Université libre de Bruxelles - ULB

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Üdvözöljük a Université Libre de Bruxelles!

BRÜSSZEL, AZ ÁLLATOK SZÁMÁRA VONATKOZÓ CITY

Európa szívében, mindössze 1 órával vonattal Párizsból, 1h 30-tól Amszterdamból, és 1h50-től Londonból és Kölnből Brüsszel minden főváros városának előnyeit és egy nagy és élénk város életminőségét kínálja. Brüsszel minden jelentős európai intézménynek ad otthont. Ez az EU hivatalos székhelye és számos más politikai és gazdasági döntéshozó szervezet, és egyre több vállalkozás, szervezet és nemzetközi szakértő van.

130714_Parliament2.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

Az európai zöld tőke vendégszeretetének és cseréjének hosszú hagyománya azt jelenti, hogy a látogatók és a lakosok egyaránt élvezhetik a világ ételeinek és zenéinek széles választékát, míg a kultúrkultúrák számos múzeum és kiállítás közül választhatnak. A város szívében fekvő Université Libre de Bruxelles vagy ULB számos kulturális, ünnepi és sporttevékenységet is kínál. Az egyetemi campusok és a környező területek rendkívül vonzóak, így a tanulás és a szabadidő megfelelő kombinációja.

MULTIKULTURÁLIS ÉS NEMZETKÖZI

A külföldi hallgatók és kutatók egyharmadával rendelkező multikulturális egyetemként a nemzetközi kapcsolatok mindennapi valóságot jelentenek az Université Libre de Bruxelles számára, mint maga Brüsszel városa, az egyik világ kozmopolitabb városa. A világ minden tájáról származó egyetemekkel való együttműködés mind az oktatásban, mind a kutatásban fokozódott, köszönhetően nagyrészt a különböző európai mobilitási programoknak. A hallgatói mobilitási programok mellett az egyetem különböző integrált programokat kínál külföldi partnerekkel , beleértve a közös mester- és doktori fokozatokat is. Több ilyen program is kapta meg a rangos Erasmus Mundus akkreditációt.

130713_crf-l6ChT3mxlUYnWFiA6g.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

Az Európa és a világ tekintetében kifelé néző álláspontja számos olyan megállapodást, együttműködést és különleges partnerséget hozott létre, amelyek a világ egyik legjobb egyetemével jöttek létre. A nemzetközi színtéren szerzett sokéves tapasztalattal az egyetem 45 vezető európai egyetem hálózatát indította el az UNICA-t, amely több mint egymillió hallgatót foglal magában. A Nemzetközi Egyetemi Fórumok (IFPU) alapító tagja is.

Az intézmény nemzetközivé válását az alábbiak határozzák meg:

  • Határokon átnyúló együttműködés a Nord-Pas-de-Calais (Lille) régióval Franciaországban
  • A preferált partnerek politikája közös, hosszú távú, mintegy tíz intézménnyel (pl. Oxford, Párizs VI, Berkeley, Montreal, UBC Vancouverben, Fudan Sanghajban) történő építése
  • Számos szakosodott intézmény és központ, köztük az európai európai intézmények (Jean Monnet kutatási pólus), a Solvay brüsszeli gazdasági és menedzsment iskola, a közegészségügyi iskola, a kanadai tanulmányok központja, a cseh tanulmányok stb.
  • Transzatlanti párbeszéd és nyitás a feltörekvő országok számára

Az évek során, korlátozott erőforrások ellenére, az ULB képes volt fenntartani kiválósági szintjét, és teljesíteni a társadalmi és társadalmi felelősségvállalásait. Az egyetem úgy véli, hogy hozzájárulhat egy igazságosabb és demokratikusabb világ megteremtéséhez azáltal, hogy hozzájárul a bizalom kapcsolatához, a kritikus dimenzióhoz és a pártatlansághoz, amelyet a globalizált világban megkövetenek.

130716_GroupPhoto18.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

FENNTARTHATÓ KUTATÁS

Négy tudományos Nobel-díj, egy mezőérem, három Wolf-díj és két Marie Curie-díj további bizonyítéka az egyetem hosszú távú kiválósági hagyományainak.
Az Université Libre de Bruxelles aktív tagja a kutatási térségnek, és közel 130 projektet vesz részt a hetedik európai keretprogramból. Az elmúlt néhány évben 7 induló támogatást kapott az Európai Kutatási Térségtől (ERC) az orvostudomány, a közgazdaságtan, a matematika, a szociológia vagy a politikai tudomány kutatásainak finanszírozására, valamint a fejlett mesterséges intelligencia és fizika támogatására. Ezen túlmenően az egyetem Európai Tanulmányi Intézetét az európai integrációval kapcsolatos munkája során „ Jean Monnet európai kutatóközpontként ” ismerik el.

