Keystone logo
Ausztria

Tanulmány Törvény ban ben Ausztria 2024

Tanuljon itt: Ausztria

Megszerezte a jogi diploma Ausztriában az osztrák egyetemek és jogi iskolák kínálnak egy sor olyan átfogó Bachelor of Law (LLB) és Masters of Law (LLM) programok, amelyek megkönnyítik szakosodott egy bizonyos területen a jog. Belépő a LLM program megköveteli a diákok szereznie egy egyetemi diplomát törvény (LLB), és komoly fokozat kamat pedig, hogy diplomát. Minden gyakorló jogászok Ausztriában tagjának kell lennie az ABA (Austrian Bar Association), amely szervezet felügyeli fegyelmi ügyekben a polgári vagy büntetőjogi ügyvédek. Diákok kell, hogy lekerül egy elismert osztrák jogi egyetemre, és teljesítik egy szakmai vagy hivatalnoki képzési program, amely legalább öt évig jogszerűen munkát, mielőtt tudják venni a szakvizsga és átveheti tagság a ABA. Mennyibe kerül a jogot tanul Ausztriában? Austria 's az állami egyetemek tölteni egy-egy félév tandíj.A díj összegét attól függ, hogy a diák az osztrák vagy a másik európai uniós ország. Például, EU-s diákok tartják cserediákok (ordentliche studierendes), akik gyakran mentességének félévben díjat, de kell fizetniük körülbelül 20 euró az egyetem 's hallgatói önkormányzat. EU-n kívüli hallgatók többet kell fizetnie szemeszterenként. Továbbá, Ausztria is biztosít ösztöndíjat lehetőséget a diákoknak a kevésbé fejlett országok, amelyek tartalmazzák a legtöbb afrikai országban, Afganisztán és Banglades. Még egyszer, a díjak változnak egyik egyetemről a másikra. Tudjon meg többet Egyetemek Ausztriában van, és a kapcsolatot a jogi iskolák közvetlenül Lawstudies.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  496
 • Közművek részesedése

  106
 • Internet előfizetés

  33
 • Helyi közlekedés

  50

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  4

Körülbelül Ausztria

Közép-Európában és a határos számos országban, amelyek magukban foglalják Olaszországban, Németországban, Csehországban és Svájcban, a Szövetségi Köztársaság Ausztria parlamentáris, félig elnöki képviseleti demokrácia álló kilenc szövetségi állam. Jelenleg az egyik leggazdagabb országok Európában és a világban, Ausztria kiváló életszínvonal hitelminősítő a Human Development Index. A Bundespräsident (szövetségi elnök) a "államfő " és választott eredményei szerint a népszavazás. A szövetségi kancellár (elnöke a szövetségi kormány) által kinevezett Bundespräsident és tartja teljesítmény hasonló a Vice President. Ausztria 's jogrendszer Egyéni és büntetőjogi elsősorban gyakorolják a jogászok egyenként vagy egy cég Ausztriában.Magánjog polgári, kereskedelmi és foglalkoztatási jogi ügyek és szabályozza a Allgemeine Buergerliche Gesetzbuch, átfogó törvény kódot, hogy bár határozott, nem mindig jogilag kötelező Bizonyos peres ügyek. Sok Ausztria 's magánjog elveinek származik a római jog, mint például az elvet, az egyéni szabadság, vagy Privatautonomie és Konsensprinzip, a fő az egyetértés. Egyéb oldalait osztrák magánjog közé jogképességgel, szerződések, kártérítési és társaságban. Büntető ügyvéd Ausztriában kell dolgozni bizonyos alapvető vezérelvet, mely esetekben által vezetett állami ügyészek és vonja zsűri, bírák és igazságügyi tisztviselők. Ez magában foglalja a "Fair Trial " tan, amely elősegíti a felmentését bárki megvádolták, ha kétségei vannak a vádlott 's bűntudat létezik végén egy próba.Megállapítások és ítéletek ezt hirdették a nevét az osztrák Köztársaság, a különbséget tenni a bíróságok rendes joghatóságok és bíróságok / törvényszék foglalkozó jogi ügyekben közjogi. Verfassungsgerichtshof (Ausztria 's Alkotmánybíróság) védi a polgári jogokat az osztrák állampolgárok és garantálja, hogy a vizsgálatok és határozatok megfeleljenek által meghatározott iránymutatások szerint az osztrák alkotmány. Ugyanakkor az Oberster Gerichtshof (Legfelsőbb Bíróság) a legerősebb osztrák bíróságnak, hogy hallja a büntető- és polgári ügyekben amelyeknek semmiféle más útvonalakon.

