Keystone logo
Svájc

Tanulmány Törvény ban ben Svájc 2023

Tanuljon itt: Svájc

Jogi diplomát Svájcban Ahhoz, hogy az ügyvéd Svájcban, a diákok ki kell töltenie egy hároméves Bachelor of Law (LLB). Annak érdekében azonban, hogy felvételt nyert a bárban, és adja meg a gyakorlatban, ezt követő két éves Master of Laws is szükséges. Egy alternatív lehetőség, amely népszerű, sok nemzetközi diákok a rövidebb és a speciális LLM, amely lehetőséget kínál arra, hogy megszerezzék a célzott tudás egy adott területen a jogszabályok, például választott bírósági vagy banki jog. Az is lehetséges, hogy folytassa a PhD jogi befejezését követően a LLB, Master of Law és / vagy szakmai LLM. Diplomások is ki kell tölteni egy 1-2 éves szakmai egy ügyvédi iroda, vagy bírósági - lehetőleg kantonban, ahol azt tervezik, hogy a gyakorlat -, és egy írásbeli és szóbeli vizsga beadni a következtetést, hogy képzésük érdekében, hogy felvételt nyert A bárban.Törvény felsőoktatásban Svájc Svájc nincs saját képzési intézmények ügyvédek: mind a kilenc jogi egyetemek áll kapcsolatban az ország kantonális egyetemek. Ezek közé tartozik a University of Lausanne, University of Basel, a Berni Egyetem, University of Fribourg, University of Geneva, University of Lucerne, University of Neuchatel, University of St. Gallen és a Zürichi Egyetemen. Mivel Svájc ad otthont a számtalan nemzetközi szervezetek és pénzintézetek, valamint amiatt, hogy a státuszát, mint a született jelentős előrelépés számos területén humanitárius törekvéseket, valamint az üzleti és banki, Svájc biztosít a hallgatók a világ minden tájáról egy új és átfogó globális perspektíva. Továbbá, az ország 's elkötelezettségét élvonalbeli kutatást kínál a nemzetközi diákok mélyebb megértését jogi globális ügyekben.Míg a megélhetési költségek Svájcban közismerten magas tandíjat viszonylag alacsonyak - különösen ha összehasonlítjuk az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban Ezen kívül van számos ösztöndíj lehetőségek rendelkezésre a nemzetközi diákoknak. Ismét tandíj változhat egyik intézmény a másik. Mivel a globális előtérbe üzleti és pénzügyi, rengeteg karrierlehetőségek az ügyvédek Svájcban, mindenekelőtt a primer ágazatokban, mint például a banki, pénzügyi és szellemi tulajdonjogokat.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  987
 • Közművek részesedése

  72
 • Internet előfizetés

  53
 • Helyi közlekedés

  81

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  15
 • Mozijegy

  19
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Svájc

Hivatalos nevén a Svájci Föderáció, Svájc rejlik a nyugat-európai és a határos Olaszország nyugati, Németország északi, Liechtenstein és Ausztria keleti és Franciaország nyugati. Bern a főváros Svájc, a tengerparttal nem rendelkező ország, amely áll 26 kantonok, illetve területi felosztás, hogy kis mértékben eltérhetnek az adminisztrációs eljárások. A legtöbb svájci 's népesség (közel nyolc millió ember) él az említett területen, mint a "Plateau ", ahol a sűrűn lakott városok Genfben és Zürichben találhatók. Svájc híres, hogy az egyik leggazdagabb ország a világon. Lakosok rendelkeznek a legmagasabb összeget a nem pénzügyi és monetáris eszközök fejenként, mint bármely más polgárok a világon. Továbbá, Genf és Zürich következetesen erejéig a két város kiállító a legjobb életszínvonal az összes többi globális városok.Svájc 's stabil gazdaság annak köszönhető, hogy az önellátás biztosítása a gazdálkodás és hatékony gyártási gyakorlat, amely lehetővé teszi, hogy az export nagy mennyiségű árut. Más területeken, hogy Svájc azt mutatja, kiváló gazdasági szakértelem a turizmus, a nemzetközi banki, a szállítás, a biotechnológia és a kutatás és fejlesztés. A központi elhelyezkedésű, Európa szívében, Svájcban ünneplik a hatékonyság és a termelékenység, nem is beszélve a lenyűgöző földrajz és gazdag történelemmel semlegesség. Három őshonos nyelvek, német, francia és olasz, valamint rengeteg angol nyelvű tanulmányi lehetőségeket, Svájc egy bemutatóhely a nemzetközi diákok számára. A svájci jogrendszer alapján a hagyomány a polgári jog, Svájcban van egy alapszabály-alapú jogrendszer, amely a független minden más kormányzati ágak.Minden jogalkotás hatalma fekszik az ország 26 államban, az úgynevezett kantonok, kivéve, ha kifejezetten az alkotmányban tartozónak a szövetségi hatóságok. Föderalizmus továbbra is alapvető eleme a svájci jogrendszer.

