Keystone logo
Norvégia

Tanulmány Törvény ban ben Norvégia 2023

Tanuljon itt: Norvégia

Jogi diplomát Norvégiában egy öt éves, Állam- és Jogtudományi Kar program, ami a mester i rettsvitenskap (Master of jogász) a legfontosabb mértékben ügyvédek lehet keresni Norvégiában. Hasonló a Master of Laws, a mester i rettsvitenskap nemrég váltotta fel a régi kandidátusa fokozatot törvény eredetileg 1736-ban A LLM az egyetlen mértékben minősítéséhez szükséges diákok dolgozni, mint az ügyvédek Norvégiában. Azonban a diplomások LLM program nem szorult a jogász pozíciókat. Ők is, ha magas rangú foglalkoztatás a norvég rendőrség, szolgálhat ügyvéd bíró vagy elfogadom különböző pozíciókban a közalkalmazotti szektorban. A jogi szakma Norvégiában egy "egyesült " egy, mert minden ember dolgozik a jogi szakmákban megkapta ugyanazt a típusú oktatás. Során ötödik éve LLM program, a diákok ki kell töltenie egy szakdolgozat és beiratkozik a fejlett, választható kurzusok.Emellett bárki tanul az Állam- és Jogtudományi Kar mértékben is lehetősége van arra, hogy szerezzenek egy master 's diplomát a kriminológia és szociológia törvény. Ph.D., doktori és segédlelkész mértékben is rendelkezésre állnak a diákok, akik szeretnék, hogy vegyenek részt a jogi kutatás vagy tanítani egy norvég egyetemen. Norvég Egyetemek kínáló és Jogtudományi Kar fok, a University of Oslo kínál Det juridiske Fakultet programok, valamint a University of Tromso és a University of Bergen. A University of Tromso részt vesz a European Credit Transfer System, amely lehetővé teszi a diákokat, hogy át hiteleket keresnek UT, hogy otthoni egyetemeken. Tandíj International és norvég hallgatók nem fizetnek tandíjat. A norvég kormány úgy véli, a felsőoktatás, hogy létfontosságú a folyamatos sikerének Norvégia és nyilvánosan finanszírozza 98 százaléka felsőoktatási intézmények. Csak a magánkézben lévő főiskolák fel tandíjat Norvégiában.Azonban a felelős 400-600 NOK szemeszterenként van szükség, mielőtt a diákok is igénybe vehet a záróvizsgák. Ez a díj is biztosít számukra tagság hallgatói önkormányzat, amelyek juttatásokat, mint az egészségügyi szolgáltatások esetén a sportlétesítmények, tanácsadás és lakhatási támogatást.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  603
 • Közművek részesedése

  66
 • Internet előfizetés

  50
 • Helyi közlekedés

  73

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  11
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  9

Körülbelül Norvégia

Átitatott Viking történelem és otthont ad a legszebb fjordok a világon, a Norvég Királyság továbbra is előkelő listáját a leggazdagabb és legboldogabb ország a világon. Norvégia alkotmányos monarchia határolt telek-bölcs Svédország, Finnország, Oroszország és Dánia. Abban is osztja a tengeri határok Grönland, Izland, Oroszország, az Egyesült Királyság és Svédország keresztül a Barents-tenger, a Norvég-tenger és az Északi-tengeren. Norvégia a világ negyedik vonatkozó egy főre jutó jövedelem és a közelmúltban tartott legkiemelkedőbb a Human Development Index. Továbbá, Norvégia által kijelölt, a demokrácia Index, hogy a legdemokratikusabb ország a világon. Hasznos Tények Norvégia • Alapítva 1000-ben AD, Oslo a fővárosban a norvég és a gazdasági / állami beruházások is.• Norvégia gazdag földgáz, kőolaj, tenger gyümölcsei, ásványi anyagok és édesvíz tartalékok, az összes tényezőben, hogy képes nyújtani támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató, általános egészségügyi ellátás, kiváló társadalombiztosítási rendszer és a tartósan alacsony munkanélküliségi ráta. • Bár Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, hogy szoros kapcsolatokat ápol az EU. Norvégia is alapító tagja a NATO, WTO, az Európa Tanács és az EGT (Európai Gazdasági Térség). • Norvégiában két hivatalos nyelv: bokmal norvég és nynorsk norvég. Bokmal beszéli a többség norvégok, míg Nynorsk beszéli a finn és a számi nyelvű kisebbségek. • A norvég korona (többes korona) az ország 's valuta egysége. Hat korona értéke 1 USD, és 1 € megegyezik a nyolc korona. Mi a törvény rendszer az országban? Norvégia 's bírósági rendszer hasonlít az amerikai bírósági rendszer.Kerületi bíróságok a legkevesebb áramot, majd a Fellebbviteli Bíróság és a t ő Legfelsőbb Bíróság. A bírák elnöklő fellebbezést és a kerületi bíróságok az egyik három bíró: hivatásos bírák, ülnökök, vagy co-bírók. A hivatásos bírákat képzett jogászok, akik szerzett jogi sok éves tapasztalatának köszönhetően a védelme, illetve a bűnüldöző egyének Norvégiában bíróságok. Feküdt és co-bírók nem jogászok, akik neveztek a helyzetben, mint bíró a kerületi vagy fellebbviteli bíróság.

