Keystone logo
Csehország

Tanulmány Törvény ban ben Csehország 2024

Tanuljon itt: Csehország

Megszerezte a jogi diploma Csehországban Diákok számára, hogy képesítést szükséges jogi gyakorlatot Csehországban választhatnak, hogy részt állami vagy magán egyetemek. Vannak még "állapotban " egyetem kínál a katonai / rendvédelmi oktatásban és képzésben is. Jogi diplomát áll három éves főiskolai 's programok és négy-öt éves mester ' s programok amelynek végén a kötelező gyakornoki és áthaladását a bár előtti vizsgálat tanulók gyakorolhatják törvényt. Verseny belépni a Cseh Köztársaság jogi szak magas, és csak a legjobb tanulók elfogadjuk a jogi programok mindkét állami és magán felsőoktatási intézmények. Tandíj részvétel állami egyetemek Csehországban ingyenes. Azonban bárki, aki több mint 26 éves korában, aki mindig szedi egyetemi kurzusok nem osztják "hallgatói jogviszony ", hogy minősíti őket, a szociális szolgáltatások, mint például egészségügyi biztosítás.Beiratkozott hallgatók a jogi diploma program egy magánegyetem fog fizetni 2500 és 3500 euró (3500 $ a $ 4500 USD) szemeszterenként egyetemi kurzusok és díjak olyan magas, mint 10.000 € (13.500 $ USD) master 's programok. Még egyszer, ez is változhat egy egyetemről a másikra.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  405
 • Közművek részesedése

  94
 • Internet előfizetés

  22
 • Helyi közlekedés

  21

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  7
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Csehország

Által határolt Lengyelország, Németország, Szlovákia és Ausztria, a Cseh Köztársaság található Közép-Európa és azt állítja, a Morvaországban és Csehországban területek részeként Köztársaság. A Világbank kijelölt Cseh Köztársaság, mint a fejlett országok 2006-ban és jelenleg büszkélkedhet a legmagasabb szintű emberi fejlettségi szintje közötti kelet- és közép-európai országokban. A parlamentáris demokrácia tartja kilencedik helyre a listán a "legbékésebb országa " Európán belül, a Cseh Köztársaság tagja az Európai Uniónak, az Európa Tanács és a NATO. A kormányfő a Cseh Köztársaság miniszterelnöke, aki felügyeli a kétkamarás parlament, és kíséri a képviselőház és a Senate.The államfő az elnök, aki arra korlátozódik, hogy gyakorolja bizonyos hatásköröket érintő visszatérő parlamenti számlák, jelölő bírák az Alkotmánybírósághoz és oldva a Parlament mellett szokatlan körülmények között.A jogrendszer a Cseh Köztársaság Cseh Köztársaság 's jogrendszer az úgynevezett "Právní řád České republiky " (A "jogrend a Cseh Köztársaság "), ami erősen társítja a germán ága a polgári jog és a büntetőjog tartalmazza , eljárási, munkaügyi és közigazgatási ágakat, amelyek kodifikált szisztematikusan. Forrásai írott jog alapvető szabályozná a Cseh Köztársaság 's jogrendszer törvények és a delegált jogszabályok, valamint a megerősített nemzetközi szerződésekkel és megállapításait az Alkotmánybíróság által a Cseh Köztársaság. Mivel a sorsdöntő rendszerváltás 1989-ben, a Cseh Köztársaság 's Igazságügyi és Rendészeti rendszert folyamatosan fejlesztjük, hogy tükrözze az elveket és szerkezete a demokratikus kormány.Bár joggyakorlata elméletileg nem tulajdonított a forrása minden törvény, a meghozott döntések az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság tartsa jelentős befolyást támogató iránymutatások a cseh jogrendszer.

