Keystone logo
Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Bevezetés

A Katowicei Képzőművészeti Akadémiáról

Művészek, tervezők és kutatók vagyunk. A Katowicei Képzőművészeti Akadémia egy találkozóhely, ahol a kultúrában való aktív részvételről, a kritikus felfogásról és a társadalmi változásokról eszmecserét folytathat.

Olyan sokszínű közösséget hozunk létre, akik nem akarnak semlegesek lenni. A semleges nem természetes.

A hely, ahol működünk, hagyományából a munka etikájára és az átalakulás természetének megértésére való képességre támaszkodunk.

ábrák:

 • 70 éves létezés
 • 17 éves függetlenség
 • 2 kar
 • 4 tanulmányi terület
 • 526 diák
 • 28 doktori hallgató
 • 134 tanár
 • Összesen 212 alkalmazott
 • 1 campus: 3 épület
 • A teljes terület 21 141,60 m2

Történelem

A Katowicei Képzőművészeti Akadémia 2001 óta független állami felsőoktatási intézmény.

Az iskola egy Wrocław intézmény ágaként alakult 1947-ben, majd később a lengyel Krakkó legrégebbi művészeti egyetemének részeként működött.
A legfontosabb, hogy az iskola növekedése során sikeresen megőrizzük intim hangulatát, fejlesztettük ki a diákok által fókuszált oktatási stílust, és a főbb kutatási területeket a művészet és a design.

2017-ben a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium bejelentette a lengyel egyetemek értékelési eredményeit. Művészeti Karunk rangsorolt A, és Tervező Kar A. Lengyelországban más művészeti iskola nem került ilyen magasra.

Priscilla Du Preez / Unsplash

114334_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpg

Egyetem

Az ASP campus az integrációnk látható jele.

A 3 épület közül a legrégebbi - modernista építészet ikonja - jelenleg az egyetemi hatóságok, a közigazgatás és a formatervezési kar székhelye. A grafikai és grafikai tervezési osztályok egy adaptált katonai laktanya épületében helyezkednek el, és egy egymás között elhelyezkedő modern épület csatlakozik, amely az oktatás és a kulturális tevékenységek helyszíne. Itt találja meg a festészet tanszékét, és minden diák számára elérhető stúdiókat: festmény, rajz, szobrászat, filmstúdió, előadás és számítógépes műhely, mozgóképgyártás laboratóriumi, modellezés és teret a térbeli tevékenységek számára, amely szintén kiállítási terület. nagyformátumú művekhez, könyvtárhoz, nézőtérhez és mozitérhez, étteremhez és művészeti kellékekhez.

Az Akadémia Rondo Sztuki Galériája Katowice központjában található.

Katowice

Katowice újrafogalmazási folyamaton megy keresztül: a nehézipar központjából a kulturális események, kongresszusok és üzleti találkozók helyévé válik.

Az átmenetet a kulturális zóna képviseli, amelyet a volt Katowicei Szénbánya helyén hoztak létre, és amely magában foglalja a Sziléziai Múzeumot, a Lengyel Rádió Nemzeti Szimfonikus Zenekart és a Nemzetközi Kongresszusi Központot.

Katowice városképe területi kollázs: családi házak (a régi bányászházak szénbányászok számára), a modern építészet és a modern építészet ikonok mind a város dinamikusan változó történelmét és sokszínűségét - helyi kötődését és globális törekvéseit - illusztrálják.

2015-ben Katowice az UNESCO kreatív városává vált, mint zenei város, ahol az elektronikus és alternatív zenei fesztiválok is részt vettek: Fesztivál Tauron Nowa Muzyka, OFF fesztivál, Rawa Blues Fesztivál. A város híres zenészek és művészek otthona volt: Wojciech Kilar, Henryk Mikołaj Górecki, Hans Bellmer, Konrad Swinarski.

Katowice is nagy nemzetközi események helyszíne, beleértve az ENSZ éghajlati csúcstalálkozóját 2018-ban (COP24).

Helyszínek

 • Katowice

  Raciborska,37, 40-074, Katowice

Programok

  Az intézmény a következőket is kínálja:

  Kérdések