Keystone logo
jogi

mesterképzési (LLM) programjait

Mit kell tanulni
Hol tanulni

Jogi mesterképzés (LLM)

Az LLM vagy Master of Laws egy olyan diploma, amelyet azok kapnak, akik már rendelkeznek szakmai jogi végzettséggel, és felsőfokú oktatást és kutatást végeztek egy adott jogterületen. Az ügyvédek dönthetnek úgy, hogy LLM-programokat folytatnak, hogy szakértelmet szerezzenek egy adott ágazatban, a szakmai előmenetel érdekében, és szakmai hálózatot építsenek ki.

Néhány példa az LLM programokra a jogi ágazatokban, például az információs technológia, az adójog, a pénzügyi szolgáltatások, a nemzetközi jog, a környezetvédelmi jog és a kereskedelmi jog. Egyes egyetemek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy saját, szakmai érdeklődési körüknek megfelelő LLM-programokat dolgozzanak ki. Az LLM programok általában legalább egy évig tartanak, és míg egyes programok elsősorban kutatásból állnak, mások tanfolyami munkát is igényelnek. Az LLM programok hallgatóitól elvárható egy szakdolgozat elkészítése, hogy megkapják a diplomát.

A különböző LLM programok sokfélesége elsöprő lehet – ne hagyd, hogy megállítson! Kezdje a keresést az alábbiakban felsorolt legnépszerűbb LLM programok megtekintésével.