Keystone logo

Tanulmány Törvény ban ben Kína 2023

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  523
 • Közművek részesedése

  18
 • Internet előfizetés

  14
 • Helyi közlekedés

  22

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  7
 • Korsó helyi sör

  1

Körülbelül Kína

A People 's Republic of China házigazdák több embert, mint olyan ország a világon, amelynek becsült lakossága 1,4 milliárd. Azon kívül, hogy a világ 's második legnagyobb gazdasága, Kína is a legnagyobb exportőr / importőr az áruk és már tagja az ENSZ 1971 óta Bár Kína összpontosított több kapitalista, piacorientált reformok 1980 óta a diákok dönt, hogy tanulmányozza a kínai törvényhozás nem lesz vele problémák, hogy sok kínai állampolgárok rendszeresen foglalkoznak eredményeként feletti kormányzati ellenőrzés. Kína 's jogrendszerben a bírósági rendszer a People ' s Republic of China összetett, és alapjában A Legfelsőbb Népi 's "ügyészének ", a nép ' s procuratorates, a nép 's bíróságok és a Legfelsőbb Népi ' s Court. Szerint a 129. cikk a kínai alkotmány, a ügyészének a "állami szerv a törvényességi felügyelet ", és úgy tűnik, hasonló a helyzet képviseli U.S. ügyész. Ugyanakkor a kínai ügyészének van hatalma, mely túlmutat csupán kivizsgálása és kezdeményező peres és lehetővé teszi a felügyeletet és végrehajtását bíróságok és ítéletek, valamint a működését a kínai börtönökben. Mivel Kína 's hatalmas vidéki területeken, az igazságszolgáltatási rendszer hierarchikus, hogy Basic People ' s bíróságok halasszák 3000 bíróságok minden megyében, amelyek osztják fel több mint 15.000 kisebb egységekre úgynevezett "emberek 's törvényszékek " . Ezek a törvényszékek megtalálható falvak és városok pontozás a kínai vidéken. Ezen kívül a számos speciális bíróságok a több száz, minden egyes ilyen foglalkozó bíróságok erdészeti kérdések, problémák tengeri, vasúti közlekedés és a PLA (People 's Felszabadító Hadsereg). Kína 's jogrendszer különbözik a legtöbb helyen szerepel az a tény, hogy nem tartják be a koncepció a joggyakorlat.Ehelyett a legtöbb peres ügyek nem köti a más bíróság "döntések és jelenleg a saját egyedi határozatok. Vannak, akik 's bírósági bírák is próbálja követni a korábban megállapított jogi értelmezések de ez teljes mértékben függ a bíró ' s hiedelmek kapcsolatos joggyakorlat. Kínai büntető jogszabályok előírják, hogy az megreformálása helyett bebörtönzése visszaesők és a legmegfelelőbb tartalmazza ítéletet az elítélt bűnözők készségek, az oktatás és a munkaerő képzése által leírt módosított Büntető törvénykönyv van a 1997.

Tanuljon itt: Kína

Jogi oktatás Kínában egyetem kínál három évre jogot programok Kínában. A diploma megszerzése után, a hallgató kell két vagy több éves tapasztalattal a jog területén, mielőtt azok vehetnek vizsgálata, hogy csak akkor ajánlja fel évente két alkalommal. Miután sikeresen elvégezte a fenti követelményeknek, a hallgató pályázhat ügyvéd 's engedély és gyakorlat kínai törvényhozás. Azonban, aki dolgozik, mint egy ügyésznek vagy bírónak egy legalább három évig is eltarthat a szakvizsgát, és lesz egy képzett jogász. Más szóval, egyre ügyvéd Kínában nem feltétlenül igényel felsőfokú végzettséget. Tandíj Sok külföldi hallgatók azt választotta, hogy keresni diplomát Kínában, mert az alacsony képzési költségeit. A tandíj a három vagy négy éves egyetemi program között 11.000 és 40.000 jüan ($ 2000 és $ 6000 USD). Posztgraduális programok nem sokkal magasabb, és az átlagos költsége 25.000 30.000 jüan.Ismét változhat az egyik iskolából a másik.

Visa Requirements

 • X1 Visa - issued to those who go to China to study for more than 6 months.
 • X2 Visa - issued to those who go to China to study for a period of less than 6 months.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Student Visa (X1 Visa; X2 Visa)

Ár és pénznem

The student visa application fee varies according to your nationality, the number of entries required, the country you are applying in, and whether you want an express service. The fees can be around $30 to $150.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Any foreign student who intends to study in China will have to obtain China student visa (X visa). This visa is granted to those students who have already been accepted for admission by a recognized educational institute in China.

Hol lehet jelentkezni?

Chinese Embassy or Consulate or at the Chinese diplomatic mission

You can submit your visa application form at the Chinese Embassy or Consulate or at the Chinese diplomatic mission in your home country. In case you cannot come personally for the submission, you can send it through a travel agency or a visa agency for submission on your behalf. Remember that applications sent by post are not accepted by most of the Chinese Embassies or Consulates.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

You can download the visa form here: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fill the visa application form carefully and accurately on your computer. Take a printout of the filled-in application form and sign it. Remember that a print out of the application form is essential as hand-written forms are not acceptable. Note that change or correction is not allowed on the printed form.

The following documentation should be submitted at the Chinese Embassy or Consulate:

 1. Original passport with at least six months of remaining validity and blank visa pages, and a photocopy of the passport's data page and the photo page if it is separate.
 2. One completed Visa Application Form with a recently-taken color passport photo (bare-head, full face) against a light background.
 3. Proof of legal stay or residence status (applicable to those not applying for the visa in their country of citizenship)
 4. Original and photocopy of the Admission Letter issued by a school or other entities in China.
 5. Original and photocopy of "Visa Application for Study in China" (Form JW201 or Form JW202).

After arrival: X1 visa holders must register at the local Public Security Bureau (PSB) within 30 days of arrival in China and apply for a Temporary China Residence Permit from the local PSB. X2 holders shall stay in China within the duration period as indicated on the visa, and it is not necessary for them to apply for the temporary residence permit.

Mikor kell jelentkezni?

Apply for a student visa at least a few weeks in advance of your planned travel date to allow enough time for the application procedure to be completed on time for you to join your course. The regular processing time is 4 working days. If you want to collect your visa earlier, express service and rush service are available for an extra charge.

X1 visa is normally issued for multiple entries with validity of up to 5 years. X2 visa is usually issued for one entry with validity for up to 6 months.

Feldolgozási idő

4 Days

Munkalehetőségek

Foreign students are permitted to do part-time work in China. The university should issue a Consent Letter; the hiring unit/company should issue a Certification; the police station will then mark on your visa "Part-time-work; Part-time-study".

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Here are some important things that you should not do when applying for a student visa to China:

 • Do not attempt to submit your student visa application form by sending it through the post as it will not be accepted.
 • Do not present false documents for your student visa.
 • Do not hide or misrepresent facts in your visa application.