University of Fort Hare

Bevezetés

Hivatalos Leírás

uni

Látomás

A vibráló, méltányos és fenntartható afrikai egyetem elkötelezett a tanítás és a kutatás kiválósága, a szolgáltatás a diákok, tudósok és a szélesebb közösségben.

Küldetés

Ahhoz, hogy a magas színvonalú oktatás nemzetközi szabványok hozzájárulnak az ismeretek, amely társadalmilag és etikailag releváns és alkalmazása a technológiai és társadalmi-gazdasági fejlÅdés a nemzet és a világ.

Ãrtékek

 • Integrity - tiszteletben tartása és megerÅsítik az emberi méltóság, az egyenlÅség, a szabadság és a gazdag kulturális sokszínűség az emberi lény, mint az alapját a béke és a társadalmi igazságosság, az igazság, az intellektuális tisztesség, és a nyitottság a gondolatok.
 • Excellence - Hogy kell ismerni, mint egy nemzetközi kiválósági központ, amely mind gyökerezik környezet és érzékeny azokra a kihívásokra, az emberi haladás és kultúráját a tanítás és a tanulás és a kutatás kiválóságának az egyetem, mint alapvetÅ minimális követelmény éri el hogy a követelés, hogy a helyszínen a tudás generáció.
 • Innováció - A összpontosítása által bemutatott új információs technológiák, információs rendszerek és folyamatok, valamint az innováció lehetÅségeit. Ãs erre vállalkozó módon, hogy az ellátások, az Egyetem és az emberiség.
 • Etika - az elérése a legmagasabb szakmai és etikai normák a tanítás, tanulás, kutatás, a közösségi elkötelezettség és a vállalatirányítás.
uni

stratégiai célok

Kiválóság tanítás és tanulás, kutatás és a közösség bevonására;

Ez a stratégiai célkitűzés összpontosít széles körű társadalmi jövÅkép, amely szükséges, hogy fenntartsa az egyetem, mint egy nemzetközi kiválósági központ, amely mind gyökerezik környezet és érzékeny azokra a kihívásokra, az emberi haladás; A rendkívül fontos, hogy újraéleszteni a kultúrát a tanítás és a tanulás és a kutatás kiválóságának Egyetemen alapvetÅ minimális követelmény éri el azt az állítást, hogy a helyszínen, a tudás-termelés és annak érdekében, hogy össze lehessen hasonlítani a hasonló intézmények a világ más részein; és az alapvetÅ feladata a kortárs afrikai egyetem és az inter-kapcsolat között, hogy a misszió és a széles körű elvárások a szociális felelÅsség az egyetem a közösség, amelyet szolgál. Azt is szem elÅtt elérésével új technológiák, amely megkönnyítheti a tanítás és a tanulás és a kutatás.

Javítani kell a Student Experience:

Ez a stratégiai célkitűzés van köze kezelése tapasztalat hallgatói élet az egyetemen, így a kritikus, részt polgárok és megfelelÅen képzett diplomások elhagyják a University of Fort Hare. Arra összpontosít, hogy a közigazgatási, lakó-, sport-, kulturális és szociális támogató rendszerek a diákok számára.

Build a szolgáltatási kultúra:

Ez a célkitűzés célja annak biztosítása, hogy az etikai elvek szolgáltatást szellemiségének szolgáltatás kiváló beszivárog az egyetem kultúra, a diákok, a személyzet és az érdekeltek; valamint jobb hatékonyságot az adminisztratív és irányítási rendszerek, amelyek támogatják az elsÅdleges folyamatokat.

Optimalizálja a Multi Campus modell:

Ez a célkitűzés bevezeti a "Bolygók Alignment" modellben az optimális modell a multi-campus egyetem; és leírja, hogyan kívánjuk mozgósítani viszonylagos erÅsségeit és stratégiai rések minden a mi három campus való megfelelést biztosító referencia státusz és koordináció az egész földrajzi térben.

Kábelköteg Technology Hatékonyan:

Ez a célkitűzés elsÅsorban a kihívások új információs technológiák terén a beruházások, amelyeket meg kell tenni, információs rendszerek és folyamatok, valamint az innováció lehetÅségeit.

Humán erÅforrások fejlesztése:

Ez a célkitűzés mintegy frissítÅ - esetleg újra tárgyalóasztalhoz - a lelki és fejlÅdési szerzÅdést munkatársaink. Azt is meg kell újra modelljeink az irányítás és a vezetés, és jelentÅsen javítja a gazdálkodás kapacitással. Menedzserek kell felelÅsséget vállalni, és a kisegítÅ személyzet, hogy az átmenet egy új egyensúly a tevékenységek, figyelembe véve az új modellek a tanítás és a tanulás, és a tervezés személyi kell szállítani, hogy a modell. Azt is meg kell a lelkére köt a cég, de együttérzÅ kultúra az egyéni és a kollektív felelÅsség megállapítását; és erÅsítik a személyzet várakozások kezelik megfelelÅen ezt a napirendet.

Elérni a pénzügyi életképességének és fenntarthatóságának:

Ez lehetÅvé tévŠérintett a fejlesztés egy fenntartható finanszírozási alap az egyetem; és annak biztosítása, hogy a mérete és alakja, a University mind életképes és támogatja annak stratégiai céljait.

