Peking University School of Transnational Law

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az STL-ről

Peking University School of Transnational Law („STL”) egyedülálló Kínában és egyedülálló a világon, és amerikai stílusú JD diplomát kínál teljes angol nyelven, a kínai JM diplomával együtt. Az STL emellett kínál LL.M. program, amelynek tantervei gazdagok, hangsúlyozva a transznacionális jogot és gyakorlatot, a kínai jogot és jogi hagyományokat, valamint más élvonalbeli tanfolyamokat, amelyek célja az, hogy a nemzetiségi STL-ben végzettek vezető szerepet töltsenek be a 21. században.

140236_STLPics-BuildingExterior.jpg

Peking Egyetem

A Pekingi Egyetem („PKU”) Kína legrégebbi egyeteme, és a világ egyik legelismertebb és legrangosabb kutatóegyeteme. A QS World University Rankings és a Times of Higher Education mind a PKU-t 2021-ben a 23. akadémiailag legismertebb egyetemnek minősítette.

Elhelyezkedés

Az STL Shenzhen déli városában található. Gyorsan növekvő, 12 millió lakosú metropolisz, Sencsen folyamatosan emelkedik, mióta 1979-ben Kína első különleges gazdasági zónájaként létrehozták. Most Sencsen nemcsak Kína legnépesebb tartományának, Guangdongnak a fő központja, hanem egyben piacvezető egész Kínában és egy egyedülálló területen, ahol a világ nagy jogrendszerei összeolvadnak és befolyásolják a határokon átnyúló magatartást. A város a biotechnológia, a logisztika és az új energiaipar szállóhelye, és itt vannak olyan vezető vállalatok, mint a Huawei és a Tencent . A világszíntéren Sencsen is nyomot hagyott; 2008-ban az UNESCO Design City nevet kapta, 2011-ben pedig a 26. nyári Universiadét rendezte.

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

Földrajzilag és gazdaságilag Sencsen szorosan integrálódik Hongkonggal is, amellyel határon van. Kiterjedt tömegközlekedési lehetőségek kötik össze a két várost a belvárostól, az egyik látogatható Hong Kongba busszal, metróval és komppal. A Shenzhen-Hong Kong régió összesített GDP-je meghaladja a 650 milliárd dollárt, és ez az egyik legnagyobb nagyvárosi terület a világon.

Sencsen egyedülálló földrajzi elhelyezkedésével, innovatív szellemiségével és élvonalbeli kilátásaival fokozatosan a világgal összekötő fejlett várossá vált.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

Diákok, Kar és Karrier

Vezető diákok a világ minden tájáról versenyeznek az STL felvételére. A jogi iskola multinacionális kara magában foglalja a világhírű tudósokat és gyakorlókat Kínából, az Egyesült Államokból, az EU-ból és másutt. Az STL diplomások nagyon keresettek pozíciókkal a vezető multinacionális ügyvédi irodákkal és vállalatokkal, vezető kínai ügyvédi irodákat és vállalatokat, nagy állami vállalatokat és vezető nemzetközi nem kormányzati szervezeteket.

Vágóélezés tanterv

Az STL aláírása a JD / JM dual-fokozatú program négy év. A teljesen angolul tanított JD tananyag hasonló tartalmú a legjobb amerikai jogi iskolák JD tanterveihez, a kínai jogtörténelemben és törvényekben pedig további mélységben. A JM tanterv alapvető kínai jogi tanfolyamokat biztosít, és nagyrészt kínai nyelven tanul. A legtöbb kínai diák beiratkozik az STL kettős fokú JD / JM programjára; a legtöbb nemzetközi diák beiratkozik az STL hároméves JD programjára. Mindkét tananyag hangsúlyozza a törvényhozó készségeket és ismereteket a 21. században: (i) a transznacionális jog és gyakorlat, (ii) a kultúrák közötti kompetencia, és (iii) az ügyvédek szakmai felelőssége ebben az összefüggésben. Egyáltalán nincs jogi iskola a magánszektor, a közszféra vagy a közérdekű jogi munka diplomások számára a Kínában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy a Brit Nemzetközösségben.

A program a nappali tagozatos tanulás legalább háromnegyedét tartalmazza, a második évet a gyakornokok, a folytatódó tanulmányok vagy kutatási projektek a hallgató belátása szerint. Bár az oklevelet két év elteltével adják át, lehetõvé válik a tartózkodás befejezése egy év után.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Nemzetközi oktatási lehetőségek

Az STL tapasztalat alapvetően multinacionális és kereszt-kulturális, anélkül, hogy bármikor el kellene hagynia a PKU gyönyörű Shenzhen Graduate School Campusját. Ugyanakkor az STL hallgatók több lehetőséget élveznek a külföldi tanulmányok megszerzésére a világ vezető jogi iskoláiban, amellyel a PKU és az STL élvezik a kapcsolatok cseréjét.

Globális vezetők

Az STL végzett hallgatói tanulmányaikból származnak, akik egyedülállóan felkészültek a vezetésre a mai összekapcsolt világban, mély ismeretekkel és megértéssel rendelkeznek a kínai és nyugati törvényekről és jogi hagyományokról, valamint rendelkeznek a kultúrák közötti sikerekhez szükséges gyakorlati ismeretekkel. Peking University School of Transnational Law (STL) az egyetlen jogi egyetem a világon, amely kettős diplomát kínál, ahol a hallgatók egy amerikai mintájú Juris Doctor (JD) diplomát végeznek a kínai Juris Masters (JM) diplomával együtt. A hallgatóknak kétnyelvűeknek kell lenniük angolul és mandarin nyelven, hogy teljesítsék ezt a négyéves programot, és folyékonyan diplomázhassanak a világ két nagyhatalmának, az USA-nak és Kínának a jogrendszerében. Az STL emellett LLM fokozatot is kínál, amely ötvözi a nemzetközi jogot, a kínai jogot és a nyugati törvényeket, és lehetőséget ad a nemzetközi hallgatóknak arra, hogy egymás mellett tanulhassanak Kína legjobban teljesítő hallgatóival, akik partnerei lesznek a nagyobb ügyvédi irodákban, politikai elitekben, vezetőkben nemzetközi szervezeteknél és üzleti vezetőknél. Mindkét tanterv hangsúlyozza az ügyvédi készségeket és ismereteket a 21. században: (i) transznacionális jog és gyakorlat, (ii) kultúrák közötti kompetencia és (iii) az ügyvédek szakmai felelőssége ezekben az összefüggésekben. Sehol sem lehet jobb jogi egyetemet felszerelni a diplomások számára a magánszektorban, az állami szektorban vagy a közérdekű jogi munkában Kínában és az Egyesült Államokban, a közjog és a polgári jog területén, keleten és nyugaton, mindezt egyetlen tantervben.

Helyszínek

Shenzhen

Peking University School of Transnational Law

Address
Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town
Xili, Nanshan District

518055 Shenzhen, Guangdong, Kína
Telefonszám
86 (755) 2603 2287

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket