Keystone logo
Norvégia

Tanulmány Törvény ban ben Norvégia 2024

Tanuljon itt: Norvégia

Jogi diplomát Norvégiában egy öt éves, Állam- és Jogtudományi Kar program, ami a mester i rettsvitenskap (Master of jogász) a legfontosabb mértékben ügyvédek lehet keresni Norvégiában. Hasonló a Master of Laws, a mester i rettsvitenskap nemrég váltotta fel a régi kandidátusa fokozatot törvény eredetileg 1736-ban A LLM az egyetlen mértékben minősítéséhez szükséges diákok dolgozni, mint az ügyvédek Norvégiában. Azonban a diplomások LLM program nem szorult a jogász pozíciókat. Ők is, ha magas rangú foglalkoztatás a norvég rendőrség, szolgálhat ügyvéd bíró vagy elfogadom különböző pozíciókban a közalkalmazotti szektorban. A jogi szakma Norvégiában egy "egyesült " egy, mert minden ember dolgozik a jogi szakmákban megkapta ugyanazt a típusú oktatás. Során ötödik éve LLM program, a diákok ki kell töltenie egy szakdolgozat és beiratkozik a fejlett, választható kurzusok.Emellett bárki tanul az Állam- és Jogtudományi Kar mértékben is lehetősége van arra, hogy szerezzenek egy master 's diplomát a kriminológia és szociológia törvény. Ph.D., doktori és segédlelkész mértékben is rendelkezésre állnak a diákok, akik szeretnék, hogy vegyenek részt a jogi kutatás vagy tanítani egy norvég egyetemen. Norvég Egyetemek kínáló és Jogtudományi Kar fok, a University of Oslo kínál Det juridiske Fakultet programok, valamint a University of Tromso és a University of Bergen. A University of Tromso részt vesz a European Credit Transfer System, amely lehetővé teszi a diákokat, hogy át hiteleket keresnek UT, hogy otthoni egyetemeken. Tandíj International és norvég hallgatók nem fizetnek tandíjat. A norvég kormány úgy véli, a felsőoktatás, hogy létfontosságú a folyamatos sikerének Norvégia és nyilvánosan finanszírozza 98 százaléka felsőoktatási intézmények. Csak a magánkézben lévő főiskolák fel tandíjat Norvégiában.Azonban a felelős 400-600 NOK szemeszterenként van szükség, mielőtt a diákok is igénybe vehet a záróvizsgák. Ez a díj is biztosít számukra tagság hallgatói önkormányzat, amelyek juttatásokat, mint az egészségügyi szolgáltatások esetén a sportlétesítmények, tanácsadás és lakhatási támogatást.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  546
 • Közművek részesedése

  64
 • Internet előfizetés

  48
 • Helyi közlekedés

  68

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  11
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  9

Körülbelül Norvégia

Átitatott Viking történelem és otthont ad a legszebb fjordok a világon, a Norvég Királyság továbbra is előkelő listáját a leggazdagabb és legboldogabb ország a világon. Norvégia alkotmányos monarchia határolt telek-bölcs Svédország, Finnország, Oroszország és Dánia. Abban is osztja a tengeri határok Grönland, Izland, Oroszország, az Egyesült Királyság és Svédország keresztül a Barents-tenger, a Norvég-tenger és az Északi-tengeren. Norvégia a világ negyedik vonatkozó egy főre jutó jövedelem és a közelmúltban tartott legkiemelkedőbb a Human Development Index. Továbbá, Norvégia által kijelölt, a demokrácia Index, hogy a legdemokratikusabb ország a világon. Hasznos Tények Norvégia • Alapítva 1000-ben AD, Oslo a fővárosban a norvég és a gazdasági / állami beruházások is.• Norvégia gazdag földgáz, kőolaj, tenger gyümölcsei, ásványi anyagok és édesvíz tartalékok, az összes tényezőben, hogy képes nyújtani támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató, általános egészségügyi ellátás, kiváló társadalombiztosítási rendszer és a tartósan alacsony munkanélküliségi ráta. • Bár Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, hogy szoros kapcsolatokat ápol az EU. Norvégia is alapító tagja a NATO, WTO, az Európa Tanács és az EGT (Európai Gazdasági Térség). • Norvégiában két hivatalos nyelv: bokmal norvég és nynorsk norvég. Bokmal beszéli a többség norvégok, míg Nynorsk beszéli a finn és a számi nyelvű kisebbségek. • A norvég korona (többes korona) az ország 's valuta egysége. Hat korona értéke 1 USD, és 1 € megegyezik a nyolc korona. Mi a törvény rendszer az országban? Norvégia 's bírósági rendszer hasonlít az amerikai bírósági rendszer.Kerületi bíróságok a legkevesebb áramot, majd a Fellebbviteli Bíróság és a t ő Legfelsőbb Bíróság. A bírák elnöklő fellebbezést és a kerületi bíróságok az egyik három bíró: hivatásos bírák, ülnökök, vagy co-bírók. A hivatásos bírákat képzett jogászok, akik szerzett jogi sok éves tapasztalatának köszönhetően a védelme, illetve a bűnüldöző egyének Norvégiában bíróságok. Feküdt és co-bírók nem jogászok, akik neveztek a helyzetben, mint bíró a kerületi vagy fellebbviteli bíróság.

