Keystone logo
Belgium

Tanulmány Törvény ban ben Belgium 2024

Tanuljon itt: Belgium

Megszerezte a jogi diploma Belgiumban Megszerezte a jogi diploma Belgiumban nem igényel diákok át a pre-felvételi vizsga, amelyek szükségesek a néhány más fokkal. Bár a keverési holland, francia és német felsőoktatási intézmények Belgiumban zavaró lehet, ezek mind rendeleteket fogadott el, amelyet a bolognai folyamat, amely magában foglalja az azonos típusú Bachelor 's, Mester ' s és a doktori fokozatot rendszer követi más európai országok. Belépő a belga Bar megengedett öt év után jogot tanult, vagy amikor megszerezte a Master of Law (LLM). Tandíj A kormány Belga szabályozza a felsőoktatási tandíj minden állami egyetemek és főiskolák. Ezek a díjak alapján képes a tanuló (vagy a hallgató 's család) összeg megfizetésére sajnálkozik a jövedelem. Például az alacsony jövedelmű (Kollégiumok) a diákok kapnak teljes körű pénzügyi segélycsomagok és általában fizetni a tandíj mértéke 100 euró ($ 135 USD).Tartják a hallgatók "non-ösztöndíjjal " kifizetni a teljes tandíjat € 600 ($ 800 USD). Még egyszer, ezek az árak eltérőek lehetnek egy jogi egyetemre, hogy a többi. Foglalkoztatási lehetőségek közelmúltban, a munkanélküliségi ráta Belgiumban jelentősen csökkent, mivel a recesszió az USA-ban és Európában végre elkezdte javítani, bíztató jel, hogy is arra ösztönzött, a Bank of Angliában úgy növeli a kamatokat. Következésképpen, a foglalkoztatási lehetőségek joghallgatók akarnak jogi gyakorlatot Belgiumban összhangban kell maradniuk a gyorsan javuló gazdaság és a munkaerőpiac.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  414
 • Közművek részesedése

  64
 • Internet előfizetés

  49
 • Helyi közlekedés

  49

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  10
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  4

Körülbelül Belgium

Az Európai Unió 's alapító tagja Belgium (Belga Királyság) található Nyugat-Európa és a házigazdák fontos nemzetközi szervezetek, mint az EU-főkapitányság és a NATO. Ami különböző kulturális határ elválasztó Latin-európai országok és a germán országokban, Belgium ad otthont francia nyelvű belga, holland nyelvű flamand belgák, és a német nyelvű közösség is. A nyelvi sokszínűség és hosszú múlttal rendelkezik a politikai konfliktusok az elmúlt öt évszázad során összeadódnak és Belgium komplex kormányzati álló szövetségi parlamentáris demokratikus és alkotmányos monarchia elveket. Amely a Képviselőház és a Szenátus, Belgium 's szövetségi parlament tartalmaz kijelölt képviselői, a megválasztott politikusok és a király ' s gyermekek, akik úgy "szenátorok által Jobb ".Belgium is egyike azon kevés ország a világon, amely kötelező szavazás, ami természetesen biztosítja, hogy kivételesen magas részvételi arány árak. Belgium 's államfő a király, bár hatalma korlátozott kinevezéséről miniszterelnök (a bizalmi szavazást a Képviselőház) mellett több más előjogait. Származó tanait Code Napoleon, Belgium 's igazságszolgáltatási rendszer támogatja a polgári jog, a Semmítőszék és a fellebbviteli bíróság képviselve az országot ' s legmagasabb bíróságok. Belgium 's jogrendszer Négyszint rendes bíróságok léteznek Belgium: a "Tribunal de première instance " (alacsonyabb szintű fiatalkorúak büntetőjogi és polgári peres), "Tribunal des juges de Paix " és a "Tribunal de Police " --civil és büntető bíróság, ill.A közelmúltban, a kormány hozzá egy adót bíróság vagy kamrában a Tribunal de Premiere Bíróság dönti el, hogy peres kapcsolatos üzleti és személyes adózási kérdések. Csak egy belga bíróság a zsűri - a Cour d 'Assises --which hallja súlyos bűncselekmények, mint például emberölés, emberrablás és gyilkosság. Büntetés súlyos bűncselekmények bevonása szükséges börtönbüntetést által meghatározott zsűri, mivel a halálbüntetést eltörölték, 1996 óta ugyan a belga jog szorosan követi Franciaország 's jogrendszer, használt nyelvek bírósági eljárás során, függetlenül attól, hogy a francia vagy holland, attól hol a bíróság épülete Belgiumban. Azonban mindkét nyelvet használ a brüsszeli bíróságok.

