Keystone logo
Finnország

Tanulmány Törvény ban ben Finnország 2024

Tanuljon itt: Finnország

Megszerezte a jogi diplomát Finnország bárki számára lehetővé teszi, hogy jogi gyakorlatot, de csak magánszemélyek megszerzése engedélyezés a finn Bar Association jogszerűen használja a címe "asianajaja " (szó szerinti jelentése "ügyvéd ", "szószólója " vagy a " ügyvédi "). Ügyvédek, akik úgy "asianajaja " befejezte hároméves Bachelor of Laws programot ( "oikeusnotaari "), és egy két éves Master of Laws ( "oikeustieteen maisteri "). Ezen kívül, ügyvédek is megtapasztalják a négy év gyakorlat egy ügyvédi iroda, vagy egyéni ügyvédként, és adja át a szakvizsga. A legmagasabb jogi diplomát a diákok kaphatnak Finnországban a "Oikeustieteen tohtori ", vagy jogi doktorátust. A diákoknak meg kell keresni 60 kredit, és befejezni a doktori disszertáció úgynevezett "monográfiája ", hogy tipikusan kb 250 oldal. Ez a cikkely is meg kell védeni szóban előtt egy panel a kijelölt jogi professzorok.Jogi diplomát csak nyert egy három egyetem: a Lappföldi Egyetem, a University of Turku és Helsinki Egyetem. Finn ügyvédek számára megengedett, hogy gyakorolják önállóan, a korlátolt felelősségű társaságok vagy társulások. Ezen kívül, a gyakorló jogászok kell tölteni 18 órát az a folyamatos oktatás során minden évben megtartják engedélyezés. Tandíj és megélhetési költségek Diákok számára, hogy tanulmányozza a finn jog a program lesz boldog, hogy tudja, hogy az oktatás ingyenes és finanszírozása megélhetési költségek nagyrészt a kormány által biztosított-alapú hallgatói juttatások kínált az Oktatási Minisztérium. A World Economic Forum nemrég rangsorolt ​​Finnország 's felsőoktatási rendszer a legjobb a világon miatt a hangsúlyt a kutatás, a tudomány és a gyakorlati képzés fok. Havi megélhetési költségek Finnországban (ebben benne van az étel, szállás és utazás) körülbelül 750 euró ($ 1000 USD).A diákok, akiknek egészségügyi biztosítás azt tanácsolják, hogy csatlakozzon a diákönkormányzat és szerezzen diákigazolvány az unió, amely gyakran kedvezményeket biztosít iskolával kapcsolatos kiadások.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  441
 • Közművek részesedése

  38
 • Internet előfizetés

  20
 • Helyi közlekedés

  60

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  15
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Finnország

Területén, Észak-Európában, ahol határolja Norvégia, Svédország, Észtország és Oroszország, a skandináv ország Finnország helyen áll, mint az egyik legjobb hely, hogy él hivatkozás életminőség, gazdasági és oktatási lehetőségek. Finnország büszkélkedhetett egy főre jutó jövedelme közel $ 50,000, az egyik legmagasabb a világon. Gyéren lakott miatt a hideg éghajlat és egyenetlen terepen, Finnország a nyolcadik legnagyobb európai ország szempontjából a földet mérések, a legtöbb ötmillió lakos él a déli országrészben, konkrétan Helsinki, Lahti és Tampere. Gyors Tények Finnország - Az átlaghőmérséklet télen Dél-Finnország alatt marad a 32 fok Fahrenheit (0 fok), a hó megmaradt a földön novembertől áprilisig. A finn nyár kaphat borzasztóan meleg. Hőmérséklet 90 fok Fahrenheit (32 Celsius) július közepén nem szokatlan.- A gazdák Finnország északi összpontosít állattartás, míg a déli gazdálkodók hangsúlyozni gabonaterületek - 2002-ben, Finnországban 's pénznem (a márkát) váltotta fel az euró. - Finnországban két hivatalos nyelv: svéd és finn. 90 százaléka Finnország 's lakosságának beszél finnül. Angol beszélnek 60 százalékkal finnek, míg 20 százaléka beszél németül. Kormány és jogi rendszer, a Finn parlamentáris demokrácia szabályozza a miniszterelnök, államfő, és az alkotmány 2000-ben végrehajtott, Finnországban lehetővé teszi a polgárok számára, hogy szavazzanak minden országban választásokat, valamint az európai választásokon. Legfelsőbb törvényhozó szerv gyakorolja Finnország 's egykamarás parlament álló 200 személy, akik az adott ereje változtatni az alkotmányt, felülírják vétó a Prime Minsiter és utasítsa el a kabinet. Finnország 's igazságügyi rendszer alapja a polgári jog és a között oszlik meg a közigazgatási bíróságok és a büntető / polgári bíróságok.Finn jog alapja elsősorban a svéd jog, hanem az is erősen befolyásolta a római jog. Fellebbezési (regionális) bíróságok és helyi bíróságok döntenek ügyek bírák különböző joghatóságok egész Finnországban. A High Court of Felelősségre vonást is létezik, amely foglalkozik kizárólag elkövetett bűncselekmények magas rangú birtokosai kormányzati hivatalok. Büntetés a törés törvényei Finnországban jár próbaidő, bírságok és a közösségi szolgáltatások. Emberölés, a kábítószer-kereskedelem és egyéb súlyos bűncselekmények általában garantálja kilenc év börtönbüntetésre ítélték. Finnország nem ad életfogytiglani előre megfontolt gyilkosság, de általában díjat a fogoly próbaidőt követően 10 és 15 év. Finnország eltörölte a halálbüntetést 1971-ben.