Visa Requirements

 1. C visa – for short courses (summer schools, language schools) that last for up to three months.
 2. D visa – for courses that last longer than three months.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C visa; D visa

Ár és pénznem

EUR 0

For a student visa, the application is free of charge; however, there might be some exceptions.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Although Switzerland is not a member of the EU, it allows EU citizens to attend university in the country. Students that do not have EU/EEA nationality must contact the Swiss embassy or consulate in their home country to apply for a visa prior to entering the country.

For courses of up to three months – summer courses, language schools – you may need a short-term Schengen C visa; for courses longer than three months, you may need a long-term national D visa.

You cannot come to Switzerland on a three-month tourist visa and change it to a student residence permit after you have arrived in Switzerland. Thus, even if you are exempt from needing an entry visa, such as Australia, Canada, New Zealand, Japan, Malaysia, or Singapore nationals, you will still need to apply for a residence permit before you arrive if you plan to stay longer than 90 days.

All international students, including EU/EFTA citizens, will have to apply for a residence permit at a Residents Registration Office within 14 days after their arrival in Switzerland.

Hol lehet jelentkezni?

Swiss embassy or consulate

You’ll need to apply for a visa through the Swiss embassy or consulate in your home country.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

When you have received confirmation of acceptance by a Swiss university or private school, you will need to contact the Swiss embassy in your country for information on entry formalities for Switzerland. You will have to show proof that you have adequate financial means to support yourself during your studies.

You will need to complete an application form and submit supporting documentation in French, German, or English, so you may need to translate your documents.

For short-term Schengen C visas, documentation includes:

 • a valid passport/travel ID;
 • proof of adequate financial resources to cover your costs while you’re in Switzerland;
 • healthcare/accident insurance;
 • confirmation of booked courses including fees paid;

if you’re under 18, a birth certificate and authorization to travel if coming to Switzerland alone, or copies of parents’ visas if they will be accompanying.

For a long-term D visa, documents will include:

 • a valid passport/travel ID;
 • proof of adequate financial resources to cover your costs while you’re in Switzerland, whether yourself or a sponsor, such as copies of bank statements or a letter from the bank;
 • proof of healthcare insurance which includes cover for accidents;
 • motivation letter outlining why you want to come to Switzerland to study and how this will be beneficial to your career;
 • confirmation of enrolment at a recognized Swiss educational institution;
 • confirmation of course fees paid;
 • your CV;
 • copies of previous educational certificates and diplomas;
 • a signed letter confirming that you will leave Switzerland at the end of the course.

You may also be asked to sit a language test to make sure that you will be able to follow lessons.

If you want to undertake postgraduate studies, you’ll need to submit proof that you’ve been admitted to a post-grad course and have the appropriate qualifications, sufficient financial means, and somewhere to live.

Mikor kell jelentkezni?

You should schedule an appointment at the Swiss embassy or consulate in your area as soon as you get the acceptance letter from the Swiss educational institution. You should schedule the appointment for a visa interview as early as 6 months prior to the start of your studies but no later than ten weeks before your departure.

The processing times for short stay visa applications are 10-15 days; and eight to ten weeks for long-stay visas.

The length of the student visa depends on the length of your course. The residence permit is given for one year and can be renewed.

Feldolgozási idő

10 Weeks

Munkalehetőségek

You may take up part-time work for up to 15 hours a week in term time and full-time during holidays, but only after you have lived in Switzerland for six months.

If you already hold a Master’s degree from a foreign university and you’re in Switzerland working for your Swiss university or institute, you don’t have to wait six months but can start work right away. Your employer will need to get a work permit for you. You will need to maintain your full-time student status and show that you are continuing to make progress in your studies.

After graduation, foreign students can stay in Switzerland for six months to look for work.

Óra hetente

15

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.