Hivatalos Leírás

Üdvözöljük a Université Libre de Bruxelles!

BRÜSSZEL, AZ ÁLLATOK SZÁMÁRA VONATKOZÓ CITY

Európa szívében, mindössze 1 órával vonattal Párizsból, 1h 30-tól Amszterdamból, és 1h50-től Londonból és Kölnből Brüsszel minden főváros városának előnyeit és egy nagy és élénk város életminőségét kínálja. Brüsszel minden jelentős európai intézménynek ad otthont. Ez az EU hivatalos székhelye és számos más politikai és gazdasági döntéshozó szervezet, és egyre több vállalkozás, szervezet és nemzetközi szakértő van.

Az európai zöld tőke vendégszeretetének és cseréjének hosszú hagyománya azt jelenti, hogy a látogatók és a lakosok egyaránt élvezhetik a világ ételeinek és zenéinek széles választékát, míg a kultúrkultúrák számos múzeum és kiállítás közül választhatnak. A város szívében fekvő Université Libre de Bruxelles vagy ULB számos kulturális, ünnepi és sporttevékenységet is kínál. Az egyetemi campusok és a környező területek rendkívül vonzóak, így a tanulás és a szabadidő megfelelő kombinációja.

40128_ulb_2.jpgMULTICULTURAL ÉS INTERNATIONAL

A külföldi hallgatók és kutatók egyharmadával rendelkező multikulturális egyetemként a nemzetközi kapcsolatok mindennapi valóságot jelentenek az Université Libre de Bruxelles számára, mint maga Brüsszel városa, az egyik világ kozmopolitabb városa. A világ minden tájáról származó egyetemekkel való együttműködés mind az oktatásban, mind a kutatásban fokozódott, köszönhetően nagyrészt a különböző európai mobilitási programoknak. A hallgatói mobilitási programok mellett az egyetem különböző integrált programokat kínál külföldi partnerekkel , beleértve a közös mester- és doktori fokozatokat is. Több ilyen program is kapta meg a rangos Erasmus Mundus akkreditációt.

Az Európa és a világ tekintetében kifelé néző álláspontja számos olyan megállapodást, együttműködést és különleges partnerséget hozott létre, amelyek a világ egyik legjobb egyetemével jöttek létre. A nemzetközi színtéren szerzett sokéves tapasztalattal az egyetem 45 vezető európai egyetem hálózatát indította el az UNICA-t, amely több mint egymillió hallgatót foglal magában. A Nemzetközi Egyetemi Fórumok (IFPU) alapító tagja is.

Az intézmény nemzetközivé válását az alábbiak határozzák meg:

  • Határokon átnyúló együttműködés a Nord-Pas-de-Calais (Lille) régióval Franciaországban
  • A preferált partnerek politikája közös, hosszú távú, mintegy tíz intézménnyel (pl. Oxford, Párizs VI, Berkeley, Montreal, UBC Vancouverben, Fudan Sanghajban) történő építése
  • Számos szakosodott intézmény és központ, köztük az európai európai intézmények (Jean Monnet kutatási pólus), a Solvay brüsszeli gazdasági és menedzsment iskola, a közegészségügyi iskola, a kanadai tanulmányok központja, a cseh tanulmányok stb.
  • Transzatlanti párbeszéd és nyitás a feltörekvő országok számára

Az évek során és a korlátozott erőforrások ellenére az ULB képes volt fenntartani a kiválóság szintjét, és eleget tett a nyilvános és társadalmi felelősségeinek. Az egyetem úgy véli, hogy segíthet egy igazságosabb és demokratikusabb világ megteremtésében, hiszen hozzájárul a bizalom, a kritikus dimenzió és a globalizált világban szükséges pártatlansághoz.

40130_ulb_4.jpgKÖZLEKEDÉSI KUTATÁS

Négy tudományos Nobel-díj, egy mezőérem, három Wolf-díj és két Marie Curie-díj további bizonyítéka az egyetem hosszú távú kiválósági hagyományainak.
Az Université Libre de Bruxelles aktív tagja a kutatási térségnek, és közel 130 projektet vesz részt a hetedik európai keretprogramból. Az elmúlt néhány évben 7 induló támogatást kapott az Európai Kutatási Térségtől (ERC) az orvostudomány, a közgazdaságtan, a matematika, a szociológia vagy a politikai tudomány kutatásainak finanszírozására, valamint a fejlett mesterséges intelligencia és fizika támogatására. Ezen túlmenően az egyetem Európai Tanulmányi Intézetét az európai integrációval kapcsolatos munkája során „ Jean Monnet európai kutatóközpontként ” ismerik el.

MAGAS TANULMÁNYI STANDARDOK

Az Université Libre de Bruxelles 13 karral, iskolával és szakosodott intézménnyel rendelkezik, amelyek az összes tudományágat lefedik, szorosan összekapcsolva az egyetemi inputot és a kutatást. Közel 40 alapképzési programot és 235 végzős programot kínál . 20 doktori iskolát is partnerek, közel 1600 doktori képzésben. Néhány mesterképzésünk a transzdiszciplinaritásra összpontosít, míg mások nagyobb hangsúlyt fektetnek a nemzetközi kapcsolatokra az európai mesterképzéseken, vagy a többnyelvűségen. A VUB-vel (Vrije Universiteit Brussel - Brüsszel flamand nyelvű egyetem) is szorosan együttműködünk több éve.

Humanizmus, egyéni felelősség ...

