Keystone logo
Görögország

Tanulmány Törvény ban ben Görögország 2024

Tanuljon itt: Görögország

Megszerezte a jogi diploma Görögországban A Master of Law fokozatot (LLM) a felsőfokú nyerhető, miután megszerezte a bachelor 's jogi diplomát (LLB). Bár LLM nem szükséges, hogy annak érdekében, hogy jogi gyakorlatot Görögországban, kívánatos, ügyvédi irodák, amikor munkaerőt diákok friss ki a jogi képzés és biztosítani speciális ismereteket kívánó tanulók a gyakorlatban egy adott területen a jog. A legtöbb diák vesz öt-hat év alatt fejezik be a LLB és LLM fok. Érettségi után a törvény program, a diákok vehetnek a szakvizsga befejezését követő 18 hónapos gyakornoki egy ügyvédi iroda vagy független ügyvéd. A görög szakvizsga áll szóbeli és írásbeli szakaszai elleni büntető, polgári és kereskedelmi jog. Kívánó tanulók jogi gyakorlatot Görögországban tisztában kell lenniük azzal, hogy a szakvizsga adják a görög nyelvet.Tandíjat EEA és az Európai Unió a diákok nem kell tandíjat fizetni az állami iskolákban tanul vagy egyetemek Görögországban. Azonban tandíjat lehet felszámítani bizonyos mester programok. Nem európai hallgatók kell fizetnie a díjat minden évben, amely magában foglalja a tankönyvek, labor díjak, stb foglalkoztatási lehetőségek minősítésű görög ügyvédek élvezik a magas szociális és gazdasági helyzet, különösen, ha praktizáló Thessaloniki és Athén. Jelenleg egyre nagyobb a kereslet a kormányzati és magán cég ügyvédei, nem pedig az ügyvédi irodák szakosodtak csak egyféle törvény.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  248
 • Közművek részesedése

  69
 • Internet előfizetés

  30
 • Helyi közlekedés

  30

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  4

Körülbelül Görögország

Megosztása szárazföldi határokon Törökország, Macedónia és Bulgária, Görögország rejlik kereszteződésében Afrikában, Európában és Nyugat-Ázsiában és az egyik leglátogatottabb ország a világon. A festői tengerpartok, hegyvidéki táj és ősi történelmi helyek nyúlik vissza, a 6. században ie. A demokratikus és fejlett országok tagjai az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek, Görögország aránya nagy a Human Development Index és a legnagyobb gazdaság a Balkánon. Görögország vezeti a miniszterelnök által kinevezett egy Görög Parlament által megválasztott görög állampolgárok. Görögország 's alkotmány garantálja a polgári szabadságjogokat és egyéb jogok hasonló tartoznak más demokratikus alkotmányok. Politikai folyamatok bevezetni és alkalmazni a miniszterelnök, az elnök (aki csupán néhány jogalkotási feladatokat), és a kabinet. Görög jogrendszer görög három különböző bíróságok: a ​​közigazgatási, polgári és büntetőjogi bíróság.Az úgynevezett "Areios Pagos", az Államtanács a legfelsőbb bíróság a közigazgatási jog és a Semmítőszék a legfelsőbb bíróság büntető és polgári jogi. A polgári esetek eredetileg viták bírósági útra Elsőfokú majd folytatni lehet a fellebbviteli bíróságok. Döntései által hozott Semmítőszék visszavonhatatlan. Büntetőjog magában bűncselekmények, vétségek és jogsértések (hallott egy bíró 's Court). Vétségek és bűncselekmények hallgatnak meg az elsőfokú bíróságok, és ha szükséges, a fellebbviteli bíróságok. A bírák fölött uralkodó görög bíróságok ad életet birtoklás következő két év próbaidőt. Nem kell joghoz való hozzáférés jegyzői és elvégezni az összes peres munkát maguknak. Csak a legelkötelezettebb és tapasztalt görög ügyvédek választott bírói pozíciók igénylő elhaladó vizsgálatok által létrehozott "Areios Pagos " (Supreme Court of Greece).Új bírák is figyelembe kell kurzusok a School of Education Igazságügyi Szalonikiben található egy évre. Később ők nevezték ki a görög kerületi bíróság, ahol lehetőségük van alkalmazni a más bíróságok megszerzése után több éves tapasztalattal rendelkezik az adott bíróság.

