Hivatalos Leírás

Hitelt a MIPLC vetőmag ötlete annak köszönhető, hogy professzor Schricker, az egykori igazgató a Max Planck Intézet szellemi tulajdon és a versenyjog (jelenleg MPI az innováció és a verseny). Ebből a mag ötlet nőtt a tervet, hogy hozzanak létre nemzetközi csúcsminőségű LL.M. program megtanít szellemi alkotások joga, hogy a sokszínű hallgatói szervezet. Az e terv megvalósítását volt kezelni professzor Joseph Straus, egy professzor Schricker utódainak igazgatója a Max Planck Intézet és a Max Planck Társaság, különösen az akkori főtitkára Dr. Barbara Bludau.

A diákok a fejlődő és a fejlett országok, a gyakorlat és a tudományos, jogi, technikai és egyéb oktatási háttérrel szem előtt tartva, egyértelmű volt, hogy a következő program kell, hogy a lehető legteljesebb. Így Dr. Bludau professzor Straus tűzte ki, hogy megtalálják a megfelelő partnerek erős hitelesítő tanítás szellemi alkotások joga, a jog általában, valamint a közgazdasági és üzleti.

Megtalálták az Augsburgi Egyetem; a Technische Universität München; és a The George Washington University Law School (Washington, DC).

Követően hosszabb tárgyalásokat, a München Szellemi Tulajdon Law Center (MIPLC) avatták fel egy alapító ünnepségén március 17-én 2003-ban. A nagyvonalú együttműködés a bajor Minisztérium Tudományos, Kutatási és Művészeti, a négy partner tettek szert hivatalos jóváhagyását a Mester Program "szellemi tulajdon és a versenyjog" rekordidő alatt. Ugyanakkor, voltunk elfoglalva toborzás kar a világ minden tájáról, véglegesítése adminisztratív részleteit a program, és elkezdi hirdetni a diákok számára.

2003 októberében, mi volt képes arra, hogy a diákok nyolc ország található, öt kontinensen. 2004 augusztusában, a 13 diák az első osztályú diplomát MIPLC, az Augsburgi Egyetem ruházza a "Master of Laws" fokozatot. Az első tanévben - annak ellenére, hogy minden gyermekbetegség problémákat ezen új ambíciózus törekvés - véget ért sikerrel. A második tanévben a beiratkozás emelkedett 18 diák 13 országban. Továbbá, a MIPLC LL.M. programot választották, hogy hozzájáruljon a továbbtanulás hét ASEAN tudósok, akik csatlakoztak a program a téli kifejezés 2004/05 keretében a ECAP II program.

2008-ra sikerült beiratkozik 30 új diák az első alkalommal, és volt a közepén egy akkreditációs folyamat, amely időközben sikeresen lezárultak. A jelenlegi osztálya 2013/14 tart 23 diák 15 nemzet Európában, Észak-és Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában.

Hálásak vagyunk, hogy számos ember számára fontos hozzájárulás az új vállalkozás. Kezdettől fogva, a vezetők a négy MIPLC partnerek mutatta, hogy szilárd elkötelezettségét az egyedülálló együttműködés, és kezelni a bonyolult kérdéseket ügyesen és rugalmasan.

Őszinte köszönet különösen a professzor Wolfgang A. Herrmann és Dr. Ludwig Kronthaler, elnök (akkor) Kanzler a Technische Universität München; Professzor Wilfried Bottke, a néhai elnök, a University of Augsburg; Professzor Michael K. Young, akkor a dékán a George Washington Law School (Washington, DC), és a professzor Martin J. Adelman a GW törvény.

Mindezek a személyek voltak, nagyban hozzájárult létre a MIPLC, mint egy erős multi-partner együttműködést. Továbbá köszönet illeti a professzor Thomas MJ Möllers az Augsburgi Egyetem és a néhai Dr. Manfred Scholz, az egykori tagja a kuratórium, akik együtt biztosította jelentős finanszírozási támogatást a Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Végül, de nem utolsósorban, professzor Josef Drexl, most az elnöke MIPLC igazgatóság, nagyban hozzájárult, hogy dolgozzon ki a tanulmányi és vizsgaszabályzat, amely minden MIPLC diákok vannak kitéve.

Anélkül, hogy támogatják, és anélkül, hogy a barátságos és segítőkész megközelítése a bajor Minisztérium Tudományos, Kutatási és Művészeti, soha nem tudtuk kezdte a LL.M. program 2003 őszén, mindössze hat hónappal a központ jött létre.

És persze, anélkül, hogy a több mint 65 kar tagjai, akkor nem lett volna képes egy ilyen változatos és sokrétű programot. Nem utolsósorban azért, mert a folyamatos elkötelezettségét a MIPLC program dedikált előadások garantálják a minőségi oktatás a MIPLC kínál.

Is, köszönjük a tudományos oktatók, akik a vezető az egy-egy bemutató ülés a diákjaikkal, hogy jelentősen hozzájárul a minőségi LL.M. programot.

Ennek alapján azt várjuk, hogy a fejlődés a jelen és a jövő tanévben, és arra törekszik, hogy folyamatosan javítsa a minőségét program még növeli az összefüggéseit a tanfolyamok, alkalmazkodva a tanfolyamok, hogy mire van szüksége a diákoknak, és nem utolsósorban azáltal, hogy az új tanfolyamok.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

A MIPLC valóban nemzetközi és interdiszciplináris élményt nyújt négy partnerének, nemzetközi karnak és diákoknak a világ minden tájáról. ... [+]

Programunk

A MIPLC valóban nemzetközi és interdiszciplináris élményt nyújt négy partnerének, nemzetközi karnak és diákoknak a világ minden tájáról.

Mindössze 38 hallgató (maximum) évente, programunk sokkal kisebb, mint mások. Ez garantálja a diákok, a tanárok és a személyzet közötti intenzív interakciót, valamint a személyre szabott támogatást. Tanfolyamainkat kifejezetten a programunk és a diákjaink számára terveztük.

Programunk:

Speciális és teljes akkreditált, intenzívAlkalmas a jogi diplomások és a diákok más háttérrel egyarántTeljesen angolul tanultTöbb joghatóság, amely magában foglalja a polgári jogot és a közjogi hagyományokat és több országotKülönböző modulok széles választékaInterdiszciplináris, az IP valamennyi aspektusáról a jogi és releváns gazdasági perspektívákrólAlkalmazható, a szimulációk, esettanulmányok és szakmai gyakorlat által lefedett IP gyakorlati szempontjaivalKiegészítve tanulmányi látogatásokkal az Európai Szabadalmi Hivatal és más IP-szervezetek számára, opcionális tanulmányi látogatás Washingtonban, DC és vendégelőadások és viták egész évbenAz EIPIN hálózat tagjaEurópa IP Capital Münchenben találhatóKarunk... [-]
Németország Munich
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 találd meg a neked való juris doctor képzést
Campus
Bővebben magyarul
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Németország
Honlap
Telefonszám
+49 (89) 24246-5321