Keystone logo
Svájc

Tanulmány Törvény ban ben Svájc 2024

Tanuljon itt: Svájc

Jogi diplomát Svájcban Ahhoz, hogy az ügyvéd Svájcban, a diákok ki kell töltenie egy hároméves Bachelor of Law (LLB). Annak érdekében azonban, hogy felvételt nyert a bárban, és adja meg a gyakorlatban, ezt követő két éves Master of Laws is szükséges. Egy alternatív lehetőség, amely népszerű, sok nemzetközi diákok a rövidebb és a speciális LLM, amely lehetőséget kínál arra, hogy megszerezzék a célzott tudás egy adott területen a jogszabályok, például választott bírósági vagy banki jog. Az is lehetséges, hogy folytassa a PhD jogi befejezését követően a LLB, Master of Law és / vagy szakmai LLM. Diplomások is ki kell tölteni egy 1-2 éves szakmai egy ügyvédi iroda, vagy bírósági - lehetőleg kantonban, ahol azt tervezik, hogy a gyakorlat -, és egy írásbeli és szóbeli vizsga beadni a következtetést, hogy képzésük érdekében, hogy felvételt nyert A bárban.Törvény felsőoktatásban Svájc Svájc nincs saját képzési intézmények ügyvédek: mind a kilenc jogi egyetemek áll kapcsolatban az ország kantonális egyetemek. Ezek közé tartozik a University of Lausanne, University of Basel, a Berni Egyetem, University of Fribourg, University of Geneva, University of Lucerne, University of Neuchatel, University of St. Gallen és a Zürichi Egyetemen. Mivel Svájc ad otthont a számtalan nemzetközi szervezetek és pénzintézetek, valamint amiatt, hogy a státuszát, mint a született jelentős előrelépés számos területén humanitárius törekvéseket, valamint az üzleti és banki, Svájc biztosít a hallgatók a világ minden tájáról egy új és átfogó globális perspektíva. Továbbá, az ország 's elkötelezettségét élvonalbeli kutatást kínál a nemzetközi diákok mélyebb megértését jogi globális ügyekben.Míg a megélhetési költségek Svájcban közismerten magas tandíjat viszonylag alacsonyak - különösen ha összehasonlítjuk az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban Ezen kívül van számos ösztöndíj lehetőségek rendelkezésre a nemzetközi diákoknak. Ismét tandíj változhat egyik intézmény a másik. Mivel a globális előtérbe üzleti és pénzügyi, rengeteg karrierlehetőségek az ügyvédek Svájcban, mindenekelőtt a primer ágazatokban, mint például a banki, pénzügyi és szellemi tulajdonjogokat.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  1030
 • Közművek részesedése

  81
 • Internet előfizetés

  52
 • Helyi közlekedés

  84

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  16
 • Mozijegy

  21
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Svájc

Hivatalos nevén a Svájci Föderáció, Svájc rejlik a nyugat-európai és a határos Olaszország nyugati, Németország északi, Liechtenstein és Ausztria keleti és Franciaország nyugati. Bern a főváros Svájc, a tengerparttal nem rendelkező ország, amely áll 26 kantonok, illetve területi felosztás, hogy kis mértékben eltérhetnek az adminisztrációs eljárások. A legtöbb svájci 's népesség (közel nyolc millió ember) él az említett területen, mint a "Plateau ", ahol a sűrűn lakott városok Genfben és Zürichben találhatók. Svájc híres, hogy az egyik leggazdagabb ország a világon. Lakosok rendelkeznek a legmagasabb összeget a nem pénzügyi és monetáris eszközök fejenként, mint bármely más polgárok a világon. Továbbá, Genf és Zürich következetesen erejéig a két város kiállító a legjobb életszínvonal az összes többi globális városok.Svájc 's stabil gazdaság annak köszönhető, hogy az önellátás biztosítása a gazdálkodás és hatékony gyártási gyakorlat, amely lehetővé teszi, hogy az export nagy mennyiségű árut. Más területeken, hogy Svájc azt mutatja, kiváló gazdasági szakértelem a turizmus, a nemzetközi banki, a szállítás, a biotechnológia és a kutatás és fejlesztés. A központi elhelyezkedésű, Európa szívében, Svájcban ünneplik a hatékonyság és a termelékenység, nem is beszélve a lenyűgöző földrajz és gazdag történelemmel semlegesség. Három őshonos nyelvek, német, francia és olasz, valamint rengeteg angol nyelvű tanulmányi lehetőségeket, Svájc egy bemutatóhely a nemzetközi diákok számára. A svájci jogrendszer alapján a hagyomány a polgári jog, Svájcban van egy alapszabály-alapú jogrendszer, amely a független minden más kormányzati ágak.Minden jogalkotás hatalma fekszik az ország 26 államban, az úgynevezett kantonok, kivéve, ha kifejezetten az alkotmányban tartozónak a szövetségi hatóságok. Föderalizmus továbbra is alapvető eleme a svájci jogrendszer.