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú vízum - legfeljebb 90 napos tartózkodásra
 2. Hosszú távú vízum - 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén.
 3. Tanulmányi célú huzamos tartózkodási engedély - egy évnél hosszabb időre érkező hallgatók számára.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

CZK 2500

A Cseh Köztársaságba szóló diákvízum jelenlegi vízumdíja 2500 CZK (körülbelül 98 EUR). A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT-országokból és Svájcból származó diákoknak nincs szükségük vízumra a Cseh Köztársaságban való tanuláshoz. Az EU-s diákoknak azonban érkezésük után jelentési kötelezettségük van, ha a tervezett Cseh Köztársaságban való tartózkodásuk 30 napnál hosszabb. Ebben a helyzetben a Cseh Köztársaságba való belépéstől számított 30 napon belül nyilatkoznia kell a külügyi rendőrkapitányságon.

Az EU-n kívüli országokból érkező diákoknak diákvízumot kell kérniük.

Hol lehet jelentkezni?

A Cseh Köztársaság nagykövetsége/konzulátusa

A diákvízumot a Cseh Köztársaság nagykövetségén/konzulátusán kérheti a lakóhelye szerinti országban.

Weboldal:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Először fel kell venni egy csehországi oktatási intézménybe. Az iskolát/programot a Cseh Köztársaság Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztériumának kell akkreditálnia. Ha nem akkreditált, akkor más célból kell vízumot kérnie.

Az első vízumot a Cseh Köztársaságba érkezés előtt kell igényelni (és megszerezni) – e nélkül tilos Csehországba utazni

A diákvízum vagy tartózkodási engedély megszerzéséhez főként a következő dokumentumok szükségesek:

 • jelentkezési lap
 • tanulmányi elfogadó levél
 • érvényes útlevél és igazolványképek
 • a tartózkodáshoz szükséges pénzügyi források igazolása (pl. bankszámlakivonat vagy a támogatás kedvezményezettjének igazolása)
 • a garantált szállás visszaigazolása
 • érvényes nemzetközi egészségbiztosítás
 • kivonat a Bűnügyi Nyilvántartásból

Minden dokumentumnak (az úti okmány és a bankszámlakivonat kivételével) cseh nyelvűnek kell lennie. A cseh nyelvű fordításokat hivatalosan ellenőrizni kell.

A pályázat benyújtásakor a jelentkezővel interjút lehet lefolytatni. Az interjú írásos feljegyzése a pályázat része lehet. A jegyzőkönyvet cseh nyelven írják le, és azt a kérelmező és a konzulátus tisztviselője írja alá, aki az interjút lefolytatja. Ha nem értesz csehül, vigyél magaddal tolmácsot, aki lefordítja az írásos feljegyzést.

Mikor kell jelentkezni?

A tanulmányi célú vízum megszerzésének teljes folyamata akár 60-90 napig is eltarthat, ezért ajánlatos jó előre igényelni a vízumot.

A hosszú távú vízum legfeljebb 6 hónapig szól. Bővítések végezhetők. A tanulmányi célú huzamos tartózkodási engedély egy évig érvényes.

Feldolgozási idő

90 Days

Munkalehetőségek

Az EU vagy az EGT országaiból érkező hallgatók foglalkoztatására nincs korlátozás. Nincs szükség munkavállalási engedélyre, és ezek a munkavállalók ugyanolyan jogi státusszal rendelkeznek, mint a Cseh Köztársaság állampolgárai.

Az EU-n/EGT-n kívülről érkező hallgatóknak munkavállalási engedélyt kell szerezniük. Van azonban néhány kivétel:

 • nincs szükségük munkavállalási engedélyre, ha a Cseh Köztársaság területén felsőoktatási intézmények hallgatóinak és fiatal diplomásainak cseregyakornoki gyakorlata keretében folytatnak tevékenységet
 • nem kell munkavállalási engedély, ha 26 éves korig tanuló, és egy naptári éven belül 7 egymást követő naptári napon túl nem dolgozik, vagy összesen 30 napig
 • nincs szükségük munkavállalási engedélyre, ha a cseh oktatási törvény értelmében konzervatóriumban szerzett közép- vagy felsőfokú szakmai végzettséget vagy felsőfokú szakmai végzettséget.

Egyéb esetekben munkavállalási engedélyt kell kérni. Benyújtható személyesen vagy más személy által írásos meghatalmazás alapján az Állami Foglalkoztatási Szolgálat bármely helyileg illetékes regionális irodájában. A kiadott engedélyért 500 CZK adminisztrációs díjat kell fizetni.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.