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum – legfeljebb 90 napos látogatásra. Vízumra lehet szüksége például, ha felvételi vizsgára hívják Finnországba, vagy ha olyan tanfolyamon vagy csereprogramon vesz részt, amely 90 napnál rövidebb ideig tart.
 2. Tanulmányi tartózkodási engedély - hosszú távú ideiglenes tartózkodási engedély, amelyet általában egy évre adnak ki. Ha három hónapot meghaladó diákcsere-időszakra érkezik Finnországba, vagy ha teljes képzési programba vették fel, jelentkeznie kell erre.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum; Tanulmányi tartózkodási engedély

Ár és pénznem

EUR 330

A finnországi tanulmányi tartózkodási engedély díja papíron jelenleg 330 euró; és 300 euró elektronikus kérelem esetén.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön skandináv vagy EU/EGT állampolgár, nincs szüksége vízumra vagy tartózkodási engedélyre Finnországba. Mindazonáltal, ha finnországi tartózkodása meghaladja a 90 napot (skandináv állampolgárok esetében 6 hónap), be kell jelentenie lakóhelyét a Migrinél. Ezenkívül, ha finnországi tartózkodása egy évnél tovább tart, regisztrálnia kell a finn népesedési rendszerben.

Ha Ön nem EU/EGT állampolgár, általában vízumra vagy hallgatói tartózkodási engedélyre lesz szüksége. Az, hogy melyikre kell jelentkezni, a finnországi tartózkodás hosszától függ.

Hol lehet jelentkezni?

Online / Finn nagykövetség vagy konzulátus

A hallgatói tartózkodási engedély igénylését online is elindíthatja az Enterfinland.fi oldalon, de ennek során személyesen is fel kell keresnie egy finn nagykövetséget vagy konzulátust. A finn hallgatói tartózkodási engedély iránti kérelmet mindaddig nem lehet elbírálni, amíg a kérelmező meg nem látogatja a nagykövetséget, függetlenül attól, hogy a kérelmet elektronikusan vagy magán a nagykövetségen nyújtották be.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A finn diákvízum vagy tartózkodási engedély igényléséhez teljesítenie kell a következő feltételeket:

 • Be kell nyújtania a fogadó finn egyetem által kiállított hivatalos elfogadólevelet.
 • Útlevelének érvényességének legalább 3 hónappal meg kell haladnia az Ön által kért vízum vagy tartózkodási engedély időtartamát.
 • Az útlevelét az előző 10 éven belül kell kiállítani.
 • A kitöltött és aláírt jelentkezési lap másolatának birtokában kell lennie.
 • Pénzügyi képességét igazolnia kell, hogy anyagilag el tudja tartani magát finnországi tanulmányai teljes időtartama alatt és a hazautazás során. Jelenleg egy diáknak legalább havi 560 euróval kell rendelkeznie ahhoz, hogy Finnországban maradhasson. Ez azt jelenti, hogy a hallgatónak legalább évi 6720 euróval kell rendelkeznie a finnországi kiadásaira.
 • Be kell nyújtania a bankja pénzügyi helyzetéről szóló friss kimutatást, amely szerint legalább 6720 euró van a bankszámláján. Ne feledje, hogy a Finnországban végzett hallgatóknak egyszerre egy évre kell pénzforrással rendelkezniük. A cserediákoknak finnországi tartózkodásuk teljes idejére pénzeszközökkel kell rendelkezniük. Abban az esetben, ha a számláján nem szerepel a fent említett összeg, írásban kell igazolnia, hogy ösztöndíjban vagy ösztöndíjban részesült, vagy kiválasztották az oktatási intézmény által nyújtott juttatásokra. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmező szüleinek bankszámlakivonatait vagy közös vagy közös számláját nem fogadják el a finn diákvízum vagy tartózkodási engedély esetében.
 • Igazolni kell, hogy érvényes egészségügyi és egészségügyi biztosítást szerzett, amely az Ön finnországi tartózkodásának teljes időtartamára vonatkozik.
 • Jó fizikai és mentális egészségnek kell lennie, és mentesnek kell lennie mindenféle fertőző betegségtől.
 • Nem lehet büntetlen előéletű.
 • Nem biztos, hogy korábban megtagadták tőled a Finnországba való belépést.
 • Ön az engedélyezett tartózkodás végén elhagyja Finnországot.

Mikor kell jelentkezni?

A finn diákvízum feldolgozási ideje változó, itt ellenőrizheti: http://migri.fi/en/processing-times

A hallgatói tartózkodási engedélyt általában egy évre adják ki. Az első finnországi év után (jó időben az előző engedélye lejárta előtt) kérjen hallgatói tartózkodási engedélyének meghosszabbítását a Migritől. Erre a célra is használhatja az Enter Finland e-szolgáltatást. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha meghosszabbított engedélyt kér, amikor az eredeti engedélye hamarosan lejár, akkor a kérelme benyújtásakor Finnországban kell lennie.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

Ha tanulmányai mellett dolgozik, a munkaideje korlátozott. A tanulmányi időszak alatt átlagosan heti 25 órát dolgozhat. A munkaórák száma heti szinten nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy a tanulmányi időszak alatt módosíthatja heti munkaidejét, amennyiben átlagosan heti 25 órát dolgozik.

Korlátozás nélkül dolgozhat akkor, amikor oktatási intézménye nem nyújt oktatást, azaz a nyári és a karácsonyi szünetekben.

A szakdolgozatodat cégnél is elkészítheted, vagy gyakorlati képzésen vehetsz részt. Ilyen körülmények között a munkaidő nincs korlátozva.

Óra hetente

25

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.