Vízumkövetelmények

 1. C vízum – rövid kurzusokhoz (nyári iskolák, nyelviskolák), amelyek legfeljebb három hónapig tartanak.
 2. D vízum – három hónapnál hosszabb tanfolyamokra.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C vízum; D vízum

Ár és pénznem

EUR 0

Diákvízum esetén az igénylés ingyenes; azonban lehet néhány kivétel.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Bár Svájc nem tagja az EU-nak, lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy egyetemre járjanak az országban. Az EU/EGT állampolgársággal nem rendelkező diákoknak az országba való belépés előtt fel kell venniük a kapcsolatot a hazájukban található svájci nagykövetséggel vagy konzulátussal, hogy vízumot kérjenek.

Legfeljebb három hónapos kurzusokhoz – nyári tanfolyamok, nyelviskolák – szükség lehet rövid távú schengeni C vízumra; a három hónapnál hosszabb tanfolyamok esetén hosszú távú nemzeti D vízumra lehet szükség.

Nem érkezhet Svájcba három hónapos turistavízummal, és nem módosíthatja azt diák tartózkodási engedélyre, miután megérkezett Svájcba. Így még akkor is, ha mentesül a beutazási vízum kötelezettsége alól, mint például Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Japán, Malajzia vagy Szingapúr állampolgárai, akkor is tartózkodási engedélyt kell kérnie, mielőtt megérkezik, ha hosszabb ideig szeretne itt maradni. 90 nap.

Minden nemzetközi hallgatónak, beleértve az EU/EFTA állampolgárokat is, tartózkodási engedélyt kell kérnie a Residents Registration Office-nál a Svájcba érkezést követő 14 napon belül.

Hol lehet jelentkezni?

Svájci nagykövetség vagy konzulátus

Vízumot kell igényelnie a hazájában található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Ha egy svájci egyetem vagy magániskola visszaigazolást kapott a felvételről, fel kell vennie a kapcsolatot az Ön országában található svájci nagykövetséggel a Svájcba való beutazás formalitásaival kapcsolatos információkért. Bizonyítékot kell adnia arról, hogy rendelkezik megfelelő anyagi lehetőséggel, hogy eltartsa magát tanulmányai alatt.

Ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, és be kell nyújtania az igazoló dokumentumokat franciául, németül vagy angolul, így előfordulhat, hogy le kell fordítania a dokumentumokat.

A rövid távú schengeni C vízumok esetében a dokumentáció a következőket tartalmazza:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik;
 • egészségügyi/balesetbiztosítás;
 • a lefoglalt kurzusok visszaigazolása, beleértve a befizetett díjakat;

ha még nem múltál el 18 éves, születési anyakönyvi kivonat és utazási engedély, ha egyedül érkezik Svájcba, vagy a szülők vízumának másolata, ha elkísérik őket.

A hosszú távú D vízum esetében a dokumentumok a következőket tartalmazzák:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségeinek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik, akár Ön, akár szponzora, például bankszámlakivonatok másolata vagy a bank levele;
 • egészségbiztosítás igazolása, amely baleseti fedezetet is tartalmaz;
 • motivációs levél, amely felvázolja, hogy miért szeretne Svájcba jönni tanulni, és ez milyen előnyökkel jár a karrierje szempontjából;
 • elismert svájci oktatási intézménybe való beiratkozás megerősítése;
 • a befizetett tanfolyami díjak visszaigazolása;
 • önéletrajzod;
 • korábbi végzettséget igazoló okiratok és oklevelek másolatai;
 • aláírt levél, amely megerősíti, hogy a tanfolyam végén elhagyja Svájcot.

Előfordulhat, hogy felkérnek egy nyelvvizsgára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes lesz követni az órákat.

Ha posztgraduális tanulmányokat szeretne végezni, igazolnia kell, hogy felvették egy posztgraduális képzésre, és rendelkezik a megfelelő képesítéssel, elegendő anyagi lehetőséggel és hol lakhat.

Mikor kell jelentkezni?

Amint megkapja a svájci oktatási intézmény elfogadó levelét, azonnal időpontot kell egyeztetnie a körzetében található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson. A vízuminterjúra már a tanulmányai megkezdése előtt 6 hónappal, de legkésőbb az indulás előtt tíz héttel időpontot kell egyeztetnie.

A rövid távú tartózkodásra jogosító vízumkérelmek feldolgozási ideje 10-15 nap; a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumok esetében pedig nyolc-tíz hét.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ. A tartózkodási engedély egy évre szól, és megújítható.

Feldolgozási idő

10 Weeks

Munkalehetőségek

Részmunkaidőben akár heti 15 órában is vállalhat részmunkaidős munkát, szabadság idején pedig teljes munkaidőben, de csak azután, hogy hat hónapig Svájcban élt.

Ha már rendelkezik mesterdiplomával egy külföldi egyetemen, és Svájcban dolgozik a svájci egyetemen vagy intézetben, akkor nem kell hat hónapot várnia, hanem azonnal munkába állhat. Munkáltatójának munkavállalási engedélyt kell szereznie Önnek. Meg kell őriznie nappali tagozatos hallgatói státuszát, és bizonyítania kell, hogy továbbhalad a tanulmányaiban.

A diploma megszerzése után a külföldi hallgatók hat hónapig Svájcban maradhatnak munkát keresni.

Óra hetente

15

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.