Hivatalos Leírás

109747_109732_img2018720872.jpg

Az USJ-ról

Saint-Joseph Beiruti Egyetem (USJ) egy 1875-ben alapított, libanoni magán egyetem. Az egyetemet és diplomáit hivatalosan elismeri a libanoni állam, a libanoni felsőoktatást szabályozó magán felsőoktatás rendelkezéseivel összhangban.

  • Az egyetemet 2009-ben az AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur) akkreditálta.
  • Tagja az Arab Egyetemek Szövetségének, az Egyetemek Nemzetközi Egységének, az egész vagy részben francia nyelvű egyetemek szövetségének, a Katolikus Egyetemek Nemzetközi Szövetségének, az Európai Katolikus Egyetemek Szövetségének, a jezsuiták felsőoktatási intézményeinek szövetségének. Európa és Libanon, az Euro-Mediterrán Szövetség és az EuroMed Állandó Egyetemi Fórum.
  • Több mint 200 együttműködési megállapodást kötött különböző egyetemeken, legyen az arab, európai, amerikai, kanadai, kínai vagy japán.
  • Az Arab Fogászati ​​Kar Társaságának állandó székhelye, melyet az Affiliate, a Fogorvostudományi Kar tartja.
  • Az arab konföderáció főhadiszállása a karok számára
  • A Konfuciusz Intézet központja a kínai nyelv és a civilizáció tanításának.
  • A Japán Tudományos Központ székhelye.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ misszió

Az Egyetem misszióját, jövőképét és értékeit a Charta határozza meg. Két fő tengely körül mozognak: a tanítás és a kutatás, de létezik a polgári részvétel harmadik tengelye is.

Ebben az értelemben az USJ oktatási és kutatási intézmény. Elősegíti a kiválóságot, és célja, hogy a diákjait az ország és a régió legjobbjaihoz formálja, ezzel széles lehetőségeket nyitva számukra. Nem csak ez, hanem arra törekszik, hogy előmozdítsa a párbeszédet a bulturalizmus és a többnyelvűség révén, miközben mindvégig a menedékhely marad a gondolkodás és a karakterépítés számára.

A Charta előírja, hogy az egyetemi közösség minden tagja köteles elkötelezetten támogatni a személyes szabadságot, miközben nyitva áll a spirituális elkötelezettséggel. Minden vallási felekezet tagjai, akiknek nagyon sokszínűsége libanoni társadalomhoz tartozik, felkérést kapnak arra, hogy vegyenek részt ebben az érdekképviseletben, ami magában foglalja a kölcsönös tisztelet és a tudás alapját képező témát. A Charta azt is kimondja, hogy a USJ a közösség minden tagját szolgálja, függetlenül a társadalmi és etnikai megkülönböztetésektől, ami magyarázza annak fontosságát, hogy a sokszínűséget megőrizze a kar és a hallgatói szervezetben. Az USJ nem hajlandó követni az egyik ideológiát, hanem inkább arra készteti, hogy a campusok nyílt teret nyújtsanak a párbeszéd és az információcsere számára, mindaddig, amíg nem sérülnek szabadságok, és nem zavarják a tudományos tevékenységeket. Azt reméli, hogy kovász lesz a társadalom számára, amelyhez tartozik.

Az USJ nagy jelentőséget tulajdonít a korábban említett „harmadik küldetésének”: a civil szerepvállalásnak. Az egyetem úttörő szerepet tölt be ezen a területen, és példamutató kezdeményezéseket vállalt, mint például a következők:

  • A hallgatói választások során alkalmazott arányos képviseleti rendszer, amely minden politikai oldalt jobban képvisel, és több embert bátorít a demokratikus életben való részvételre
  • Az „Opération 7ème jour” önkéntes program, amely elősegíti a polgári szerepvállalást és a társadalmi, nemzeti és emberi értékek tanulását

A különböző hallgatói testületek által szervezett kulturális tevékenységek; ezek lehetővé teszik mindenkinek, hogy bemutassák képességeiket és tehetségeiket, így sokkal élénkebbé téve a diákéletet.

109745_109728_28513.jpg

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

LLM

Saint Joseph University of Beirut

A Saint-Joseph Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Üzleti Jogi Tanszékének egyéves posztgraduális diploma (lehetősége van arra, hogy bizonyos esetekben 2 éven keresztü ... [+]

Bevezetés

A Saint-Joseph Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Üzleti Jogi Tanszékének egyéves posztgraduális diploma (lehetősége van arra, hogy bizonyos esetekben 2 éven keresztül meghosszabbítsa a programot). Célja, hogy szilárd egyetemi hátteret biztosítson a franciául és angolul beszélő diákok és jogi szakemberek számára, akik az üzleti jog területén szakosodtak, és az arab országok ügyvédi irodáiban, bankjaiban vagy nagy cégeiben kívánják fejleszteni készségeiket és karrierjüket. külföldön.

A program célja, hogy megismertesse a pályázókat az üzleti jog szabályaival és gyakorlataival mind a hazai, mind a nemzetközi kapcsolatokban, és alkalmazkodjon a különböző jogrendszerekhez.... [-]

Libanon Beirut
Október 2019
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul

Film SIO

Address
Beirut, Beirut Governorate, Libanon