Keystone logo

0 Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Nemzeti jogtanulmányok Angol törvény 2024

Szűrők

Szűrők

  • Jogi tanulmányok
  • Nemzeti jogtanulmányok
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (0)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Egyetlen program sem felel meg a keresési feltételeknek. Kérjük, finomítsa a szűrőket.

Clear filters

Popular education type

Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Nemzeti jogtanulmányok Angol törvény

Mi az angol jog?
Az angol jog egy olyan jogrendszer, amely a polgári joggal szemben a common law-n alapul. Ez az Angliában és Walesben használt jogrendszer. Az angol jogot British Common Law-nak is nevezik, mivel ez az Egyesült Királyság általános joga.

Az angol jog fejlődését erősen befolyásolta az 1066-os normann hódítás. A honfoglalás után a normannok saját jogrendszerüket hozták Angliába, amely a feudális jogon alapult. Idővel azonban az angol jog elkezdte kifejleszteni saját egyedi jellemzőit. Ezek közül az egyik legfontosabb a stare decisis koncepciója volt, ami azt jelenti, hogy a bírák által hozott döntések kötelezőek a későbbi bírákra nézve.

Milyen pályák állnak rendelkezésre az angol jog területén?
Az angol jog egy összetett rendszer, és az adminisztrációjához számos különböző munka tartozik. Az angol jogban a leggyakoribb munkakörök közé tartoznak az ügyvédek, az ügyvédek, a barristerek, a bírák és a bírósági titkárok.

Miért fontos az angol jog tanulmányozása?
Az angol jog a világ egyik legbefolyásosabb jogrendszere. Sok évszázadon át fejlődött, és ma már számos országban használják, különösen azokban, amelyeket egykor a Brit Birodalom gyarmatosított. Az angol jog tanulmányozása révén mélyen megértheti ezt a komplex rendszert, és felkészítheti Önt a jogi szakma karrierjére.

Milyen diplomák érhetők el az angol jogból?
Számos különböző diplomát tanulhat, hogy ügyvéd vagy barrister lehessen az angol jogban. A leggyakoribb diploma a jogi alapképzés (LLB), de számos szakirányú végzettség is megtehető, például az Ügyvédi Szakmai Képzési Tanfolyam (BPTC) vagy a Jogi Gyakorlati Tanfolyam (LPC). Egyes egyetemek angol jogi BA/BSc diplomákat is kínálnak, amelyek inkább a tudományos tanulmányokat célozzák, és más tantárgyakkal kombinálhatók.

Mit fogok tanulni az angol jogi diplomám alatt?
A tipikus angol jogi diploma különféle témákat fed le, beleértve a szerződési jogot, a kártérítési jogot, a tulajdonjogot és a büntetőjogot. Ezenkívül megismerheti az angol jog történetét és fejlődését, valamint az angol és walesi jogrendszer felépítését.