Keystone logo
Franciaország

Tanulmány Törvény ban ben Franciaország 2024

Tanuljon itt: Franciaország

A francia jogi diplomát Franciaországban, jogi diplomát is szerzett látogat jogi egyetemre. Jogi iskola egy iskola egy nagyobb egyetemi, nem egy különálló egység. A lehetőség, hogy jogi gyakorlatot Franciaországban igényel Bachelor in Law (LLB), majd legalább egy Mester 's diplomát területén (LLM), bár a doktori szintű program (PhD törvény) is rendelkezésre áll. Megszerezte a jogi diploma Franciaországban, mivel a francia jogban iskolák belül az állami egyetemek, felvételi egyetemi szintű nem szelektív, mint a magániskolák. Azonban felvételi nem jelenti a siker, és sok diák nem sikerül a szigorú programokat. A jogi egyetemre oszlik három program. Először is, a diákok részt vesznek egy hároméves Bachelor of jogi képzés (az úgynevezett "Licence de Droit"). Ezt követi egy kétéves Master of Law programot (LLM), és végül a három vagy több évig Ph.D. a jogot. Továbbá, annak érdekében, hogy adja meg a bar, a diákok meg kell adnia a bárban iskolában.Elfogadása bar iskola előfeltétele legalább az első évben a Master of jogi képzés. Sok diák dönt, hogy iskolába Franciaországban, mert az olcsó. Diák éttermek és támogatott kollégiumok hozzá a megfizethetőség iskolalátogatással Franciaországban. A francia tanév szeptemberben kezdődik, és végigfut májusban vagy júniusban, betört egy őszi és tavaszi félév. Franciaország vonzó a joghallgatók is, mert a magas szintű egyetemi oktatók. Aki tud franciául beszél elég jól járnak iskolába is kap egy megfizethető oktatást néhány, a legjobb iskola és a pedagógusok a világon a nemzetközi oktatás. Azok, akik sikeresek lehetnek a szigorú francia jog az iskolai programok képesek jogi gyakorlatot Európa-szerte az alapítvány az erős polgári jogi képzést, hogy jön a francia oktatási rendszer.Emellett számos francia jog programokat is vizsgálja, common law, így a végzettek jól felszerelt alkalmazni a bárban, illetve szerez szakmai bejárat más országokban, ahol a polgári jog nem ez a fő típusa a jog gyakorolták. Ez a kombináció teszi France vonzó ország, hogy fontolja meg, amikor kiválasztják a iskolában, ahol a jogot tanul.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  459
 • Közművek részesedése

  57
 • Internet előfizetés

  30
 • Helyi közlekedés

  61

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  10
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  6

Körülbelül Franciaország

Franciaország az egyik legfontosabb szereplője az európai politikai és gazdasági játék. Szolgáló határán az Ibériai-félszigeten és a kontinens Európa, Franciaország már régóta kulturális központja Európában. Paris estében, a magassága a divatipar, és a világ számos 's vezető divat hatást gyakorolták a párizsi divatházak. Az ország is készített néhány a világ 's legünnepeltebb írók, köztük nevek, mint Rousseau és Voltaire. A kapcsolatok Németországban, Franciaországban szolgált egyik vezetője Európa egyesítésében és kezdő az Európai Unió. Amellett, hogy a divat és írásban, Franciaországban ismert a kulináris hagyomány. Több mint 250 különböző fajta sajtot származik a határain belül, és a bor szerelmesei tudják, hogy forduljanak France kényes, finom borok.Akár tekintve Franciaország a kulináris örökség, művészi érzékkel, vagy egyszerűen csak azért, mert szeretné megtapasztalni a kultúra egy új helyen, meg fogja találni a különböző tényezők felhívni reád tanuló vezető európai országban. Mivel Franciaország fellebbez sok külföldi diákok, az egyetemi élet gazdag kulturális sokszínűség. Kulturálisan tanulságos tapasztalatokat könnyen megtalálhatók Franciaországban. Múzeumok, különösen Párizsban, hogy az uniós lakosok, akik év alatti diákok 26 ingyenes a belépés. Diák kártyabirtokosok is megtalálja kedvezményekkel szállítás, élelmiszer-és szórakoztató. Iskoláit jól teljesítenek nemzetközi rangsorban az oktatás, ami miatt vonzó a diákok akik külföldi utazást az oktatásban. A jogrendszer Franciaországban Like Európa nagy részén, Franciaország gyakorlatok elsősorban a polgári jog, noha a büntetőjog is része az igazságszolgáltatási rendszer .Közjogi magába foglalja mind a közigazgatási és alkotmányos jogot. Egészében véve, a francia jogrendszer mintájára a polgári jog rendszere.

