Texas Tech University School of Law

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Texas Tech University School of Law gazdag múlttal büszkélkedhet kiterjedő több mint 45 éve. Az 1930-as, Alvin R. Allison, a saját leírt "ország ügyvéd Levelland," nem engedheti meg magának, hogy részt vegyen a három American Bar Association által akkreditált jogi egyetemen Texasban. Ahelyett, hogy részt jogi egyetemre, ő szerzett jogi licenc apprenticing alatt helyi ügyvéd két év, és halad a Texas szakvizsga 1934.

Ő küzd azért, hogy ügyvéd inspirálta a küldetést, hogy létrehoz egy jogi egyetemre West Texas az ő alma mater, Texas Műszaki Főiskola. A Texas Tech Igazgatóság bérelt Richard B. Amandes mint a School of Law első dékánja, 1966-ban és 1967-ben, az első osztályú, álló 72 versenyző, beiratkozott a Texas Tech Law. Az ABA (321 North Clark St., Chicago, 60654-7598 (312) 988-5000) megadott akkreditáció az iskola augusztusban 1970 követő akkreditáció a Supreme Court of Texas 1968-ban. 1969-ben, Texas Tech Law szerzett tagság az Association of American Law iskolák (1614 20th Street, NW, Washington DC 20009-1001, (202) 296-8851).

Megnyitása óta, a School of Law már diplomát több ezer diák, köztük az első nő fejét egy nagy szövetségi bűnüldöző szerv, a hadsereg legmagasabb rangú katonai jogász, és néhány ország legjobb falatnak.

Texas Tech Law robusztus klinikai program három akadémiai központok, kilenc kettős szakok, három koncentráció programokat, a regionális externship program elismert jogi gyakorlat program és a versenyképes érdekképviseleti program, amely megszerezte 31 nemzeti és nemzetközi bajnokságok.

Második helyen a hallgatói elégedettség között amerikai egyetemek és hatszoros rangsorolt ​​"Best Value Law School" által Az Országos Jogász, Ez nem meglepő, hogy a Texas Tech Law vonzza professzorok, akik szenvedélyesen tanítás. Tény, Texas Tech Law professzor nyerte az egyetem tanszéki oktatási kiválóság díját kettőn az elmúlt négy évben, és öt professzor már ismerték az elnök oktatási kiválóság díját 2010 óta. A Princeton Review nevezte Texas Tech törvény professzorok között az ország leginkább elérhető, és három egymást követő évben, Texas Tech Törvény szerepel a top-25-törvény iskolák spanyol versenyző által Spanyol Outlook Felsőoktatási magazin. Minőségi diákok, tehetséges oktatói és odaadó személyzet, a School of Law továbbra is termel tehetséges ügyvédek, akik dolgoznak az egész állam, régió és az ország.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol

Megjelenítés Juris Doctor »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

Juris Doctor

Videók

Students from around the world at Texas Tech School of Law

Students from around the world at Texas Tech School of Law

Students from around the world at Texas Tech School of Law