Keystone logo

Szűrők

 • Jogi tanulmányok
 • Általános Jogtanulmányok
 • Igazságszolgáltatás
Szakirányok
 • Jogi tanulmányok (9)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

9 Törvény Programok ban ben Igazságszolgáltatás 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Törvény Programok ban ben Igazságszolgáltatás

  Mi az igazságszolgáltatás tanulmánya?
  Az igazságszolgáltatás olyan bírósági rendszer, amely értelmezi és alkalmazza az Egyesült Államok és más common law országok jogát. Az Egyesült Államokban az igazságszolgáltatás magában foglalja az eljáró bíróságokat, a fellebbviteli bíróságokat és a Legfelsőbb Bíróságot. Az igazságszolgáltatás a három kormányzati ág egyike, a végrehajtó hatalom és a törvényhozó hatalom mellett.

  Miért fontos az igazságszolgáltatás tanulmányozása?
  Azokban az országokban, ahol a common law gyakorlatot alkalmaznak, az igazságszolgáltatás fontos, mert a bíróságok értelmezik és alkalmazzák az országot szabályozó törvényeket. A common law országokban elengedhetetlen, hogy a joghallgatók megértsék az igazságszolgáltatást, hogy hatékony jogászokká váljanak. Az igazságszolgáltatási kurzusok minden joghallgató számára kötelezőek, és alapos ismereteket adnak az igazságszolgáltatási rendszerről. Egyes jogi egyetemek speciális kurzusokat kínálnak az igazságszolgáltatás meghatározott részeiben, például a szövetségi bíróságok igazságszolgáltatási ágában és az állami igazságszolgáltatási rendszerben. Ezek a tanfolyamok mélyreható információkat nyújtanak az igazságszolgáltatás felépítéséről és működéséről.

  Mit fogok tanulni a bírói diplomám alatt?
  Az igazságszolgáltatási tanfolyam általános áttekintést nyújt egy adott ország igazságszolgáltatási rendszeréről. Az Egyesült Államokban ez magában foglalja a szövetségi és állami bíróságok felépítését és működését is. Megismerheti a bíróságok különböző típusait, az egyes bíróságok joghatóságát és az igazságszolgáltatás szerepét az adott ország kormányában. Ezen kívül esetjogot és jogi elemzést fog tanulni. A jogi egyetemek által kínált speciális bírói kurzusok az igazságszolgáltatási rendszer egyes vonatkozásairól is mélyreható információkat nyújtanak.

  Milyen karrierlehetőségek vannak a bírói karban?
  Számos karrierlehetőség kínálkozik a bírói karban. Az igazságszolgáltatáson belül sok állás közszolgálati beosztás. Az igazságügyi tanulmányok elengedhetetlenek azoknak a hallgatóknak, akik bírói, bírósági tisztviselői és törvényhozói karriert kívánnak folytatni.