Danube University Krems

Bevezetés

Az üzleti és globalizációs kar folyamatos gazdaságtani és menedzsment tudományok, kommunikáció, tudás és információ menedzsment, közigazgatás és e-kormányzás, az európai integráció, valamint az üzleti és az európai jog széles skáláját kínálja. Különösen a kar hangsúlyozza a továbbképzést a migráció és az integrációs kutatás területén, valamint a számítógépes bűnözés elleni küzdelmet. Ennek a folyamatnak a részeként a Kar nemcsak szakértői ismereteket ad, hanem olyan konkrét irányítási know-how-t és társadalmi kompetenciákat is, amelyek az egyre pluralistabb társadalom kezeléséhez szükségesek. A tudomány világában elismert tapasztalt tanárok interdiszciplináris csapata a módszertani gondolkodást és a független munkát előmozdítja a sokoldalú tanítási formák használatával. Ezenkívül a kar tudományos munkája a nemzetközi tudományos közösséggel szorosan együttműködve a jelenlegi gazdasági-politikai és szociopolitikai kérdésekre összpontosít. Az egyik fő prioritása az alkalmazásorientált kutatás a vállalkozások és a közintézmények együttműködésével és együttműködésével. Emellett az interdiszciplináris csapatok tanácsot, tanácsadást és képzést nyújtanak a vállalkozók, nem kormányzati szervezetek és döntéshozók számára a politika és a közigazgatás világában.

Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Tanszék

Törekszünk arra, hogy Európa vezető pozícióban legyenek a vezetői oktatásban, és a legkorszerűbb tanterveket szabják meg a menedzser igényeihez igazítva a gyors tempójú 21. században. Élethosszig tartó karrieredzőként és vezetőink partnereként a legkorszerűbb technológiákon alapuló, rugalmas, kevert tanulási formák által nyújtott legmodernebb vezetői ismeretekkel állunk szemben specifikus igényeikhez. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy tartós hatással legyenek mind a vezetők karrierjére és az önfejlesztésre, mind a társadalom legutóbbi kihívásaira.

Üzleti Jogi és Európai Integrációs Tanszék

Duna jogi kiválóság: neves kar - kiváló diák-tanár arány - campus hangulat - nemzetköziség Az üzleti jog és az európai integráció tanszék vezető posztgraduális jogi tanulmányok Ausztriában. Tanfolyamai kifejezetten a dolgozó szakemberek igényeihez igazodnak, és ötvözik a kutatás és a tanítás kiválóságát. A Duna Egyetem Krems 80 km-re fekszik Bécsből - Európa egyik legszebb kulturális vidékén, a Wachau néven. Az UNESCO világörökség részét képezi.

E-kormányzás és adminisztráció Tanszék

A technológia, a társadalmi és politikai struktúrák új fejleményei megváltoztatják a hagyományos munkamódszereket és irányítási struktúrákat. Az e-kormányzás minisztériuma összehozza az elméletet és a gyakorlatot, valamint továbbképzést és továbbképzést nyújt posztgraduális szinten. A fokozatokat és szemináriumokat részmunkaidőben kínálják fel, így a szakemberek tanulmányozhatják karrierjüket. Kutatással, tanácsadással és számos nemzeti és nemzetközi együttműködéssel tudjuk felajánlani a legfrissebb tartalmat, megoldásokat és módszereket. Célunk, hogy új ötleteket, innovatív menedzsment-megközelítéseket és emberközpontú megoldásokat és eszközöket biztosítsunk a közigazgatás és az IT-menedzsment számára.

Osztály migráció és globalizáció

A modern társadalmak kritikus témáján dolgozunk, nevezetesen a migráció és a globalizáció terén. Ennek érdekében hozzá kívánunk járulni a munkafolyamatok jobb megértéséhez a társadalmi kohézió és jólét előmozdítása érdekében. Tanításaink és kutatásaink középpontjában az alábbiak tartoznak:

  • elvándorlás
  • Európa és a globalizáció
  • Tanulás, munka és ipari kapcsolatok
  • Egészségügy és szociális jólét
  • Lakás, szomszédság és regionális fejlesztés
  • Szociális biztonság és emberi jogok
  • Vallás és interkulturális kommunikáció
  • Különös hangsúlyt fektetve a nemre és a nemzedékekre hézagokra

Alapvető és alkalmazott kutatást folytatunk, tudományos iránymutatást adunk a döntéshozóknak, az üzleti életnek, a civil társadalomnak és a médiának. A kutatás és az egész életen át tartó tanulás integrált megközelítését követjük. Csapatunk kiterjed a professzionális tudományágak széles körére, amelyekkel a migráció és a globalizáció bonyolultsága a különböző szempontokból kifolyólag is megoldható.

Tanulmányi és Tudásmenedzsment Tanszék

Egyetemi központú kutatási, gyakorlati és továbbképzési kompetenciaközpont vagyunk. A témát a megismeréstől és a kommunikációtól kezdve a tudásig és információkezelésig terjedő témakörökre terjed ki, miközben a munkánk lendületet ad a gazdaság és a társadalom számára egyaránt. Kutatási és oktatási szakértelmünk három diszciplína hatékony kombinációján alapul: Kognitív Tudomány, Információs Tudomány és Kommunikációs Tudomány. Ezt a szaktudást használjuk a kulcsfontosságú kompetenciák kifejlesztésére és tanítására Mindkét elméletben és gyakorlatban az emberek és szervezetek számára. Tanszékünk jelenleg 16 mesterképzést kínál, amelyek mindegyike összekapcsolja a kommunikációs kompetenciát a menedzsment szakértelmével. Jelenleg hét nagyszabású nemzetközi projekten dolgozunk a kutatási információtervezés és a szociális rendszerek (használhatóság és hálózati kutatás) területén. Kiegészítjük mesterképzésünket, ezért tanúsított programot, egyetemi szemináriumokat és tárgy-specifikus vezetői képzést kínálunk.

Krems Duna Egyetem

A Krems Duna Egyetem folyamatos továbbképzési egyeteme a továbbképzés egyeteme. Tanfolyamai kifejezetten a dolgozó szakemberek igényeihez igazodnak. Az egyetem exkluzív mester programokat és rövid programokat kínál öt tanulmányi területen. Több mint 8,500 diáknak és 90 országból 17 ezer diplomásnak tevékenykedik, ez az egyik vezető európai továbbképző tanfolyam. A Krems Duna Egyetem majdnem 20 éves tapasztalattal ötvözi a posztgraduális képzést innovációval és a legmagasabb minőségi előírásokkal a kutatás és a tanítás területén.

Helyszínek

  • Doktor-Karl-Dorrek-Straße,30, 3500, Krems an der Donau

Kérdések