Keystone logo
Kína

Tanulmány Törvény ban ben Kína 2024

Tanuljon itt: Kína

Jogi oktatás Kínában egyetem kínál három évre jogot programok Kínában. A diploma megszerzése után, a hallgató kell két vagy több éves tapasztalattal a jog területén, mielőtt azok vehetnek vizsgálata, hogy csak akkor ajánlja fel évente két alkalommal. Miután sikeresen elvégezte a fenti követelményeknek, a hallgató pályázhat ügyvéd 's engedély és gyakorlat kínai törvényhozás. Azonban, aki dolgozik, mint egy ügyésznek vagy bírónak egy legalább három évig is eltarthat a szakvizsgát, és lesz egy képzett jogász. Más szóval, egyre ügyvéd Kínában nem feltétlenül igényel felsőfokú végzettséget. Tandíj Sok külföldi hallgatók azt választotta, hogy keresni diplomát Kínában, mert az alacsony képzési költségeit. A tandíj a három vagy négy éves egyetemi program között 11.000 és 40.000 jüan ($ 2000 és $ 6000 USD). Posztgraduális programok nem sokkal magasabb, és az átlagos költsége 25.000 30.000 jüan.Ismét változhat az egyik iskolából a másik.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  325
 • Közművek részesedése

  17
 • Internet előfizetés

  11
 • Helyi közlekedés

  26

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  6
 • Korsó helyi sör

  0.9

Körülbelül Kína

A People 's Republic of China házigazdák több embert, mint olyan ország a világon, amelynek becsült lakossága 1,4 milliárd. Azon kívül, hogy a világ 's második legnagyobb gazdasága, Kína is a legnagyobb exportőr / importőr az áruk és már tagja az ENSZ 1971 óta Bár Kína összpontosított több kapitalista, piacorientált reformok 1980 óta a diákok dönt, hogy tanulmányozza a kínai törvényhozás nem lesz vele problémák, hogy sok kínai állampolgárok rendszeresen foglalkoznak eredményeként feletti kormányzati ellenőrzés. Kína 's jogrendszerben a bírósági rendszer a People ' s Republic of China összetett, és alapjában A Legfelsőbb Népi 's "ügyészének ", a nép ' s procuratorates, a nép 's bíróságok és a Legfelsőbb Népi ' s Court. Szerint a 129. cikk a kínai alkotmány, a ügyészének a "állami szerv a törvényességi felügyelet ", és úgy tűnik, hasonló a helyzet képviseli U.S. ügyész. Ugyanakkor a kínai ügyészének van hatalma, mely túlmutat csupán kivizsgálása és kezdeményező peres és lehetővé teszi a felügyeletet és végrehajtását bíróságok és ítéletek, valamint a működését a kínai börtönökben. Mivel Kína 's hatalmas vidéki területeken, az igazságszolgáltatási rendszer hierarchikus, hogy Basic People ' s bíróságok halasszák 3000 bíróságok minden megyében, amelyek osztják fel több mint 15.000 kisebb egységekre úgynevezett "emberek 's törvényszékek " . Ezek a törvényszékek megtalálható falvak és városok pontozás a kínai vidéken. Ezen kívül a számos speciális bíróságok a több száz, minden egyes ilyen foglalkozó bíróságok erdészeti kérdések, problémák tengeri, vasúti közlekedés és a PLA (People 's Felszabadító Hadsereg). Kína 's jogrendszer különbözik a legtöbb helyen szerepel az a tény, hogy nem tartják be a koncepció a joggyakorlat.Ehelyett a legtöbb peres ügyek nem köti a más bíróság "döntések és jelenleg a saját egyedi határozatok. Vannak, akik 's bírósági bírák is próbálja követni a korábban megállapított jogi értelmezések de ez teljes mértékben függ a bíró ' s hiedelmek kapcsolatos joggyakorlat. Kínai büntető jogszabályok előírják, hogy az megreformálása helyett bebörtönzése visszaesők és a legmegfelelőbb tartalmazza ítéletet az elítélt bűnözők készségek, az oktatás és a munkaerő képzése által leírt módosított Büntető törvénykönyv van a 1997.

