Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A kiválóság előmozdítása a brazil oktatásban

A PUCPR elsődleges célja az oktatási kiválóság, az innováció-alapú vállalkozói szellem, valamint a több- és interkulturális tanulás. Ennek eredményeként a Pontifícia Universidade Católica do Paraná országos és nemzetközi elismerést szerzett a világ legfontosabb felsőoktatási rangsorában: The Times Higher Education, amely a PUCPR-t Brazília legjobb egyeteme közé helyezte. A PUCPR a felsőoktatáshoz és kutatáshoz való közel 60 éves elkötelezettségével Paraná állam legnagyobb magán-felsőoktatási egyeteme és Brazília egyik legismertebb egyeteme.

107111_2012-059APC_3663.JPG

Áttekintés

23.000 egyetemi hallgató

1200 végzős hallgató

1650 kar tag

280 Tanítási és kutatási laboratóriumok

A PUCPR oktatást nyújt a szakképzett szakemberek számára, hogy a társadalom vezetői legyenek. Az etikai értékek és a helyi és regionális közösség iránti elkötelezettség előmozdítása révén a PUCPR megalapozta identitását, jelentősen hozzájárulva a jobb társadalom kialakításához.

Idővel a PUCPR több mint 100 000 diákot végzett. Az egyetem számos kultúrát integrálva és a tudás megosztásával nemzetközi úton halad a globalizáció felé. A PUCPR az innováció kulcsszereplője, és erősíti a tudásmegosztást és az alkalmazott kutatást ösztönző hálózatot.

Küldetés

A Pontifícia Universidade Católica do Paraná, amely etikai, keresztény és marista alapelvek alapján vezet, a tudás és a kultúra fejlesztése és terjesztése, valamint a polgárok és a szakemberek átfogó és állandó képzettségének előmozdítása, akik elkötelezettek a társadalom életében és fejlődésében. .

Látomás

Ahhoz, hogy 2022-ig világszínvonalú felsőoktatási intézmény legyen, kiválóan képzett az oktatásban, a tudástermelésben, a szolgáltatásokban és a társadalmi relevanciában.

107112_2012-059APC_3620.JPG

Hol vagyunk

A PUCPR-nek négy egyeteme van Paraná államban, Brazíliában, a fővárosban, Curitibában, az állami fővárosban. A gyönyörű és élénk főiskolát naponta megosztja egy mintegy 40.000 emberből álló közösség, beleértve a diákokat, a karokat, a kutatókat és a személyzetet, és jól ismert oktatási és kutatási központ.

A több mint 1,7 millió emberrel Curitiba Dél-Brazília legnagyobb városa. A főváros egy főre jutó zöldövezetben az egyik fő Brazíliában. Körülbelül 30 park és erdei szépségű a város és a szabadidős és sportolási lehetőségek. A város úttörő újrahasznosítási és fenntartható hulladékgazdálkodási erőfeszítéseket hozott létre Brazíliában. Ráadásul: a város tömegközlekedése világszerte ismert, hiszen nagysebességű buszja, amely exkluzív sávokban kering, inspirálta az olyan városokat, mint Bogotá (Kolumbia), Mexikóváros (Mexikó) és Los Angeles (Egyesült Államok).

A további campusok Maringá, Londrina és Toledo. Maringá a Paraná állam harmadik legnagyobb városa és az 50 legjobb város, Brazíliában élni, az Egyesült Nemzetek Szervezete 2016-as rendezése szerint. Londrina Dél-Brazília negyedik legnépesebb városa, közel 600 000 lakossal. Londrina a regionális és nemzeti fejlesztés központja, és a campus az agrárgazdasággal kapcsolatos tevékenységekre összpontosít. Toledo városa, Paraná nyugati részén, az egyik vezető gabonatermelő az államban. A lakosság összege 130 000 lakos.

Globális PUCPR

Az internacionalizáció megnyitja az egyetem ajtóit a világ felé. A PUCPR úgy véli, hogy túl kell lépni a határokon, hogy a globális tudás, a kutatás és az emberi fejlődés mindenki számára hozzáférhető legyen.