Visa Requirements

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Student Visa (Student Residence Permit)

Ár és pénznem

USD 650

The Norwegian student visa processing fee is around US$650. The fee may be subject to change.

Ki kérelmezheti a vízumot?

If you come from one of the Nordic countries (Sweden, Finland, Denmark, Iceland) you will not have to apply for a residence permit. However, if you plan to study in Norway for more than six months, you must report to a tax office in Norway for an ID check and to report your move to Norway.

If you come from countries within the EU/EEA/EFTA area you can study in Norway for up to 90 days without applying for a student residence permit. However, you will need to apply for a student residence permit for stays of over 90 days, already in Norway.

If you come from outside the EU/EEA/EFTA area you have to apply for a student residence permit before coming to Norway.

Hol lehet jelentkezni?

Norwegian Embassy or Consulate

After you’ve received your letter of admission you should contact your nearest Norwegian Embassy or Consulate for information on the study permit application procedure, and apply from your country of origin.

While some candidates can apply online from within Norway or through a Norwegian embassy, most students will need to hand in a paper application form to their closest Norwegian embassy or consulate.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

When you hand in your student residence permit application form, you must also provide your passport, along with other necessary documentation. You’ll need to submit:

 • Evidence of admittance to an approved full-time education program
 • A completed application form
 • Receipt of having paid the application fee
 • Two recent passport-sized photos with a white background
 • Evidence of sufficient financial funds for the entire period of study, including funds to support any accompanying family, which should be in a Norwegian bank account (it can be difficult to open an account in a Norwegian bank without a Norwegian personal number, so you can usually deposit the required amount into an account established by your educational institution). You need to prove you have access to NOK 116,369 for each academic year (10 months), which is approximately US$14,350. If the stay is financed through scholarships, student loans, or other public funding from the home country, valid documentation must accompany the application.
 • Evidence that you have somewhere to live (such as a house, apartment, bedsit, or room in a hall of residence)
 • Evidence that you will leave Norway when your residence permit expires (usually in the form of a return ticket)
 • Completed and signed UDI (Norwegian Directorate of Immigration) document checklist, which you should print off and hand in along with your other documents

Mikor kell jelentkezni?

Processing times for student residence permits will vary and may take two months or so, therefore it is advisable to apply as soon as you are able.

The length of your student visa depends on the length of your study program. Your student residence permit can be renewed through the online Norway Application Portal at least one month before the expiry date. To renew your work permit, you must contact the UDI separately, and show proof that you have made satisfactory progress studying in Norway.

Feldolgozási idő

2 Months

Munkalehetőségek

When you receive a student residence permit for Norway, you are also granted permission to work part-time for up to 20 hours each week while studying and full-time during university holidays.

You can also apply for a full-time work permit for a limited period if you can prove that the work is relevant to your education, or that it’s necessary for admission to further your education within the same program option – You should have a concrete offer of employment in this regard.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.