Keystone logo
Keresse meg jogi diplomáját

Keresse meg jogi diplomáját.

Mit akarsz tanulni
Hol szeretnél tanulni

A jogi diplomák a legelterjedtebbek az Egyesült Királyságban, ahol Angliában és Walesben posztgraduális jogi kurzusok. Az Egyesült Királyságban a jogi diplomákat Common Professional Examinations (CPE) vagy Graduate Diplomas in Law (GDL) néven ismerik, és a nem jogi végzettségűek jogászi pályára való minősítésére szolgálnak. Ezeket a diplomákat néha jogátalakító kurzusoknak is nevezik, mivel lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy alap- vagy posztgraduális diplomájukat jogi diplomákká alakítsák át.

A jogi diplomák teljes vagy részidős tanulmányokként vehetők fel, és általában egy-három év alatt fejeződnek be, a kurzus követelményeitől és a tanulmányi intenzitástól függően. A jogi diplomák a teljes képesítéstől a krediten át a jogi diplomáig terjednek, a kiállító intézménytől és a tanulmányi módszertől függően. Egyes jogi diplomák tanfolyami munkát foglalnak magukban, míg mások kutatáson alapulnak, és írásbeli dolgozat alapján értékelik.

Az Egyesült Királyságban a jogi diplomákat a Law Society of England Wales szabályozza, és célja, hogy lehetővé tegye a különböző tudományos háttérrel rendelkező hallgatók számára, hogy jogi karriert folytassanak. Más jelenlegi és volt Nemzetközösségi országok vagy régiók gyakran kínálnak hasonló jogi diplomát. Dél-Afrikában a posztgraduális jogi diplomák általában formalizált specializációként szolgálnak egy jogi területen. Olaszországban és Franciaországban a jogi diploma és a szakmai vizsga sikeres megszerzése jogi diplomát ad, amely után a hallgató leteheti az ügyvédi tevékenységhez szükséges esküt.

Ha egyetemi vagy posztgraduális végzettséggel rendelkezik, és jogi karriert szeretne folytatni, használja az alábbi listát a jogi diplomák megkereséséhez. Az egyes kurzusokról többet megtudhat az „Olvass el” gombra kattintva, majd közvetlenül a felvételi irodával léphet kapcsolatba az oldalon található űrlap segítségével.

Újonnan hozzáadott programok