130715_fullsizeoutput_a64.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

MAGAS TANULMÁNYI STANDARDOK

Az Université Libre de Bruxelles 13 karral, iskolával és szakosodott intézménnyel rendelkezik, amelyek az összes tudományágat lefedik, szorosan összekapcsolva az egyetemi inputot és a kutatást. Közel 40 alapképzési programot és 235 végzős programot kínál . 20 doktori iskolát is partnerek, közel 1600 doktori képzésben. Néhány mesterképzésünk a transzdiszciplinaritásra összpontosít, míg mások nagyobb hangsúlyt fektetnek a nemzetközi kapcsolatokra az európai mesterképzéseken, vagy a többnyelvűségen. A VUB-vel (Vrije Universiteit Brussel - Brüsszel flamand nyelvű egyetem) is szorosan együttműködünk több éve.

Humanizmus, egyéni felelősség ...

"A Bruxelles-i Egyetem tanításait és kutatását a szabad vizsgálat elvére alapozza. Ez minden területen az ítélet függetlenségét és a hatósági alapú tudásfogalom elutasítását feltételezi." (Az ULB alapszabályának 1. cikke). Az ULB tanításának egyik sajátossága, hogy a diákok számára személyes szabadságot kínálnak, miközben a szükséges támogatást is biztosítják számukra. A diákok maguk dönthetik, hogy kihasználják a számukra rendelkezésre álló lehetőségeket és számtalan támogatási formát: az egyetem tehát felelősségi iskola.

... és az innováció

A legszembetűnőbb újításokat a posztgraduális szinten vezették be. Ezek a programok, amelyek közül néhányat esténként és hétvégén tanítanak, különösen a dolgozó felnőttekre irányulnak, és az újonnan felmerülő társadalmi és gazdasági szükségleteken alapulnak (euro-marketing, vállalatirányítás stb.), Vagy a fejlett kutatásra (esztétika) és a művészet filozófiája, a tudomány filozófiája, a bioinformatika stb.). Az ilyen jellegű új és innovatív kurzusok az ULB-nek az ULB hosszú hagyományaira támaszkodnak, miközben továbbfejlesztik az új irányokat.

130720_fullsizeoutput_92b.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

Fókuszban a nyelv és a kulturális sokféleség

Francia nyelvű egyetemként az Université Libre de Bruxelles-i tanfolyamok többségét francia nyelven adják meg. Ugyanakkor egyre több mesterképzés van részben vagy egészben angolul. Az egyetem a francia tanfolyamok széles skáláját kínálja a tanév előtt és alatt, hogy segítse nemzetközi diákjait nyelvtudásuk javításában.

A MEGBÍZHATÓ EGYETEM

Az Université Libre de Bruxelles elhatározta, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy folytassa felsőoktatási tanulmányait, és számos diáktámogatási kezdeményezést dolgozott ki: pl. Pénzügyi és pszichológiai támogatás, tanácsadás, francia osztályok stb. támogatás. Az egyik figyelemre méltó példa a középiskolás diákok (Schola) alulteljesítésére irányuló támogatási program, amelyet az UNESCO Comenius-díjjal tüntettek ki.

Az 1834-es alapítása óta a Bruxelles-i Egyetem szorosan részt vett a kritikus gondolkodásról és a szabadságról folytatott vitában. Ez magában foglalja a diktatúrákkal és más nacionalista visszaélésekkel szembeni szembeszökő ellenállást, az esélyegyenlőség előmozdítását és számos más szociális kérdést. Az első civil szervezetek (CEMUBAC) megalapítása után az Egyetem továbbra is aktív szerepet játszott a fejlesztési támogatásban és a nemzetközi együttműködésben.

Az európai és nemzetközi, független, elkötelezett és dinamikus, a Université Libre de Bruxelles is számíthat arra, hogy hatalmas globális alumni hálózata (UAE), az egyetem legjobb nagykövetei. Az önálló érvelést és az összes dogma elutasítását feltételező szabad vizsgálat alapelve alapján az egyetem megtartotta eredeti gondolatait, mint szabad intézményt, amely szilárdan részt vesz a demokratikus és emberi értékek védelmében.

130717_6KD5L3vvSv2OLljuT0Cncg.jpg

fotó az Université libre de Bruxelles - ULB jóvoltából

A vizsgálat és a részvétel szabadsága

A University of Libre de Bruxelles tanításait és kutatásait a szabad vizsgálat elvére alapozza, és a hallgatóknak mindig lehetőséget adott aktív és részvételi szerepvállalásra az egyetemi életben és a kapott tanítás értékelésében . Valójában az önálló ítéleten alapuló és a hatósági ismeretek elutasításán alapuló ingyenes vizsgálat elve az egyetem alapszabályában szerepel.

Ennek eredményeként az ULB egyike azon kevés belga vagy akár európai egyetemeknek, ahol a hallgatók minden döntéshozó testületben képviseltetik magukat. Ugyanebben a szellemben a rendszeres tanári értékelési eljárás már több mint húsz éve működik, és a diákok saját pedagógus pedagógiai képességeinek értékelésén alapul.

Helyszínek

Brüsszel

Université Libre de Bruxelles

Address
Avenue Franklin Roosevelt 50
1050 Bruxelles

1050 Brüsszel, Belgium
Telefonszám
+32 2 650 38 72

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket