Keystone logo
Japán

Tanulmány Törvény ban ben Japán 2024

Tanuljon itt: Japán

Megszerezte a jogi diploma Japánban 2004-ben, Japánban bevezetett egy új törvény iskolarendszer inkább a formális iskolai, mint az átfogó és nehezen éves vizsgálatokat. Amíg néhány évvel ezelőtt, a japán szakvizsga volt tompított aránya mindössze három százaléka; a legtöbb diák volt, hogy a vizsga előtt többször sikeresen elérve a kívánt minőségű. Tény, hogy a szakvizsga annyira hírhedten szigorú, hogy sok úgynevezett "cram iskolák " alakult ki Japánban, hogy a speciális segítő leendő jogászok, akik azt tervezik, hogy a szakvizsga. A japán kormány elfogadott egy törvényt 2004-ben lehetővé teszi a fejlesztési posztgraduális jogi kínáló iskolák Juris Doctor fok. Megszerezte a jogi diploma Japánban most tart öt-hét év. 2006 óta, a japán bar vizsgálatok megkövetelik a diákok rendelkeznek a jogi egyetemre diplomát, mielőtt a vizsga. Ezen kívül, mivel felülvizsgálata a régi szakvizsga, átjáró árak emelkedtek közel 50 százalék.Ugyanakkor a diákok nem tud a vizsgán több mint háromszor, öt év. Tandíj szemeszter tandíj megszerezte a jogi diplomát Japánban magasabbak, mint az USA-ban és Európában. Átlagos által felszámított díjak egy japán egyetem mintegy 600.000 jen (4500 euró, 6000 $ USD). A nemzetközi diákok megválasztása keresni a jogi diploma Japánban kell várhatóan fizetni $ 60,000 USD (45.000 euró) mindössze tanulmányi költségek (felvételi, "berendezés " és a létesítmény díjak). Sőt, a megélhetési költségek is magasabbak Japánban, mint más nyugati országokban, különösen Tokió és más nagyobb városokban. Ösztöndíjak állnak rendelkezésre egyetemeken, de verseny kemény, és csak a felső diákok jogosultak segítséget tandíjat.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  344
 • Közművek részesedése

  45
 • Internet előfizetés

  30
 • Helyi közlekedés

  33

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  11
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Japán

Japán ázsiai szigetország keletre fekvő Észak-és Dél-Korea, Kína és Japán-tenger. Technikailag egy "szigetcsoport " (nagy csoportja szigetek), a nemzet Japán áll közel 7000 szigeteken, a legnagyobb négy szigeteket Hokkaido, Shikoku, Honshu (otthon Tokió, Japán 's legnagyobb városa) és Kyushu . Tokyo jelenleg a világ 'legnagyobb nagyvárosi terület, otthona 35 millió ember, és a virágzó gazdasággal alapján a termelés a high-tech termékek és az export. A tények a Japán - Japán egyik legmagasabb a várható élettartam world-- 80 férfi és 83 a nők számára. - A buddhizmus, sintoizmus és különböző formái a kereszténység Japán 's elsődleges vallások. - Japánban a hegyvidéki, erdős ország híres a fenséges Mt. Fuji, félig aktív vulkán emelkedik mintegy 12.500 láb (3800 méter), de gyakran maximált mély hóban. - Japán 's pénzneme a jen. Egy jen = 100 sen.Yen érme álljon egy, öt, tíz, 50, 100 és 500 felekezetek. - A diákok tervezi, hogy jogot tanul Japánban tisztában kell lenniük azzal, hogy a legtöbb ATM automaták vannak zárva a hétvégén. Ezen kívül, csak ATM automaták találhatók a postahivatalokban és néhány kényelmes üzletek vegye külföldi ATM-kártyák. - Japánban három különálló írásrendszerek, amelyek integrálva egy: hiragana, kandzsi és katakana. Gyerekek megtanulják a hiragana és katakana rendszer kezdetben, majd tanítják Kanji egész felső tagozatos és középiskolás. - Japán 's vezetője a miniszterelnök, aki által kinevezett Császár és a "bizalom " Japán ' s képviselőház. Japán 's jogrendszer Japánban elfogadott, 1945-ben az alkotmány, amely 31 cikkek leíró az emberi jogok és a biztosító a szétválás a bírói, törvényhozói és a végrehajtó hatalmat.A japán kormány a következő két parlamentek - a "Shuugi-In " (az alsó étrend), és a "Sangi-In " (a felső étrend), míg a bírósági rendszer által támogatott egyetlen Legfelsőbb Bíróság, nyolc nagyobb bíróságok és 50 család és a kerületi bíróságok. A polgári perek és a kis bűncselekmények döntött egy közel 500 statáriális bíróságok, az ügyben illetékes különleges prefektúrában. A gyors fejlődés Japán 's gazdaság az elmúlt 30 évben, a nemzet ' s szerződések jogát, amelyek alapvetően a polgári törvénykönyv, a rájuk való újbóli áttekintését és felülvizsgálatát. Sőt, Japánban tapasztalható hiány szakosodott ügyvédek szerződés és a polgári jog miatt a gazdasági növekedés és a hangsúlyt a nemzetközi üzleti tranzakciók. Büntetőjog Japánban kategóriába elleni bűncselekmények egyének, emberiség elleni bűncselekmények az állam és a társadalom ellen. Elleni bűncselekmények polgárok és szabadságjogok közé emberölés, testi sértés, nemi erőszak, emberrablás és a támadás.Vagyon elleni bűncselekmények járnak rablás, sikkasztás, lopás, zsarolás és csalás. Gyújtogatás és illetlen viselkedés nyilvános tartják elleni bűncselekmény társadalomra. Japánban, hogy bárki 20 év alatti még mindig jogilag az a fiatalkorú és figyelemmel a törvény eltérő jogszabály a felnőttek.Családi bíróság dönt a fiatalkori esetek és beavatottak