Ãsszefoglalva, az egyetem fog összpontosítani átalakulás a felsÅoktatás, a jó kormányzás és az elszámoltathatóság, valamint a társadalmi felelÅsségvállalás szempontjai az elkövetkezÅ idÅszakban. Azt is hangsúlyozni a technológiai fejlÅdés és a létesítmény egy fenntartható finanszírozási alap.

uni

Charter az etikai elvek és értékek

Preambulum: "A Lumine tuo vide bimus lumen" - "a te világosságod által látunk világosságot"

A University of Fort Hare elismeri, hogy minden intézmény vagy közösség értéket végül a normák, értékek és hitrendszerek, amelyek tükrözik a megkülönböztetÅ identitás, a hagyományok és a tájolást. Az egyetem úgy véli, hogy a tudás pozitív erÅ csak akkor, ha integrált értékek és hogy nyújtson a gondoskodó összefüggésben erÅs etikai normák és elvek. Ennek hiányában az ilyen értékek, a tudás lehet pusztító erÅ.

Ez a Charta bemutatja tehát a döntŠértékű keretet, amely meghatározza a szellemiség, a University of Fort Hare. Ez irányítja az egyetem JövÅkép, küldetés, a vállalati célok és stratégiai céljai. Ezt szolgálja az a referenciapont minden akadémiai és adminisztratív politikák, programok és eljárások, valamint kötÅdik az egész egyetemi közösség közös etikai elvek és értékek. A Charta relevánsak a jogok és kötelességek, mint Fort Harians, az egymáshoz képest, a szélesebb társadalom és a környezet. Végül, arra törekszik, hogy inspirálja az embereket, hogy élni nemesség, a méltóság és az aktív lelkiismeret.

A University of Fort Hare mindig a tégelyt, ahol sok a kritikus gondolatok a dél-afrikai demokrácia, a felszabadulás, a megbékélés és a megbocsátás kicsírázott, fejleszteni és erÅsíteni, és végül visszhangzott az egész országban, az afrikai kontinensen, és szerte a világon. A Charta tehát természetesen rezonál az elveket és értékeket, amelyek megalapozzák a Freedom Charter, a dél-afrikai alkotmány és a Bill of Rights.

A Fort Hare Charta nÅtt ki a befogadó fejlÅdési folyamat, amely részt vesz az egész egyetemi közösség.

A szálloda valamennyi tagjának az etikai elvek és értékek az alábbiakban felsorolt, annak érdekében, hogy vezessen bennünket utunkon a felfedezés, feltárás és megvalósítása szellemi és egyedi emberi képességeiket. E nélkül az etikai irányelvek minden tanítás, tanulás, kutatás és a közösségi szolgáltatások kevéssé hasznosak.

A University of Fort Hare Közösség:

 • Ihlette az örökség az Egyetem és a hozzájárulás tette a vezetést, a felszabadulás és az emberiség szolgálatára;
 • Ha elfogadjuk, hogy a célra az oktatás tartalmazza a megvalósulását az emberiség, valamint a mi felelÅsségünk, hogy saját, a család és a közösség számára;
 • Felismerve azt, hogy az igazság és a tudás, az egyetem, mint egy felsÅoktatási intézménye, fenn kell tartani az, hogy ez nem egy megingathatatlan középpontjában a kiválóság;
 • MegerÅsítve, hogy a döntÅ szerepet az oktatás, hogy neveljék a diákok tisztelet, a tolerancia és a társadalmi felelÅsségvállalás egy olyan környezetben, az akadémiai szabadság, a párbeszéd, a barátság és a megértés.
uni

A University of Fort Hare Közösség elfogadja a jelen Karta és kötelezi magát az élŠáltal és elÅmozdítása az elveket és értékeket az alábbiak:

működési elvek

 1. Annak biztosítására, hogy az egyetemes értékek az igazság, a tisztesség, a fegyelem, a szeretet, a jóság, nem kár és aggodalom jólétét mások szolgálnak forrásként a gondolat, a beszéd és a cselekvés.
 2. Tiszteletben tartása és megerÅsítik az emberi méltóság, az egyenlÅség, a szabadság és a gazdag kulturális sokszínűség az emberi lény, mint az alapját a béke és a társadalmi igazságosság.
 3. Hogy elkötelezzük magunkat az igazság, az intellektuális tisztesség, nyitottság az ötletek és kiválóság elérését a legmagasabb szakmai és etikai normák a tanítás, a tanulás, a kutatás és a közösségi szolgáltatások.
 4. Hogy támogassa és ösztönözze a törekvés tudományos siker, mint kritikusan kapcsolódik a törekvés egyre mélyülÅ kifejezÅdése emberiséget.
 5. Hogy fenntartsák és tiszteljük az emberi méltóság az egyetem, hogy megÅrizzék annak örökségét, a szellem és az eszközök és megfigyelni a státuszát, szabályok és elÅírások, valamint a törvények az országban.
 6. Hogy ösztönözzék a tájékozódás ötletes, együttműködÅ, problémamegoldó és a vállalkozói gondolkodás a kihívások, hogy szembe kell néznünk.
 7. Amint a személyzet tagja, hogy a felelÅs, gondoskodó mentor minden kapcsolatában diákok és egymással.
 8. Hogy nem tehet, közvetlenül vagy közvetve, azon az alapon, a születés, faj, bÅrszín, nemzetiség, etnikai vagy társadalmi származás, nem, kor, betegség vagy fogyatékosság, nyelv, kultúra, politikai vagy más vélemény, vallás, a lelkiismeret, a hit, a családi állapot , terhesség vagy szexuális irányultság alapján.
 9. Ahhoz, hogy valaha is tudatában van, hogy dolgozzon ki egy felelÅs kapcsolatot a földet, és megérteni a kritikus szerepet védelme és megÅrzése a jövÅ generációk.
 10. Hogy vállalja az oktatási és kutatási, amelyek felelÅsen kihasználni az elÅnyeit a tudomány a jólét az emberiség, annak tudatában kár rejlÅ felelÅtlen használata a tudás.

Helyszínek

Alice

University of Fort Hare , Alice Campus

Address
Ring Road
5700 Alice, Kelet-Fokföld, Dél-afrikai Köztársaság
Telefonszám
+27 40 602 2011