Keystone logo
École Polytechnique

École Polytechnique

École Polytechnique

Bevezetés

Az École Polytechnique

École Polytechnique egy vezető francia intézet, amely ötvözi a legmagasabb szintű kutatást, tudósokat és innovációt a tudomány és a technológia legmodernebb területén. Tanterve a kiválóság kultúráját támogatja, a tudományra fektetett hangsúlyt pedig a humanista hagyományokra támaszkodva. Az iskola olyan társadalmilag felelős szakembereket állít elő, akik kiválóan kezelik az összetett és innovatív projekteket, amelyek a társadalmunk előtt álló jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal foglalkoznak.

Stratégia és missziók

A heves gazdasági versenyben az innováció az egyetlen út a jóléthez. École Polytechnique a multidiszciplináris tudományokban szilárd háttérrel vezeti a vezetőket, mind az üzleti, mind a kutatási világban.

École Polytechnique DNS: az innovációba vetett hit, a jólét hajtóereje

École Polytechnique t 1794-ben alapították, amely nemcsak politikai és gazdasági felfordulás, hanem a felvilágosodás korának vége is. A történelem egyedülálló pillanatában a Comité de Salut Public (Francia Nyilvános Jóléti Bizottság) a 18. század folyamán megtapasztalt számtalan tudományos és műszaki felfedezés jövőbeli alkalmazását várták, és kiváltotta az ipari forradalmat. Gaspard Monge-t, Lazare Carnot-t és számos más tudósítót bízott meg a versenyképes toborzási folyamattal, a legjobb tudásukkal és a tudományt a Francia Köztársaság javára.

1804-ben Napóleon megerősítette a Polytechnique szerepét a nemzet szolgálatában az École Polytechnique katonai státusz megadásával és az iskola mottójával:

"Pour la Patrie, Les Sciences et la Gloire" ("A hazájához, a tudományhoz és a dicsőséghez").

A 21. század elején egy másik korszak geopolitikai, gazdasági és környezeti nehézségekkel, valamint számos úttörő technológiával jellemezhető. Az École Polytechnique ugyanazt a filozófiai magot tartja fenn. A kollektív prosperitás egyetlen hajtóerejének az az elgondolás, hogy az egyetem a fenntartható produktív, gazdasági és tudományos fejlődés előmozdításáért felelős.

École Polytechnique a legmagasabb szintű multidiszciplináris tudást hoz létre és osztja meg

Mint felsőoktatási intézmény, az X természetesen törekszik a legmodernebb tudás megosztására annak érdekében, hogy a diákjainak előnyeit a kiválósági kritériumok alapján választják ki, amelyekről híres.

Az École Polytechnique azonban tudást is teremt, mert professzorai mind tanárok, mind kutatók. Körülbelül húsz laboratóriumot üzemeltet, amelyek szorosan kapcsolódnak a francia nemzeti kutatóintézetekhez és elkötelezettek a tekintélyes nemzetközi együttműködés mellett. Ezeknek a laboratóriumoknak az a célja, hogy eredményeket érjenek el a szellemi tulajdonjogok és a vezető folyóiratok kiadványaiban, mind az alap-, mind az alkalmazott kutatásokban.

École Polytechnique hitvallása multidiszciplináris mind a tanítás, mind a kutatás területén. Körülbelül tíz tudományos diszciplína, beleértve a bölcsészettudományokat és a társadalomtudományokat, nyolc kutatási témával foglalkozik, amelyek a laboratóriumok közötti együttműködést foglalják magukban. Az ilyen modell abból a megfigyelésből ered, hogy a társadalom által elfogadott gyümölcsöző innovációk születtek a tudományok összecsapásával és együttműködésével, beleértve a filozófiát is.

École Polytechnique a társadalmat, a vállalatokat és a diákokat szolgálja

A tájékozott és mobil társadalomban a mai világ legjobb hallgatói tetszőleges számú egyetem közül választhatnak. A felsőoktatás egy nemzetközi verseny, és az l'X-nek megvan a maga részét képező versenytársak - amelyek egyébként gyakran partnerek is -, akiknek pénzügyi forrásai mind állami, mind magánforrásokból jelentősek.

Ebben a serkentő környezetben az École Polytechnique célja, hogy a világ legkiválóbb diákjait olyan intézményként ismeri el, ahol tudásbázist és know-how-t szerezhetnek, és hozzáférhetnek a korábbi diákok hálózatához, amely lehetővé teszi számukra hogy megfeleljen a törekvéseiknek megfelelő szakmai életnek.

Az egyetem olyan tevékenységeket is fejleszti, amelyek az értéket generáló vállalatok javát szolgálják. Reméli, hogy felajánlja számukra kutatási és fejlesztési eredményeket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy mind az ipari, mind a gazdasági szinten boldoguljanak.

Végül az École Polytechnique nem felejti el a társadalomban betöltött szerepét. Az egyetem szerepe a tudás terjesztésében nem korlátozódik a kutatási kiadványokra, és most már az online tanításra is kiterjed az "Formations en Ligne Ouvertes à Tous" (On-line Oktatási Sessions Open to All) révén. Az egész közösségben való befolyása nemcsak oktatási és tudományos szinten tekinthető meg; bár az üzleti tevékenység előmozdítására irányuló fellépései, az egyetem elérése kiterjesztette a gazdasági fejlődést is.

Értékek a tudás teljesítéséhez

A L'X nem csak a tudás megteremtésére telepedett le. Arra törekszik, hogy példamutató értékeket alakítson ki hallgatói és kutatói professzoraiban.

Tudomány és lelkiismeret: az integritás és a közérdek érzete a mélyen gyökerező kultúrájának része. Az École Polytechnique szélesebb körben nyitott a világ számára, és lelkesen üdvözli az új élményeket.

Az egyetem most ötvözi ezeket az alapvető jellemzőket olyan lényeges tulajdonságokkal, amelyek ugyanolyan fontosak, nevezetesen a bizalmatlanság és a vállalkozói szellem, és amelyek kulcsfontosságú tulajdonságokat jelentenek egy olyan világban, amely mosolyog az agilis és hajlandó kockázati csoportokra.

Büszke a múltjára, l'X elkötelezett amellett, hogy a XXI. Században lehetővé tegye a tudományos, technológiai és ipari forradalmakat.

École Polytechnique története

A francia forradalom és a felvilágosodás korának terméke, az École Polytechnique gazdag történelemmel rendelkezik, amely több mint 220 évig terjed. A kezdetektől fogva az iskola a tudományos kiválóság hagyományait és a közjó szolgálat iránti elkötelezettségét hordozza.

ranglisták

École Polytechnique egy francia felsőfokú mérnöki iskola, amely nemzeti és nemzetközi szinten versenyképes.

N ° 1 Legjobb Francia Grandes Écoles a tudomány és technológia területén / Az összes francia rangsor kombinálva / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Európai rangsor

N ° 1 Franciaország és N ° 16 legjobb európai egyetemek / QS World University ranglisták 2018

> Világranglisták

N ° 1 Franciaország és N ° 2 A világ legjobb kis egyetemei / Times Higher Education 2018

N ° 1 Franciaország és N ° 4 Világszerte oktatási üzleti vezetők / Az Alma Mater Index 2017 szerint

Civic Engagement

A nagy társadalmi kihívások leküzdése az École Polytechnique történelmének és hagyományának szerves része, a kiválóság, a fejlődés és a tudomány terén. Az elfogadás és hozzáférhetőség szempontjából az iskola aktívan elkötelezett a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás politikája iránt.

Helyszínek

  • Palaiseau, Franciaország

Kérdések