Keystone logo
Olaszország

Tanulmány Törvény ban ben Olaszország 2024

Tanuljon itt: Olaszország

Válás Ügyvéd Olaszországban Ügyvédek Olaszországban nevezik "ügyvédek ", és tartozik az ország 's nemzeti ügyvédi kamarájának úgynevezett "Consiglio Nazionale Forense ". Ügyvédek is tagjai a helyi ügyvédi kamara, mivel a jogi szakma Olaszországban decentralizált. Ugyanakkor a Consiglio Nazionale Forense felelős adagoló fegyelmi intézkedések minden gyakorló jogászok Olaszországban és betartja a magatartási kódexet, amely érvényes a tanácsadók munka minden olasz területek. Mivel Olaszországban egy európai uniós országban, a jogi oktatás követelményeinek tükrözik azokat a más EU-országokban. Befejezését egyetemi (LLB) és posztgraduális (LLM) kötelező, valamint legalább egy éve gyakornokként egy ügyvédi iroda, vagy más jogi-orientált szervezetek. Passage a bárban vizsgálat szükséges, mielőtt az ügyvédek a jogi gyakorlatot Olaszországban.Tandíjat részvétel költségeinek jogi egyetemre Olaszországban nagy eltérések lehetnek a területen, és hogy az egyetem állami vagy magán.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  408
 • Közművek részesedése

  66
 • Internet előfizetés

  28
 • Helyi közlekedés

  35

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  9
 • Korsó helyi sör

  5

Körülbelül Olaszország

Olaszországban egy dél-európai, parlamentáris köztársaság által határolt Ausztriában, Svájcban, Szlovéniában és Franciaországban, és magában foglalja a szigetek Szardínia és Szicília részeként a területén. A Vatikán és San Marino szuverén államok meglévő Olaszországon belül, míg az olasz enklávé Campione d 'Italia Svájcban található. A negyedik legnagyobb gazdasága olyan Európai Unió tagja, Olaszország is befolyásos regionális és közepes teljesítmény, és létrejött résztvevője a NATO, a Világkereskedelmi Szervezet és mind a három éves "G " csúcstalálkozók. Olaszország 's kormány egy kétkamarás parlament álló két ház - a szenátus a Köztársaság és a képviselőház. A "Presidente del Consiglio dei Ministri " (a Tanács elnöke a miniszterek vagy Olaszország miniszterelnöke) az a kormányfő, és megválasztották iroda által a köztársasági elnök.A szenátus és a képviselőház független szervezetek, amelyek soha nem találkoznak, hacsak különleges körülmények között leírtak Olaszországban 's alkotmányt. Italy ' s jogrendszer közigazgatási, büntető és a polgári bíróságok tartalmazzák Olaszország 's jogrendszer. Büntető ügyekben járnak törvényszékek, a bírák és esküdtek, ellentétben a közigazgatási és a polgári bíróságok, hogy csak szükség ügyvédek befejezéséhez pert. Következő ítéletet, a párt büntetőbíróság lehet fellebbezni a magasabb fokú bíróság akár Olaszországban 's Legfelsőbb Bíróság, ha van ilyen. Polgári bíróság igazságszolgáltatás által kiosztott "Giudice di pace " (a békebírákat), bírák, bíróságok, fellebbezések és a legfelsőbb bíróság. Védelem az egyéni és jogos érdekeit a funkciója Olaszország 's közigazgatási bíróságok. Vitt esetben a közigazgatási bíróság elsősorban foglalkozni közérdek, a közpénzek és problémakörét birtokok, végrendeletek vagy a város / község kérdések.

Vízumkövetelmények

 1. C típusú vízum: Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum vagy utazási vízum, amely egy vagy több beutazásra és legfeljebb 90 napig érvényes.
 2. D típusú vízum: Hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum, amely több mint 90 napig érvényes.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C típusú vízum; D típusú vízum

Ár és pénznem

USD 70

Az olaszországi diákvízum díja általában 50-70 USD körül mozog. A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT hallgatók érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be Olaszországba, és vízum nélkül is diplomát szerezhetnek Olaszországban, ameddig csak akarnak. Ezeknek a hallgatóknak azonban az érkezésüktől számított 8 napon belül regisztrálniuk kell a Questura (rendőrkapitányság) a tartózkodási engedély megszerzéséhez.

Az EU-n kívüli diákoknak diákvízumot kell beszerezniük Olaszországba való beutazás előtt. A 90 napnál hosszabb tanulmányok esetén az olaszországi érkezés első 8 napon belül tartózkodási kártyát (permesso di soggiorno) kell igényelnie a helyi postán. Ez a vízummal együtt lehetővé teszi, hogy tanulmányai idejére Olaszországban maradjon. A tartózkodási kártyához díjat kell fizetni.

Egyes EU-n kívüli országok állampolgárainak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy Olaszországban maradjanak és tanulhassanak legfeljebb 90 napig.

Ezen országok áttekintését itt találja: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Hol lehet jelentkezni?

olasz nagykövetség vagy konzulátus

A diákvízumot az Ön országában található olasz nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie. A nagykövetségen vagy a konzulátuson is interjút kell tartania.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Miután megkapta az elfogadó levelet vagy a felvételi levelet a tervezett tanulmányi kurzusra, ellenőrizheti, hogy jogosult-e az olasz diákvízum megszerzésére, majd folytathatja a vízumkérelmezési eljárást. A következő dokumentumokat kell bemutatnia:

 • Beutazási vízumkérelem űrlap; címen találhatja meg
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Legutóbbi útlevél méretű fénykép;
 • Az úti okmány a vízum után legalább három hónapig érvényes;
 • Jelentkezés vagy előzetes beiratkozás egyetemi képzésre;
 • annak igazolása, hogy Olaszországban van szállása;
 • Pénzügyi támogatás igazolása (legalább havi 448,07 EUR a tanévre, összesen 5824,91 EUR évente);
 • Megfelelő biztosítási fedezet az orvosi kezeléshez és a kórházi kezeléshez;
 • A hazatelepüléshez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állásának igazolása;
 • A program nyelvének megfelelően megfelelő olasz vagy angol nyelvtudás igazolása;
 • Ha a tanuló kiskorú, rendelkeznie kell a kitelepítési hozzájárulással, amelyet minden szülői hatóság, hiányában a törvényes gyám aláírt.

Mikor kell jelentkezni?

Az olasz diákvízumot legalább három hónappal a tervezett Olaszországba érkezés előtt kell igényelnie. A vízumkérelem feldolgozása 1-3 hétig tarthat. A vízuminterjút körülbelül négy-hat héttel előre kell ütemeznie.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ.

Feldolgozási idő

3 Weeks

Munkalehetőségek

Ha Ön az EU-ból származik, munkavállalási engedély nélkül dolgozhat Olaszországban. A félév során a munkaidő nem haladhatja meg a heti 20 órát. Teljes munkaidőben csak a szünetekben, félév között lehet dolgozni.

Az EU-n kívülről érkező nemzetközi hallgatóknak munkavállalási engedélyt kell kérniük egy olaszországi bevándorlási hivatalban. Először is aláírt munkaszerződéssel kell rendelkeznie, és egy példányt fel kell mutatnia a bevándorlási hivatalban.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.