Keystone logo

Tanulmány Törvény ban ben Japán 2023

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  450
 • Közművek részesedése

  52
 • Internet előfizetés

  34
 • Helyi közlekedés

  66

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  3

Körülbelül Japán

Japán ázsiai szigetország keletre fekvő Észak-és Dél-Korea, Kína és Japán-tenger. Technikailag egy "szigetcsoport " (nagy csoportja szigetek), a nemzet Japán áll közel 7000 szigeteken, a legnagyobb négy szigeteket Hokkaido, Shikoku, Honshu (otthon Tokió, Japán 's legnagyobb városa) és Kyushu . Tokyo jelenleg a világ 'legnagyobb nagyvárosi terület, otthona 35 millió ember, és a virágzó gazdasággal alapján a termelés a high-tech termékek és az export. A tények a Japán - Japán egyik legmagasabb a várható élettartam world-- 80 férfi és 83 a nők számára. - A buddhizmus, sintoizmus és különböző formái a kereszténység Japán 's elsődleges vallások. - Japánban a hegyvidéki, erdős ország híres a fenséges Mt. Fuji, félig aktív vulkán emelkedik mintegy 12.500 láb (3800 méter), de gyakran maximált mély hóban. - Japán 's pénzneme a jen. Egy jen = 100 sen.Yen érme álljon egy, öt, tíz, 50, 100 és 500 felekezetek. - A diákok tervezi, hogy jogot tanul Japánban tisztában kell lenniük azzal, hogy a legtöbb ATM automaták vannak zárva a hétvégén. Ezen kívül, csak ATM automaták találhatók a postahivatalokban és néhány kényelmes üzletek vegye külföldi ATM-kártyák. - Japánban három különálló írásrendszerek, amelyek integrálva egy: hiragana, kandzsi és katakana. Gyerekek megtanulják a hiragana és katakana rendszer kezdetben, majd tanítják Kanji egész felső tagozatos és középiskolás. - Japán 's vezetője a miniszterelnök, aki által kinevezett Császár és a "bizalom " Japán ' s képviselőház. Japán 's jogrendszer Japánban elfogadott, 1945-ben az alkotmány, amely 31 cikkek leíró az emberi jogok és a biztosító a szétválás a bírói, törvényhozói és a végrehajtó hatalmat.A japán kormány a következő két parlamentek - a "Shuugi-In " (az alsó étrend), és a "Sangi-In " (a felső étrend), míg a bírósági rendszer által támogatott egyetlen Legfelsőbb Bíróság, nyolc nagyobb bíróságok és 50 család és a kerületi bíróságok. A polgári perek és a kis bűncselekmények döntött egy közel 500 statáriális bíróságok, az ügyben illetékes különleges prefektúrában. A gyors fejlődés Japán 's gazdaság az elmúlt 30 évben, a nemzet ' s szerződések jogát, amelyek alapvetően a polgári törvénykönyv, a rájuk való újbóli áttekintését és felülvizsgálatát. Sőt, Japánban tapasztalható hiány szakosodott ügyvédek szerződés és a polgári jog miatt a gazdasági növekedés és a hangsúlyt a nemzetközi üzleti tranzakciók. Büntetőjog Japánban kategóriába elleni bűncselekmények egyének, emberiség elleni bűncselekmények az állam és a társadalom ellen. Elleni bűncselekmények polgárok és szabadságjogok közé emberölés, testi sértés, nemi erőszak, emberrablás és a támadás.Vagyon elleni bűncselekmények járnak rablás, sikkasztás, lopás, zsarolás és csalás. Gyújtogatás és illetlen viselkedés nyilvános tartják elleni bűncselekmény társadalomra. Japánban, hogy bárki 20 év alatti még mindig jogilag az a fiatalkorú és figyelemmel a törvény eltérő jogszabály a felnőttek.Családi bíróság dönt a fiatalkori esetek és beavatottak