Vízumkövetelmények

Különféle típusú diákvízumok léteznek, attól függően, hogy mennyi ideig tervez Franciaországban tanulni:

 1. Visa de court séjour pour etüüdes („schengeni rövid távú tartózkodásra jogosító diákvízum”) – Ha tanulmányai három hónapnál rövidebb ideig tartanak, akkor kérnie kell az úgynevezett schengeni diákvízumot. Díjmentesen adják ki és nem hosszabbítható meg. 41 országnak nincs szüksége vízumra három hónapnál rövidebb tartózkodás esetén.
 2. Etudient concours (vízum felvételi vizsgákhoz) – Ezzel a vízummal Franciaországba érkezhet felvételi vizsgát tenni egy felsőoktatási intézménybe. Ha sikeres, akkor közvetlenül a franciaországi helyi prefektúránál (francia önkormányzat/közigazgatási hivatal) kérhet egyéves, megújítható tartózkodási engedélyt.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etüüdes (ideiglenes hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum) – Ez a vízum lehetővé teszi, hogy tartózkodási engedély nélkül három és hat hónapig tanuljon Franciaországban. Nem megújuló.
 4. Visa de long séjour etüüdes (hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum) - Ha hat hónapnál hosszabb ideig szeretne tanulni, akkor hosszú távú diákvízumot kell kérnie Franciaországban. 2013-tól ez a típusú tanulmányi vízum a franciaországi tanfolyam idejére érvényes. A hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumok tartózkodási engedélyként működnek, és VLT-TS-nek hívják.
 5. Meghosszabbított tartózkodási kutatói ösztöndíjas vízum – Ha mesterfokozatú vagy magasabb fokozattal rendelkezik, és Franciaországba szeretne érkezni, hogy kutatásban vegyen részt, vagy egyetemi szinten tanítson, akkor az intézmény meghosszabbított tartózkodásra jogosító kutatói ösztöndíjas VLS-TS vízumot adhat Önnek.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

EUR 50

A diákvízum díjai nagymértékben változnak, a vízum típusától és az országtól függően, ahonnan érkezel. A schengeni övezetből érkező diákok számára a költségek 50 és 99 EUR között változnak. A rövid távú shengeni diákvízum ingyenes.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön EU állampolgár vagy az EGT, Svájc, Norvégia, Izland vagy Liechtenstein állampolgára, nincs szüksége francia diákvízumra.

Ha Ön a világ bármely részének állampolgára, diákvízumot kell szereznie Franciaországba. A vízumkérelem benyújtása előtt biztos helyet kell szereznie egy francia oktatási intézmény tanfolyamán.

Hol lehet jelentkezni?

francia nagykövetség / konzulátus

Egyes országok megkövetelik, hogy először regisztráljon a CampusFrance-nál, a francia nemzeti felsőoktatási ügynökségnél és a nemzetközi hallgatóknál, hogy a CEF-eljáráson keresztül jelentkezhessen be, és diákvízumot kaphasson. Ellenkező esetben a hazájában található francia nagykövetségen/konzulátuson kell vízumot beszereznie.

Weboldal:https://france-visas.gouv.fr/

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum igényléséhez a következőkre lesz szüksége:

 1. Hivatalos elfogadó levél egy francia intézmény akkreditált programjára. Ezt hivatalos fejlécű papíron kell feltüntetni, amely tartalmazza az Ön teljes adatait, a francia intézmény adatait, valamint megadja az akadémiai program kezdési és befejezési dátumát.
 2. Annak igazolása, hogy elegendő fedezettel rendelkezik (jelenleg havi 615 euró), például bankszámlakivonat, kezeslevél vagy hivatalos forrásból származó támogatásról vagy finanszírozásról szóló értesítés.
 3. A hazautazás igazolása. Ez gyakran az indulás dátumát feltüntető tényleges jegy vagy foglalás formájában történik, de lehet kézzel írt szándéknyilatkozat is, beleértve a tervezett indulási dátumokat is.
 4. Egészségbiztosítási igazolás (minimum 30 000 euró).
 5. A szállás igazolása. Megmutatható diáklakásigazolás vagy ellátásról és szállásról szóló igazolás vagy „attestation d'accueil” (ha barátoknál vagy rokonoknál lakik) formájában.
 6. Francia nyelvtudás igazolása, ha francia nyelvű tanfolyamon vesz részt.

A vízumkérelem díjköteles, és rendelkeznie kell egy olyan útlevéllel is, amely a megkeresett fél lejárati dátuma után három hónapig érvényes. Ki kell töltenie egy kérvényt, amelyet aláír, és három fényképet kell benyújtania a pályázathoz.

Mikor kell jelentkezni?

A vízumkérelem jóváhagyása akár két hónapig is eltarthat, ezért a lehető leggyorsabban be kell nyújtania az összes szükséges információt, mielőtt elutazást tervez. A „schengeni” rövid távú tartózkodásra jogosító diákvízum 90 napig, az ideiglenes hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum három-hat hónapig, a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum pedig a tanfolyam idejére érvényes: három év agglegényeknél, két év a mesterképzésnél, és négy év Ph.D.

Feldolgozási idő

2 Months

Munkalehetőségek

Franciaországban tanulmányi vízummal rendelkező nemzetközi diákként akár 964 órát is dolgozhat egyetlen év alatt (a teljes munkaidős foglalkoztatás körülbelül 60 százaléka egy éven keresztül) – amíg a tanfolyamon vesz részt, és amíg rendelkezik érvényes tartózkodási engedély.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A francia vízumkérelem kitöltésekor elengedhetetlen, hogy a kérelmet teljes egészében kitöltse. Ne hagyjon semmit üresen, mert ez nagymértékben késleltetheti a jelentkezési folyamatot. Győződjön meg arról is, hogy minden szükséges dokumentummal rendelkezik, és benyújtsa azokat a kérelemmel együtt.