Keystone logo
Találja meg MLS-programját

Találja meg MLS-programját

Mit kell tanulni
Hol tanulni

A Master of Legal Studies (MLS) egy magasabb szintű jogi végzettség, amely azon szakemberek számára készült, akik szeretnék fejleszteni jogi szakértelmüket. Az MLS fokozatok más néven Master of Studies in Law (MSL), Master of Law vagy Juris Master (JM) fokozatok. Az MLS fokozatokat egyes jogi egyetemek kínálják, és ma már gyakran online és távoktatási programokon keresztül kínálják.

Az MLS célja, hogy jogi szakértelemmel ruházza fel azokat a hallgatókat vagy szakembereket, akik nem kívánnak jogi gyakorlatot folytatni. Használhatják azokat a PhD-hallgatók is, akiknek tudománya jogilag koncentrált, vagy olyan szakemberek minősítésére, akik szorosan együttműködnek a törvényekkel és szabályozásokkal. Az MLS végzettség mértékét, koncentrációját és kereteit a diplomát kiadó intézmény határozza meg. A leendő hallgatók MLS-fokozatokat találnak számos szakterületen, beleértve a szabályozást, a menedzsmentet, az újságírást és még a bioetikát is.

Míg az MLS-fokozatok nem adják meg a diplomások számára a jogi gyakorláshoz szükséges képesítést, átfogó alapot biztosítanak a jog és a rendeletek megértéséhez. A legtöbb MLS-fok egy év alatt teljesíthető, és gyakran elérhető részmunkaidős vagy online programként. Az MLS-t befejező hallgatók általában interdiszciplináris kutatást végeznek az általuk preferált jogterülettel vagy szakmával kapcsolatban. Gyakran tapasztalja, hogy az MLS-fokozatokat közösen kínálják a Jogi Iskola és a diploma szakterületéhez kapcsolódó tanszék.

Ha Ön olyan szakember, aki szorosan együttműködik a törvényekkel és szabályozásokkal, vagy PhD-hallgató, aki szeretné mélyebben megérteni a kutatásához kapcsolódó törvényeket, az MLS kitöltése kiváló módja a szakértelem megszerzésének.