Vízumkövetelmények

A szükséges vízum attól függ, hogy mennyi ideig fog tanulni Japánban:

 1. Rövid távú, legfeljebb 90 napos kurzusok: sok nemzetiség akár 90 napra is ellátogathat Japánba vízummentességgel. Amikor megérkezik Japánba, kap egy matricát az útlevelébe, amely azt mutatja, hogy 90 napig tartózkodhat Japánban. Ha vízummentességgel utazik, 90 napon belül retúrjeggyel kell rendelkeznie.
 2. Hosszú távú, 90 napnál hosszabb kurzusok: A 20 hetes (két negyedéves) vagy hosszabb kurzusok esetén diákvízumot kell igényelnie. A japán egyetemista vízumot Ryugaku néven is ismerik."

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

JPY 3000

A vízumkérelem díja körülbelül 3000 jen egyszeri beutazás esetén, és 6000 jen kétszeri vagy többszöri beutazás esetén.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vízumkérelem díja nem fix, és a hallgató állampolgárságától és a tanult kurzustól függ. A legjobb módja, ha felveszi a kapcsolatot Japán nagykövetségének vagy főkonzulátusának konzuli részlegével, amelyik a legközelebb van.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden külföldi diáknak, aki 3 hónapnál hosszabb ideig Japánba érkezik nappali tagozatos tanulmányaira, vízummal kell rendelkeznie.

Hol lehet jelentkezni?

Japán Nagykövetség

A jelentkezési folyamat első része az egyetemen keresztül történik. A vízumot a hazájában található Japán Nagykövetségtől kapja meg.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A diákvízum igénylése Japánba többlépcsős folyamat.

1. Először töltse ki a különböző vízumkérelem-dokumentumokat, és nyújtsa be az iskolájába. Miután jelentkezik egy iskolába, elküldik Önnek a következő dokumentumokat, amelyeket ki kell töltenie és be kell nyújtania az iskolának:

 • Jelentkezési lap, ahol adatokat kell kitöltenie magáról és a tanfolyamról.
 • Személyes történelem űrlap, ahol kitöltheti tanulmányi és foglalkozási előzményeit.
 • Pályázati esszé – motiválja, miért szeretne Japánban tanulni.
 • Diploma és átirat az utolsó iskolából, ahol végzett, angolra vagy japánra lefordítva.
 • Korábbi japán tanulmányok igazolása, ha van.
 • Az útlevél másolata
 • Útlevél fotók
 • Orvosi előzmények – egyes iskolák kérik az Ön kórtörténetét vagy tuberkulózisvizsgálatát, de sok iskola nem.
 • Azt is bizonyítania kell, hogy ki tudja fizetni a tanfolyamot és el tudja tartani magát Japánban.

2. Az iskola ellenőrzi, hogy a kérelme hiánytalan-e, mielőtt átírják, és benyújtják a japán bevándorlási hatóságoknak. Körülbelül egy hónappal a tanfolyam kezdete előtt kiállítanak egy beiratkozási bizonyítványt (CoE). Az iskola elküldi Önnek az Európa Tanácsot, amint azt kiállították, és Ön kifizette az első félévet.

3. A Japánba irányuló diákvízum megszerzésének utolsó lépése a vízumkérelem benyújtása a hazájában található Japán Nagykövetségen. Ehhez be kell küldenie:

 • Az Ön CoE
 • Az útlevelét
 • Útlevélkép
 • Digitálisan vagy nyomtatott betűkkel kézzel kitöltött vízumkérelem.

Mikor kell jelentkezni?

Az egyetemi vízumkérelmek benyújtásának határideje gyakran körülbelül öt hónappal a kurzus kezdete előtt van, ezért mindenképpen korábban jelentkezzen. A magas rangú nyelviskolák és egyetemek néha későbbi jelentkezéseket is fogadhatnak.

A vízum feldolgozása a benyújtás dátumával együtt legalább 5 munkanapot vesz igénybe. Ezenkívül ne jelentkezzen az utazás tervezett időpontjától számított 90 nap előtt.

Feldolgozási idő

5 Days

Munkalehetőségek

A japán diákvízum legfeljebb heti 28 órás részmunkaidős munkát tesz lehetővé.

Mindenkinek, aki 6 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik diákvízummal, és dolgozni szeretne, kérelmet kell benyújtania „A korábban megadott tartózkodási státustól eltérő tevékenység végzésére”. Ezt megteheti azonnal a repülőtérre érkezéskor vagy később a helyi bevándorlási hivatalnál. Nincs díj, ezért mindenképpen tegye meg, ha dolgozni szeretne.

Óra hetente

28

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Ha hiánytalan kérelmet nyújt be, szinte mindig a Japán Nagykövetségtől kapja meg vízumát. Mindazonáltal megtagadhatják Önt, ha az információ hiányos, vagy ha például súlyos büntetett előéletű.

Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy elkerülje a japán diákvízum elutasítását:

 • Az elutasítás legnagyobb kockázata talán az elégtelen szponzori követelmények miatt van.
 • Csak egy iskola kérhet diákvízumot az Ön nevében! Ha úgy próbálja fedezni a fogadásait, hogy több iskolán keresztül jelentkezik, valószínűleg elutasítják.
 • Kérjük, ne feledje, hogy ne tűzze össze a dokumentumokat.
 • A hiányos fájlt elutasítjuk, ne felejtse el alaposan ellenőrizni a jelentkezését.