Vízumkövetelmények

 • X1 Visa - azoknak adják ki, akik Kínába mennek tanulni több mint 6 hónapig.
 • X2 Visa - azoknak adják ki, akik Kínába mennek tanulni 6 hónapnál rövidebb időtartamra.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (X1 Visa; X2 Visa)

Ár és pénznem

A diákvízum igénylési díja az állampolgárságától, a szükséges beutazások számától, a kérelmező országtól és attól függően változik, hogy szeretne-e expressz szolgáltatást igénybe venni. A díjak 30 és 150 dollár között lehetnek.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden külföldi diáknak, aki Kínában kíván tanulni, kínai diákvízumot (X vízum) kell beszereznie. Ezt a vízumot azoknak a diákoknak adják, akiket már elfogadtak egy elismert kínai oktatási intézmény.

Hol lehet jelentkezni?

Kínai nagykövetségen vagy konzulátuson vagy a kínai diplomáciai képviseleten

A vízumkérelmet benyújthatja a kínai nagykövetségen vagy konzulátuson, vagy a kínai diplomáciai képviseleten a hazájában. Abban az esetben, ha nem tud személyesen eljönni a beadványért, utazási irodán vagy vízumügynökségen keresztül is elküldheti az Ön nevében benyújtásra. Ne feledje, hogy a postán küldött jelentkezéseket a legtöbb kínai nagykövetség vagy konzulátus nem fogadja el.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum űrlapot innen töltheti le: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Gondosan és pontosan töltse ki a vízumkérelem űrlapot számítógépén. Vegye ki a kitöltött jelentkezési lap kinyomtatását és írja alá. Ne feledje, hogy a jelentkezési lap kinyomtatása elengedhetetlen, mivel a kézzel írt űrlapok nem fogadhatók el. Vegye figyelembe, hogy a nyomtatott űrlapon nem megengedett a változtatás vagy javítás.

A következő dokumentumokat kell benyújtani a kínai nagykövetségen vagy konzulátuson:

 1. Eredeti útlevél legalább hat hónap hátralévő érvényességi idővel és üres vízumoldalakkal, valamint az útlevél adatoldalának és a fényképes oldalának fénymásolata, ha az különálló.
 2. Egy kitöltött vízumkérőlap frissen készített színes útlevélfotóval (csupasz fejjel, teljes arccal) világos háttér előtt.
 3. A jogszerű tartózkodás vagy tartózkodási státusz igazolása (azokra azokra vonatkozik, akik nem az állampolgárságuk szerinti országban kérnek vízumot)
 4. Az iskola vagy más kínai szervezet által kiállított felvételi levél eredetije és fénymásolata.
 5. A „Kínai tanulmányi vízumkérelem” eredetije és fénymásolata (JW201 vagy JW202 űrlap).

Érkezés után: X1 vízummal rendelkezőknek a Kínába érkezést követő 30 napon belül regisztrálniuk kell a helyi Közbiztonsági Hivatalnál (PSB), és ideiglenes kínai tartózkodási engedélyt kell kérniük a helyi PSB-től. Az X2 birtokosai a vízumon feltüntetett időtartamon belül tartózkodnak Kínában, és nem szükséges ideiglenes tartózkodási engedélyt kérniük.

Mikor kell jelentkezni?

Jelentkezzen diákvízumra legalább néhány héttel az utazás tervezett dátuma előtt, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a jelentkezési eljárás időben történő befejezéséhez ahhoz, hogy csatlakozzon a tanfolyamhoz. A szokásos feldolgozási idő 4 munkanap. Ha korábban szeretné átvenni a vízumot, felár ellenében expressz és gyorsszolgálat áll rendelkezésre.

Az X1 vízumot általában többszöri beutazásra adják ki, érvényességi ideje legfeljebb 5 év. Az X2 vízumot általában egy beutazásra adják ki, legfeljebb 6 hónapig érvényes.

Feldolgozási idő

4 Days

Munkalehetőségek

A külföldi diákok részmunkaidős munkát végezhetnek Kínában. Az egyetemnek beleegyező levelet kell kiadnia; a bérbeadó egységnek/cégnek tanúsítványt kell kiállítania; a rendőrkapitányság ezután fel fogja jelölni a vízumon: "Részmunkaidő; Részmunkaidős tanulmány".

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Íme néhány fontos dolog, amit nem szabad megtennie, amikor diákvízumot kér Kínába:

 • Ne kísérelje meg úgy benyújtani diákvízum-kérelmét, hogy postán küldi el, mert azt nem fogadják el.
 • Ne mutasson be hamis dokumentumokat diákvízumához.
 • Ne titkoljon el vagy mutasson be hamis tényeket vízumkérelmében.