  • Partnerség 240 felsőoktatási intézményrel szerte a világon.
  • 50 kurzus angol nyelven tanított különböző alapképzési programokban.
  • 500 főiskolai hallgató, aki minden évben beiratkozott csereprogramba (bejövő és kimenő).
  • Nemzetközi oktatók és kutatók jelenléte a világ minden tájáról a PUCPR-ben.
  • Dupla fokozatú megállapodások egyetemekkel világszerte a közgazdaságtan, az üzleti menedzsment, az építészet és a várostervezés, a terméktervezés, az irodalom, az újságírás, a reklám, a marketing és a mechatronika területén.

Globális partnerek

A PUCPR egyetemi együttműködési megállapodásokkal rendelkezik több mint 240 partnerországi egyetemmel több mint 25 országból minden kontinensen, amely különböző intézmények diákjainak és kar tagjainak brazil tudományos tapasztalatot biztosít.

További információ a PUCPR nemzetközi projektjeiről:

Angol félév

A PUCPR egyike Brazíliában az első felsőoktatási intézményeknek, hogy nemzetközi és helyi egyetemi közösség számára teljes mértékben angol nyelvű tanfolyamokat kínáljon.

Buddy Program

A PUCPR diákok által kidolgozott kezdeményezés, a program célja, hogy segítse a nemzetközi hallgatókat a PUCPR-ben a csereprogramjuk során végzett kulturális és társadalmi kiigazításokban.

Amerikai Akadémia

Az úttörő program, amelyben a diákok Brazíliában kezdik meg az egyetemi tanulmányaikat, és az elmúlt két vagy három évet az Egyesült Államokban végzik, kettős fokozatú lehetőséggel. A PUCPR és a Kent State University (Ohio-USA) közötti partnerség, amely Brazíliához vezet a leginnovatívabb program Latin-Amerikában.

PIBIC International

Kutatási lehetőségek az egyetemi és a végzős hallgatók számára. Az alapfokú kutatási program célja, hogy bemutassa a hallgatókat a tudományos kutatási környezethez, míg a PIBIC Master a tehetséges vezető hallgatókra összpontosít, akik érdeklődnek a PUCPR mesterképzéséről.

107113_2012-059APC_3638.JPG

Stratégiai terv az internacionalizáláshoz

A felsőoktatás nemzetközivé válása már nem választási lehetőség, hanem minden egyetem szükségessége, amely elkötelezett a tanítás, a kutatás és a kiterjesztés minőségében. A társadalom nagy, modern kihívásai, többek között a helyi hatások, többek között az energia, a fenntarthatóság, a városok, az egészségügy, az emberi jogok, és így megoldásaik a globális látással és jelenlétsel rendelkező vezetők kialakulásától függenek.

A PUCPR úgy döntött, hogy vállalja ezt a feladatot, amikor intézményesítési prioritásként a nemzetközivé válást választotta. Ebben a forgatókönyvben a kutatóközpont, a diplomás programok és az innováció programja, valamint a nemzetközivé válási hivatal a 2016-2022 közötti időszakra szóló javaslatot tett az egyetem nemzetközivé tételére. A terv két tengelyre oszlik: az InPUC - az egyetemen való nemzetközivé válás - és az OutPUC - a külső nemzetközivé válási tevékenységek - mindhárom iránymutatással és egy olyan cselekvési tervvel egészül ki, amelyek közül néhány már folyamatban van, és mások a jövőben tervezettek.

A javaslat célja, hogy a teljes tudományos közösséget bevonja a PUCPR valóságos határtalan egyetemévé.

Helyszínek

Curitiba

Address
R. Imaculada Conceição, 1155 - Prado Velho, Curitiba - PR, 80215-901
Brazil

Curitiba, Paraná állam, Brazília

Londrina

Address
Av. Jockey Club, 485 - Hipica, Londrina - PR, 86072-360
Brazil

Londrina, Paraná állam, Brazília

Maringá

Address
Av. Duque de Caxias, 1020 - Zona 7, Maringá - PR, 87020-025
Brazil

Maringá, Paraná állam, Brazília

Toledo

Address
Avenida União, 500 - Jardim Coopagro, Toledo - PR, 85902-532
Brazil

Toledo, Paraná állam, Brazília

Kent

Address
Kent State University
P.O. Box 5190, 850 University Esplanade, Kent, Ohio 44242

Kent, Ohio, Amerikai Egyesült Államok

Programok

Az intézmény további kínálata: