. Az Akadémia tagja az Építészeti Oktatás Európai Szövetségének (EAAE), és az Európai Tájépítészeti Mesterek (EMiLA) partnere, amelyen keresztül megszerezheti az „Európai Mester Tájépítészetben” címet. Az Akadémia együtt dolgozott egy Erasmus programban, amelynek alapján nemzetközi műhelymunkákat szerveznek. Ezen kívül számos külföldi projekt és partnerség létezik különböző tervezési programokkal Európában. A nyári hónapokban az úgynevezett nyári iskolát szervezzük: különféle nemzetközi kirándulásokon, amelyekben részt vehetnek.

Inspiráló környezet és aktuális vita

Az Építészeti Akadémia az amszterdami Waterlooplein épületében található, egy 17. századi épületkomplexumban, amelyet Claus en Kaan Architecten felújított. Az Akadémia egyedülálló helyet foglal el Amszterdam kulturális életében, és aktív szerepet játszik a szakmai diskurzusban. Előadásokat, műhelyeket, rendezvényeket és kiállításokat más szervezetekkel együttműködésben szerveznek. Előadássorozat - nyitott a hallgatók számára - az egész évben zajló aktuális témák alapján.

Az építész címe

A mesterképzés (Master of Science) megszerzése után Ön jogosult önálló szakmai gyakorlat megkezdésére és azonnali felvételre az építészek, az urbanisták és a tájépítészek nyilvántartásába.

Gyakorlatorientált kutatás az oktatásban

A világ folyamatosan és egyre gyorsabban változik. A társadalmi, gyakorlati és műszaki fejlődés új követelményeket támaszt a tervezővel szemben. Ezért integrálja az Akadémia a gyakorlat-orientált kutatást az oktatásba. A professzorok mesterkurzusokat, projekteket, kirándulásokat, kiállításokat és előadásokat szerveznek kutatási programjuk keretében.

Része az Amszterdam Művészeti Egyetemnek

Ahhoz, hogy új betekintést és újításokat lehessen elérni, képesnek kell lennie arra, hogy a saját területének határain túl is nézzen. Az Amszterdami Művészeti Egyetem (AHK) széleskörű tájékozódást kínál a hallgatóknak a művészet és a kultúra terén, ezért nagy jelentőséget tulajdonít annak a ténynek, hogy a diákok megismerhetik a más művészeti tudományterületek fejlesztéseit. Az AHK-nál kínált programok körén belül más képzési programokkal és nemzetközi cserékkel is együttműködhetünk.

Küldetésünk

Az Amszterdami Építészeti Akadémia a tervezők terveit kínáló tanfolyamokat kínál. Célja a tervezési gyakorlatra motivált és felszerelt diákok, akik kiválasztják a tervezői és kutatási gyakorlatban megkülönböztető oktatókat.

A diákok a művészeti, a tudomány és a technológia kereszteződésénél gyakorlati és kritikus tudományágat képeznek a térbeli tervezésben. A művészeti oktatáshoz való szándékos döntés (Amszterdam Művészeti Egyetem AHK) hangsúlyozza, hogy az Akadémia különös jelentőséget tulajdonít a szakma gyakorlásának művészi szempontjának.

Helyszínek

  • Waterlooplein 211-213 1011 PG, , Amsterdam

Kérdések