Vízumkövetelmények

Nem EU/EGT/Svájci állampolgárok számára, akik 90 napot meghaladó időtartamra szeretnének Belgiumban tanulni.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

D vízum (nemzeti hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum)

Ár és pénznem

USD 200

A vízumkérelem feldolgozásáért 200 dollárt vagy többet fizethet. A díjak változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön EU/EGT/svájci állampolgár, nincs szüksége vízumra, ha Belgiumban szeretne tanulni. Mindazonáltal be kell iratkoznia egy elismert egyetemre vagy felsőoktatási intézményre, mint fő foglalkozásuk Belgiumban, elegendő pénzeszközzel kell rendelkeznie a belgiumi tanulmányok költségeinek fedezésére, és megfelelő egészségbiztosítási fedezettel kell rendelkeznie.

Ha Ön az EU-n/EGT-n/Svájcon kívüli ország állampolgára, akkor nagy valószínűséggel jelentkeznie kell annak érdekében, hogy ott felsőoktatási hallgatóként beiratkozhasson három hónapnál hosszabb időtartamra. Egyes országokból (például az Egyesült Államokból) érkező diákoknak nem kell vízumot beszerezniük Belgiumba, ha tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot.

Mielőtt kérelmezhetné a belga diákvízumot, általában fel kell vennie egy elismert belga egyetem vagy oktatási intézmény valamelyik kurzusába vagy tanulmányi programjába.

A Kínai Népköztársaságból származó hallgatóknak be kell szerezniük az Academic Assessment Center (APS) által kiállított akadémiai értékelési bizonyítványt, mielőtt felhatalmaznának egy belgiumi felsőoktatási intézménybe. Ez az APS-tanúsítvány szükséges a belgiumi diákvízum megszerzéséhez. A vizsga a diploma műszaki értékeléséből és egy interjúból áll.

Hol lehet jelentkezni?

Belgium nagykövetsége vagy konzulátusa

A diákvízumot a hazájában található belga nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Mielőtt diákvízumot igényelne Belgiumba, először fel kell vennie egy akkreditált oktatási intézmény tanfolyamára, és be kell fizetnie a regisztrációs díjat (ezt visszatérítjük, ha a vízumkérelmét elutasítják). Ha Ön nemzetközi diák, akkor fel kell vennie a kapcsolatot az Ön országában található legközelebbi belga nagykövetséggel vagy konzulátussal. A nagykövetség segít eldönteni, hogy szüksége van-e diákvízumra, és végigvezeti a vízumigénylésen.

Diákvízumkérelméhez a következőket kérhetik:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • annak igazolása, hogy elismert intézményben van helye;
 • végzettséget igazoló okiratok másolatai;
 • részletek a tanfolyamról;
 • a megélhetési, tanulmányi, egészségügyi és hazatelepítési költségeinek fedezésére elegendő pénzeszközök bizonyítéka (havi 617 EUR a 2015–2016-os tanulmányi évben);
 • orvosi igazolás;
 • 21 évesnél idősebb igazolás arról, hogy nincs büntetett előélete.

Az elismert intézménybe való felvételének bizonyításához az alábbiak egyikét adhatja meg:

 • a programra való regisztráció hivatalos visszaigazolása;
 • egy tanúsítvány, amely jelzi, hogy hozzáfér a várható tanulmányokhoz;
 • felvételi vizsgára való jelentkezés igazolása.

Azt is megkérhetik, hogy küldjön egy levelet, amelyben felvázolja, miért választotta az adott tanfolyamot, miért szeretne Belgiumban tanulni, és ez milyen előnyökkel jár. Ezenkívül előfordulhat, hogy bizonyos nyelvtudást kell bizonyítania azon a nyelven, amelyen a kurzust oktatják.

Belgiumba érkezésétől számított nyolc napon belül fel kell keresnie a helyi önkormányzati hivatalt/városházát (maison communale/gemeentehuis), hogy kérje tartózkodási engedélyét, és felvegye magát a külföldiek népesség-nyilvántartásába.

Mikor kell jelentkezni?

Hosszú távú tanulmányi vízum esetén ajánlatos legalább két hónappal az indulás előtt időpontot egyeztetni a nagykövetségen. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum esetén legalább 3 héttel indulás előtt egyeztessen időpontot.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ. Letelepedési engedélyének megújítását évente, körülbelül 30-45 nappal annak lejárta előtt kérheti.

Feldolgozási idő

2 Months

Munkalehetőségek

Ha Ön egy belga oktatási intézménybe beiratkozott külföldi diák, és érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik, akkor heti 20 órát is dolgozhat a félév során, feltéve, hogy ez nem akadályozza tanulmányait. Munkaadójától határozott idejű írásbeli szerződést kell beszereznie, amelyet „hallgatói munkaszerződésnek” neveznek, valamint egy C típusú munkavállalási engedélyt. Ellenkező esetben a hivatalos egyetemi szünetek alatt belga munkavállalási engedély nélkül is dolgozhat.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét visszautasíthatja, ha korábban büntetett előéletű, vagy ha kitoloncolták az EU-ból. Az elutasítás másik oka, ha hiányoznak vagy hiányosak a tanulói pályafutásodat igazoló dokumentumok.