"A Bruxelles-i Egyetem tanításait és kutatását a szabad vizsgálat elvére alapozza. Ez minden területen az ítélet függetlenségét és a hatósági alapú tudásfogalom elutasítását feltételezi." (Az ULB alapszabályának 1. cikke). Az ULB tanításának egyik sajátossága, hogy a diákok számára személyes szabadságot kínálnak, miközben a szükséges támogatást is biztosítják számukra. A diákok maguk dönthetik, hogy kihasználják a számukra rendelkezésre álló lehetőségeket és számtalan támogatási formát: az egyetem tehát felelősségi iskola.

... és az innováció

A legszembetűnőbb újításokat a posztgraduális szinten vezették be. Ezek a programok, amelyek közül néhányat esténként és hétvégén tanítanak, különösen a dolgozó felnőttekre irányulnak, és az újonnan felmerülő társadalmi és gazdasági szükségleteken alapulnak (euro-marketing, vállalatirányítás stb.), Vagy a fejlett kutatásra (esztétika) és a művészet filozófiája, a tudomány filozófiája, a bioinformatika stb.). Az ilyen jellegű új és innovatív kurzusok az ULB-nek az ULB hosszú hagyományaira támaszkodnak, miközben továbbfejlesztik az új irányokat.

40129_ulb_3.jpgA KÖZÖSSÉGI ÉS KULTURÁLIS SZEMÉLYEK FOKUSZTÁSA

Francia nyelvű egyetemként az Université Libre de Bruxelles-i tanfolyamok többségét francia nyelven adják meg. Ugyanakkor egyre több mesterképzés van részben vagy egészben angolul. Az egyetem a francia tanfolyamok széles skáláját kínálja a tanév előtt és alatt, hogy segítse nemzetközi diákjait nyelvtudásuk javításában.

A MEGBÍZHATÓ EGYETEM

Az Université Libre de Bruxelles elhatározta, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy folytassa felsőoktatási tanulmányait, és számos diáktámogatási kezdeményezést dolgozott ki: pl. Pénzügyi és pszichológiai támogatás, tanácsadás, francia osztályok stb. támogatás. Az egyik figyelemre méltó példa a középiskolás diákok (Schola) alulteljesítésére irányuló támogatási program, amelyet az UNESCO Comenius-díjjal tüntettek ki.

Az 1834-es alapítása óta a Bruxelles-i Egyetem szorosan részt vett a kritikus gondolkodásról és a szabadságról folytatott vitában. Ez magában foglalja a diktatúrákkal és más nacionalista visszaélésekkel szembeni szembeszökő ellenállást, az esélyegyenlőség előmozdítását és számos más szociális kérdést. Az első civil szervezetek (CEMUBAC) megalapítása után az Egyetem továbbra is aktív szerepet játszott a fejlesztési támogatásban és a nemzetközi együttműködésben.

Az európai és nemzetközi, független, elkötelezett és dinamikus, a Université Libre de Bruxelles is számíthat arra, hogy hatalmas globális alumni hálózata (UAE), az egyetem legjobb nagykövetei. Az önálló érvelést és az összes dogma elutasítását feltételező szabad vizsgálat alapelve alapján az egyetem megtartotta eredeti gondolatait, mint szabad intézményt, amely szilárdan részt vesz a demokratikus és emberi értékek védelmében.

A vizsgálat és a részvétel szabadsága

A University of Libre de Bruxelles tanításait és kutatásait a szabad vizsgálat elvére alapozza, és a hallgatóknak mindig lehetőséget adott aktív és részvételi szerepvállalásra az egyetemi életben és a kapott tanítás értékelésében . Valójában az önálló ítéleten alapuló és a hatósági ismeretek elutasításán alapuló ingyenes vizsgálat elve az egyetem alapszabályában szerepel.

Ennek eredményeként az ULB egyike azon kevés belga vagy akár európai egyetemeknek, ahol a hallgatók minden döntéshozó testületben képviseltetik magukat. Ugyanebben a szellemben a rendszeres tanári értékelési eljárás már több mint húsz éve működik, és a diákok saját pedagógus pedagógiai képességeinek értékelésén alapul.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Francia

Az intézmény további kínálata:

LLM

Université libre de Bruxelles - ULB

Az LL.M. egy fejlett diplomás program, amelynek célja, hogy bővítse a jogi ismeretek és szakértelem a gyorsan változó területeken a nemzetközi üzleti jog ... [+]

Az LL.M. egy teljes munkaidős program, amely októbertől júniusig tart. A tanfolyamok két félévre oszthatók, a vizsgák januárban és júniusban kerülnek megrendezésre. A diákok jogosultak második ülést tartani augusztus végén - szeptember elején. LL.M. azok a jelöltek, akik sikeresen befejezik a programot, elnyerik az LL.M. a Brüsszeli Egyetem Nemzetközi Üzleti Jogi Törvényében (ULB), amelyet az illetékes belga oktatási hatóságok (Communauté française) a folyamatos oktatás programja keretében ismer el.

Az LL.M. olyan diákok számára készült, akik teljes mértékben kihasználják a Brüsszelben, Európa fővárosában kínált rendkívüli lehetőségek körét. A program magában foglalja az Európai Unió intézményeinek (Európai Bizottság, Tanács és Parlament) látogatását, amelyek székhelye Brüsszel. Az LL.M. a Brüsszeli Egyetem (Université libre de Bruxelles, vagy "ULB") programja, amely Európa egyik vezető egyeteme, 25 ezer diákkal, 32% -a pedig Belgiumon kívülről érkezik.... [-]

Belgium Brussels
Kérj Információt
Angol
Nappali
9 hónap
Campus
Bővebben magyarul

Presentation of the LL.M. in International Business Law

Université Libre de Bruxelles
Address
Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles
1050 Brussels, Belgium
Honlap
Telefonszám
+32 2 650 38 72