Tanuljon itt: Japán

Megszerezte a jogi diploma Japánban 2004-ben, Japánban bevezetett egy új törvény iskolarendszer inkább a formális iskolai, mint az átfogó és nehezen éves vizsgálatokat. Amíg néhány évvel ezelőtt, a japán szakvizsga volt tompított aránya mindössze három százaléka; a legtöbb diák volt, hogy a vizsga előtt többször sikeresen elérve a kívánt minőségű. Tény, hogy a szakvizsga annyira hírhedten szigorú, hogy sok úgynevezett "cram iskolák " alakult ki Japánban, hogy a speciális segítő leendő jogászok, akik azt tervezik, hogy a szakvizsga. A japán kormány elfogadott egy törvényt 2004-ben lehetővé teszi a fejlesztési posztgraduális jogi kínáló iskolák Juris Doctor fok. Megszerezte a jogi diploma Japánban most tart öt-hét év. 2006 óta, a japán bar vizsgálatok megkövetelik a diákok rendelkeznek a jogi egyetemre diplomát, mielőtt a vizsga. Ezen kívül, mivel felülvizsgálata a régi szakvizsga, átjáró árak emelkedtek közel 50 százalék.Ugyanakkor a diákok nem tud a vizsgán több mint háromszor, öt év. Tandíj szemeszter tandíj megszerezte a jogi diplomát Japánban magasabbak, mint az USA-ban és Európában. Átlagos által felszámított díjak egy japán egyetem mintegy 600.000 jen (4500 euró, 6000 $ USD). A nemzetközi diákok megválasztása keresni a jogi diploma Japánban kell várhatóan fizetni $ 60,000 USD (45.000 euró) mindössze tanulmányi költségek (felvételi, "berendezés " és a létesítmény díjak). Sőt, a megélhetési költségek is magasabbak Japánban, mint más nyugati országokban, különösen Tokió és más nagyobb városokban. Ösztöndíjak állnak rendelkezésre egyetemeken, de verseny kemény, és csak a felső diákok jogosultak segítséget tandíjat.

Visa Requirements

Which visa you need depends on how long you are going to study in Japan:

 1. Short-term courses up to 90 days: many nationalities can visit Japan for up to 90 days on a visa waiver. When you arrive in Japan you will get a sticker in your passport, which shows that you can stay in Japan for 90 days. If you travel on a visa waiver you must have a return ticket within 90 days.
 2. Long-term courses longer than 90 days: For courses that are 20 weeks (two quarters) or longer you should apply for a student visa. The Japanese college student visa is also known as Ryugaku."

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Student Visa

Ár és pénznem

JPY 3000

The visa application fee is about 3,000 yen for single entry, and 6,000 yen for a double-entry or multiple-entry.

Please note that the visa application fee is not fixed, and depends on the nationality of the student and course being pursued. The best way is to contact the Consular Section of the Embassy or Consulate General of Japan that is closest to you.

Ki kérelmezheti a vízumot?

All foreign students coming to study full time in Japan for more than 3 months must have a visa.

Hol lehet jelentkezni?

Japanese Embassy

The first part of the application process is done through your university. You will get your visa from the Japanese Embassy in your home country.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Applying for a student visa to Japan is a multiple-step process.

1. First, you fill in different visa application documents and submit them to your school. Once you apply to a school they will send you the following documents that you need to fill in and submit to the school:

 • An application form where you fill in data about yourself and the course.
 • A personal history form where you fill in your educational and occupational history.
 • Application essay - motivate why you want to study in Japan.
 • Diploma and transcript from the last school you have graduated from, translated into English or Japanese.
 • Certificate of previous Japanese studies if applicable.
 • A copy of your passport
 • Passport photos
 • Medical history - some schools ask for your medical history or tuberculosis check-up but many schools don’t.
 • You also need to prove that you can pay for your course and support yourself in Japan.

2. The school checks that your application is complete before they rewrite it and submit it to the immigration authorities in Japan. About one month before your course starts they will issue a Certificate of Enrollment (CoE). The school will send you the CoE as soon as it has been issued and you have paid for your first semesters.

3. The final step to get a student visa to Japan is to make the visa application at the Japanese Embassy in your home country. To do this you need to submit:

 • Your CoE
 • Your passport
 • A passport photo
 • A visa application form filled in digitally or by hand using block letters.

Mikor kell jelentkezni?

University deadline for visa applications is often about five months before the course starts, so make sure to apply earlier. High-ranking language schools and universities sometimes can take later applications too.

It takes a minimum of 5 working days to process the visa including the date of submission. You should also not apply before 90 days from intended date of travel.

Feldolgozási idő

5 Days

Munkalehetőségek

The Japanese student visa allows part-time work for up to 28 hours per week.

Anyone with a student visa staying longer than 6 months and wishing to work must submit an application for “Permission to Engage in Activity Other Than That Permitted by the Status of Residence Previously Granted.” This can be done immediately upon arrival at the airport or later on at a local immigration bureau. There is no fee, so make sure to do so if you plan on working.

Óra hetente

28

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

If you submit a complete application you will almost always get your visa from the Japanese Embassy. However, they can deny you if the information is incomplete or if you, for example, have some serious criminal record.

Here are some things to keep in mind to avoid a denial of a Japanese student visa:

 • Perhaps the biggest risk of rejection is due to insufficient sponsorship requirements.
 • Only one school can apply on your behalf for a student visa! If you try to hedge your bets by applying through multiple schools, you will probably get rejected.
 • Please remember not to staple your documents.
 • An incomplete file will be refused, remember to thoroughly check your application.