Keystone logo
Görögország

Tanulmány Törvény ban ben Görögország 2023

Tanuljon itt: Görögország

Megszerezte a jogi diploma Görögországban A Master of Law fokozatot (LLM) a felsőfokú nyerhető, miután megszerezte a bachelor 's jogi diplomát (LLB). Bár LLM nem szükséges, hogy annak érdekében, hogy jogi gyakorlatot Görögországban, kívánatos, ügyvédi irodák, amikor munkaerőt diákok friss ki a jogi képzés és biztosítani speciális ismereteket kívánó tanulók a gyakorlatban egy adott területen a jog. A legtöbb diák vesz öt-hat év alatt fejezik be a LLB és LLM fok. Érettségi után a törvény program, a diákok vehetnek a szakvizsga befejezését követő 18 hónapos gyakornoki egy ügyvédi iroda vagy független ügyvéd. A görög szakvizsga áll szóbeli és írásbeli szakaszai elleni büntető, polgári és kereskedelmi jog. Kívánó tanulók jogi gyakorlatot Görögországban tisztában kell lenniük azzal, hogy a szakvizsga adják a görög nyelvet.Tandíjat EEA és az Európai Unió a diákok nem kell tandíjat fizetni az állami iskolákban tanul vagy egyetemek Görögországban. Azonban tandíjat lehet felszámítani bizonyos mester programok. Nem európai hallgatók kell fizetnie a díjat minden évben, amely magában foglalja a tankönyvek, labor díjak, stb foglalkoztatási lehetőségek minősítésű görög ügyvédek élvezik a magas szociális és gazdasági helyzet, különösen, ha praktizáló Thessaloniki és Athén. Jelenleg egyre nagyobb a kereslet a kormányzati és magán cég ügyvédei, nem pedig az ügyvédi irodák szakosodtak csak egyféle törvény.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  235
 • Közművek részesedése

  67
 • Internet előfizetés

  31
 • Helyi közlekedés

  30

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  7
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  4

Körülbelül Görögország

Megosztása szárazföldi határokon Törökország, Macedónia és Bulgária, Görögország rejlik kereszteződésében Afrikában, Európában és Nyugat-Ázsiában és az egyik leglátogatottabb ország a világon. A festői tengerpartok, hegyvidéki táj és ősi történelmi helyek nyúlik vissza, a 6. században ie. A demokratikus és fejlett országok tagjai az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek, Görögország aránya nagy a Human Development Index és a legnagyobb gazdaság a Balkánon. Görögország vezeti a miniszterelnök által kinevezett egy Görög Parlament által megválasztott görög állampolgárok. Görögország 's alkotmány garantálja a polgári szabadságjogokat és egyéb jogok hasonló tartoznak más demokratikus alkotmányok. Politikai folyamatok bevezetni és alkalmazni a miniszterelnök, az elnök (aki csupán néhány jogalkotási feladatokat), és a kabinet. Görög jogrendszer görög három különböző bíróságok: a ​​közigazgatási, polgári és büntetőjogi bíróság.Az úgynevezett "Areios Pagos", az Államtanács a legfelsőbb bíróság a közigazgatási jog és a Semmítőszék a legfelsőbb bíróság büntető és polgári jogi. A polgári esetek eredetileg viták bírósági útra Elsőfokú majd folytatni lehet a fellebbviteli bíróságok. Döntései által hozott Semmítőszék visszavonhatatlan. Büntetőjog magában bűncselekmények, vétségek és jogsértések (hallott egy bíró 's Court). Vétségek és bűncselekmények hallgatnak meg az elsőfokú bíróságok, és ha szükséges, a fellebbviteli bíróságok. A bírák fölött uralkodó görög bíróságok ad életet birtoklás következő két év próbaidőt. Nem kell joghoz való hozzáférés jegyzői és elvégezni az összes peres munkát maguknak. Csak a legelkötelezettebb és tapasztalt görög ügyvédek választott bírói pozíciók igénylő elhaladó vizsgálatok által létrehozott "Areios Pagos " (Supreme Court of Greece).Új bírák is figyelembe kell kurzusok a School of Education Igazságügyi Szalonikiben található egy évre. Később ők nevezték ki a görög kerületi bíróság, ahol lehetőségük van alkalmazni a más bíróságok megszerzése után több éves tapasztalattal rendelkezik az adott bíróság.

Visa Requirements

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Student Visa (National visa – type D)

Ár és pénznem

EUR 150

The student visa fee depends on the country and can be around 150 EUR. The price may be subject to change.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Citizens of the EU/EEA do not need a visa to study in Greece. However, if you come from a non-EU country, you need to obtain a student visa. A list of countries requiring or not requiring a visa can be found here: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring-visa.html

Hol lehet jelentkezni?

Greek consulate

You must apply for your student visa through the Greek consulate that has jurisdiction over your permanent state of residence. Most consulates require you to submit your application in person.

Weboldal:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Normally, you will need the following documents:

 • Application form for a visa for a long stay in Greece fully filled in and signed
 • One recent passport-sized, color photograph
 • Passport that should:

• be of validity exceeding by three months the ending date of the visa length
• have at least two blank pages
• have been issued within the previous ten years

 • Criminal Record Certificate, recent and duly attested
 • Medical fitness certificate
 • Travel medical insurance

Additional documents required:

 • Registration letter and fee payment\
 • Certificate by the Ministry of Education that the educational institution holds a valid license and is registered in the relevant records
 • Proof of adequate knowledge of the English language
 • Proof of sufficient funds to cover living expenses, cost of study and repatriation (including eventual scholarship)

Within 40 days after your arrival in Greece, you should apply for a residence permit with the Migration Department. The following documents are normally required:

 • Application Form for a Residence Permit
 • Medical Insurance Certificate, issued by a Greek medical insurance company
 • Medical certificate, issued by a Greek public hospital (CXR, Mantoux test)
 • Receipt of the Residence Permit Fee payment (payment is made at the City Hall)
 • Photocopy of passport
 • Student’s registration letter confirming that the student is registered with Mediterranean College
 • Bank statement confirming that the student has a sufficient amount of money in the bank account to cover the living expenses

Mikor kell jelentkezni?

You should make your application 8-12 weeks prior to your planned arrival to Greece.

The length of your student visa depends on the length of your study program. The renewal of the residence permit is annual.

Feldolgozási idő

12 Weeks

Munkalehetőségek

If you are from the EU/EEA, you are allowed to work.

If you are from outside the EU/EEA, you can apply for a permit that allows you to do some part-time work while you study, to support yourself financially. When you’ve finished with your studies, however, this part-time work permit cannot be converted to the regular one, even if you find an employer to hire you full time. You would still need to apply separately for a work visa.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.