Vízumkövetelmények

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (nemzeti vízum – D típusú)

Ár és pénznem

EUR 150

A diákvízum díja országtól függ, és körülbelül 150 EUR lehet. Az ár változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT állampolgárainak nincs szükségük vízumra, hogy Görögországban tanulhassanak. Ha azonban nem uniós országból érkezik, diákvízumot kell szereznie. A vízumköteles vagy nem kötelező országok listája itt található: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Hol lehet jelentkezni?

görög konzulátus

A diákvízumot azon a görög konzulátuson kell igényelnie, amelyik illetékes az állandó lakóhelye szerint. A legtöbb konzulátuson személyesen kell benyújtani kérelmét.

Weboldal:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Általában a következő dokumentumokra lesz szüksége:

 • A hosszú távú görögországi tartózkodásra jogosító vízumkérelem kitöltve és aláírva
 • Egy friss útlevél méretű színes fénykép
 • Útlevél, amelyben:

• érvényességi ideje meghaladja a vízum lejárati dátumát három hónappal
• legyen legalább két üres oldal
• az elmúlt tíz évben kerültek kiállításra

 • Bűnügyi nyilvántartási bizonyítvány, friss és megfelelően hitelesített
 • Egészségügyi alkalmassági bizonyítvány
 • Utazási egészségügyi biztosítás

További dokumentumok szükségesek:

 • Regisztrációs levél és díjfizetés\
 • Oktatási Minisztérium igazolása arról, hogy az oktatási intézmény érvényes engedéllyel rendelkezik, és a vonatkozó nyilvántartásokban szerepel
 • Megfelelő angol nyelvtudás igazolása
 • A megélhetési költségek, a tanulmányi költségek és a hazatelepülés (beleértve az esetleges ösztöndíjat is) fedezésére elegendő forrás igazolása

Görögországba érkezését követő 40 napon belül tartózkodási engedélyt kell kérnie a Migrációs Minisztériumtól. Általában a következő dokumentumokra van szükség:

 • Tartózkodási engedély igénylőlapja
 • Egészségbiztosítási igazolás, amelyet egy görög egészségbiztosító állított ki
 • Egy görög állami kórház által kiállított orvosi igazolás (CXR, Mantoux teszt)
 • A tartózkodási engedély díjának befizetésének nyugtája (a befizetés a városházán történik)
 • Útlevél fénymásolata
 • A hallgató regisztrációs levele, amely megerősíti, hogy a hallgató regisztrálva van a Mediterrane College-ban
 • Bankkivonat, amely igazolja, hogy a hallgató bankszámláján elegendő pénz van a megélhetési költségeinek fedezésére

Mikor kell jelentkezni?

Jelentkezését Görögországba tervezett érkezése előtt 8-12 héttel kell benyújtania.

A diákvízum hossza a tanulmányi program hosszától függ. A tartózkodási engedély megújítása évente történik.

Feldolgozási idő

12 Weeks

Munkalehetőségek

Ha Ön az EU/EGT-ből származik, akkor dolgozhat.

Ha Ön az EU-n/EGT-n kívülről származott, kérhet olyan engedélyt, amely lehetővé teszi, hogy tanulmányai közben részmunkaidős munkát végezzen, anyagilag fenntartva magát. Ha azonban befejezte tanulmányait, ez a részmunkaidős munkavállalási engedély nem váltható át normálra, még akkor sem, ha teljes munkaidőben foglalkoztató munkáltatót talál. A munkavállalási vízumot továbbra is külön kell kérni.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.