Vízumkövetelmények

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (diák tartózkodási engedély)

Ár és pénznem

USD 650

A norvég diákvízum feldolgozási díja körülbelül 650 USD. A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha valamelyik skandináv országból (Svédország, Finnország, Dánia, Izland) érkezik, nem kell tartózkodási engedélyt kérnie. Ha azonban hat hónapnál hosszabb ideig kíván Norvégiában tanulni, jelentkeznie kell egy norvég adóhivatalnál személyi igazolvány ellenőrzése és Norvégiába költözése céljából.

Ha Ön az EU/EGT/EFTA térség országaiból érkezett, akár 90 napig is tanulhat Norvégiában hallgatói tartózkodási engedély kérése nélkül. A 90 napnál hosszabb tartózkodáshoz azonban már Norvégiában diák tartózkodási engedélyt kell kérnie.

Ha az EU/EGT/EFTA térségen kívülről érkezik, diák tartózkodási engedélyt kell kérnie, mielőtt Norvégiába érkezik.

Hol lehet jelentkezni?

Norvég nagykövetség vagy konzulátus

Miután megkapta a felvételi levelét, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi norvég nagykövetséggel vagy konzulátussal, hogy tájékozódjon a tanulmányi engedély kérelmezési eljárásáról, és jelentkezzen származási országából.

Míg egyes jelöltek online pályázhatnak Norvégián belülről vagy egy norvég nagykövetségen keresztül, a legtöbb diáknak papíralapú jelentkezési lapot kell benyújtania a legközelebbi norvég nagykövetségen vagy konzulátuson.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A hallgatói tartózkodási engedély igénylőlapjának leadásakor meg kell adnia útlevelét is, valamint egyéb szükséges dokumentumokat. A következőket kell benyújtania:

 • A jóváhagyott nappali tagozatos oktatási programba való felvétel igazolása
 • Egy kitöltött jelentkezési lap
 • A jelentkezési díj befizetését igazoló bizonylat
 • Két friss útlevél méretű fénykép fehér háttérrel
 • Bizonyíték a teljes tanulmányi időszakra elegendő anyagi fedezetről, beleértve a kísérő családok támogatását is, amelynek norvég bankszámlán kell lennie (nehéz lehet számlát nyitni egy norvég bankban norvég személyi szám nélkül, így rendszerint befizeti a szükséges összeget az oktatási intézménye által létrehozott számlára). Bizonyítania kell, hogy minden tanévben (10 hónapban) 116 369 NOK-hoz fér hozzá, ami körülbelül 14 350 USD. Ha a tartózkodást ösztöndíjból, diákhitelből vagy más, az anyaországból származó közfinanszírozásból finanszírozzák, a kérelemhez érvényes dokumentumokat kell csatolni.
 • Bizonyíték arra, hogy van hol laknia (például ház, lakás, hálószoba vagy szoba egy lakóházban)
 • Bizonyíték arra vonatkozóan, hogy tartózkodási engedélye lejártakor elhagyja Norvégiát (általában retúrjegy formájában)
 • Kitöltött és aláírt UDI (Norvég Bevándorlási Igazgatóság) dokumentum-ellenőrző lista, amelyet ki kell nyomtatni és be kell adni a többi dokumentummal együtt

Mikor kell jelentkezni?

A hallgatói tartózkodási engedélyek ügyintézési ideje változó, és körülbelül két hónapig is eltarthat, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni.

A diákvízum hossza a tanulmányi program hosszától függ. Hallgatói tartózkodási engedélye a lejárati dátum előtt legalább egy hónappal megújítható a norvég online jelentkezési portálon keresztül. Munkavállalási engedélye megújításához külön fel kell vennie a kapcsolatot az UDI-val, és igazolnia kell, hogy kielégítően haladt a norvégiai tanulmányai során.

Feldolgozási idő

2 Months

Munkalehetőségek

Amikor megkapja a Norvégiába szóló hallgatói tartózkodási engedélyt, engedélyt kap arra is, hogy heti 20 óráig részmunkaidőben dolgozzon tanulás közben, illetve teljes munkaidőben az egyetemi szünidő alatt.

Korlátozott időre szóló teljes munkaidős munkavállalási engedélyt is kérhet, ha bizonyítja, hogy a munka releváns a végzettsége szempontjából, vagy szükséges a felvételhez, hogy továbbtanulhasson ugyanazon a programon belül – legyen konkrét ajánlata a foglalkoztatás e tekintetben.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.