Vízumkövetelmények

 1. C típusú utazási vízum ("Schengenvisa"): legfeljebb 90 napig jogosít Ausztriában és az összes többi schengeni országban való tartózkodásra.
 2. Visa D (osztrák nemzeti vízum, Aufenthaltsvisum D) - legalább 91 napos, de legfeljebb 6 hónapos tartózkodás esetén; nem szükséges, ha Ön japán állampolgár.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (ideiglenes tartózkodási engedély diákok számára) - 6 hónapnál hosszabb tartózkodás esetén.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Utazási Visa C; Visa D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Ár és pénznem

EUR 71

 • Visa C esetén: 71 EUR
 • Visa D esetén: 176 EUR
 • Tartózkodási engedély esetén: 141 EUR

Az árak változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU- és az EGT-tagországok állampolgárainak, valamint a svájci állampolgároknak nincs szükségük vízumra Ausztriába. Ha azonban 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodnak Ausztriában, akkor az Ausztriába való beutazást követő 3 hónapon belül „Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen”-t kell kérniük, amely a bevándorlási hivatalban történt regisztráció megerősítése.

Más külföldieknek tanulmányi célú tartózkodási engedélyt (Aufenthaltsbewilligung Studierende) kell kérniük az osztrák képviselő hatóságnál, mielőtt Ausztriába lépnének, miután megkapták a befogadási értesítést.

Hol lehet jelentkezni?

Osztrák képviseleti hatóság (nagykövetség, főkonzulátus)

A diákvízumot személyesen kell igényelnie az osztrák képviseleti hatóságnál (nagykövetség, főkonzulátus), mielőtt Ausztriába utazik.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Minden vízumkérelmezőnek személyesen kell megjelennie az osztrák nagykövetségen/konzulátuson. A regisztrációhoz benyújtandó dokumentumok a következők:

 1. Teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap (beszerezhető a képviselő hatóságnál; letölthető az internetről is)
 2. Érvényes útlevél (az ausztriai tartózkodás teljes idejére érvényesnek kell lennie)
 3. Útlevél méretű színes fénykép (3,5 x 4,5 cm és 4,0 x 5,0 cm között)
 4. Születési anyakönyvi kivonat
 5. Jó magatartási tanúsítvány (ha van)
 6. Egészségbiztosítás
 7. Értesítés az osztrák oktatási intézmény felvételéről
 8. A megélhetési költségek fedezésére elegendő anyagi fedezet igazolása 12 hónapra előre (diákoknak 24 éves korig: 426,57 EUR/hó; 24 év felettieknek: 772,40 EUR/hónap (ezek az összegek tartalmazzák a lakbért is). szállás 239,15 EUR-ig 2009-ben), pl.: takarékpénztári könyv/számla Ausztriában / Ausztriában élő személy garancianyilatkozata/utazási csekk
 9. A szállás igazolása (bérleti szerződés, diákszállási szerződés).

Ausztriában az országba való belépéstől számított három munkanapon belül kötelező bejelentkezni az önkormányzatnál (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt).

Mikor kell jelentkezni?

Rövid távú vízum (D vízum): Hagyjon 15 napot a feldolgozásra. A vízumkérelmeket ideális esetben legalább 3-4 héttel az indulás előtt, de legfeljebb 3 hónappal az indulás előtt kell benyújtani.

Hosszú távú vízum esetén: A vízumkérelmét Ausztriába küldik, és a döntést meg kell várni a hazájában, ezért a kérelmet legalább 3 hónappal a tervezett Ausztriába érkezés előtt kell benyújtani. A tartózkodási engedély általános feldolgozási ideje három-hat hónap, amíg meg nem kapja az osztrák hatóság határozatát.

Ausztriában csak a tartózkodási jogot (tartózkodási engedélyt (Aufenthaltsbewilligung) és a letelepedési engedélyt (Niederlassungsbewilligung) lehet megújítani. A megújítást az eredeti engedély lejárta előtt kell kérvényezni. A megújításról szóló döntés meghozataláig - még azután is eredeti engedélyének lejárta – Ausztriában való tartózkodás.

Feldolgozási idő

3 Months

Munkalehetőségek

Az EU-tagállamok, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc állampolgárainak nincs szükségük munkavállalási engedélyre az ausztriai munkavállaláshoz. Ha a munkavállalási engedélyt megadják, ezek a hallgatók nem korlátozódnak a munkájuk mértékére vonatkozóan, azaz az engedélyezett munkájuk nem korlátozódik szezonális munkára vagy minimáljövedelemre (geringfügige Beschäftigung). A munkavállalási engedély egyik feltétele, hogy a megüresedett állást nem tölthetik be a munkaügyi szolgálatnál nyilvántartott munkanélküliek.

Az EU-n kívüli országokból és Horvátországból érkező hallgatókra a külföldi állampolgárok foglalkoztatásáról szóló törvény vonatkozik, és munkavállalási engedélyre (Beschäftigungsbewilligung) van szükségük. Harmadik ország állampolgárságú hallgatói legfeljebb heti 10 órás munkavállalási engedélyt kapnak, ha alapképzésben tanulnak, a mesterképzésben részt vevő hallgatók pedig heti 20 órát dolgozhatnak munkavállalási engedéllyel. Teljes munkaidős foglalkoztatás arra az időszakra van lehetőség, amikor nem tartanak előadást. A munkavállalási engedélyt a munkáltatónak legalább 6 héttel a munkaviszony megkezdése előtt kell igényelnie a munkaügyi szolgálatnál (Arbeitsmarktservice, AMS), és csak az adott munkáltatónál meghatározott munkakörre érvényes.

Óra hetente

10

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.