Távoktatási tanfolyam: Külföldi ítéletek elismerése

Általános információk

5 locations available
Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Külföldi ítéletek elismerése (3 kredit)

A „Külföldi ítéletek elismerése” tanfolyam valójában két különálló eljárást foglal magában, egy külföldi ítélet „elismerését” és az ítélet „végrehajtását” a hazai bíróság által biztosított státus alapján.

Az elismerési eljárás során az egyik ország bíróságát arra kérik, hogy fogadja el egy "idegen" ország bírósága által hozott bírósági határozatot, és lényegében azonos formában hozzon ítéletet az eredeti per érdemének újbóli vizsgálata nélkül. A végrehajtási eljárásban, ha az elismert külföldi ítélet pénzbírálat, és az adósnak van vagyona az átvevő joghatóságban, a sikeres ítélethez tartozó hitelező hozzáférést kap az elismerő országban rendelkezésre álló valamennyi végrehajtási jogorvoslathoz az ítélet végrehajtása érdekében.

A globalizált gazdaság eredményeként az ítéletek is globalizálódnak. A határokon átnyúló vállalkozások határokon átnyúló pereket indítanak. A határokon átnyúló perek pedig határokon átnyúló elismerési és végrehajtási eljárásokat eredményeznek. - Dennis Campbell professzor

Stacked books and journal

Távoktatási tanfolyamok

Öt távoktatási tanfolyamot kínálnak hitelt az LL.M. a transznacionális kereskedelmi gyakorlatban. Ők:

  1. Bevezetés az Egyesült Államok jogrendszerébe (1 hitel),
  2. Esettanulmány a határokon átnyúló perekről (2 kredit),
  3. Külföldi ítéletek elismerése és végrehajtása (3 kredit),
  4. A globális ügyvéd (3 kredit),
  5. Nemzetközi projektfinanszírozás (3 kredit).

A tanfolyam megkezdése után nyolc héten belül be kell fejezni, hacsak nem kérik és engedélyezik a meghosszabbítást. A tanfolyamok elérhetők USB memórián, DVD-n vagy az interneten keresztül. Minden tanfolyam PowerPoint-előadás formájában kerül megrendezésre, amely video-, szöveg- és PDF-olvasatokat tartalmaz.

A tanfolyamok „önállóak” - nincs szükség további tankönyvekre, betétkönyvekre vagy más forrásokra. Minden tanfolyam tartalmaz vetélkedőket és rövid esszés kérdéseket, amelyekre a válaszokat automatikusan elküldik a kurzus oktatójának. A távoktatás az LL.M-hez szükséges 21 kreditből összesen 12-et tehet ki.

A regisztráció befejezése után a hallgató elküldi a megfelelő USB-t vagy DVD-t, vagy jelszót ad ki a tanfolyam online eléréséhez.

Távoktatási Kar

Dennis Campbell professzor Center for International Legal Studies igazgatója, a Bostoni Egyetem és az Eötvös Lorand Egyetem oktatója. LL.M.-vel rendelkezik. a Stockholmi Egyetemről, és tagja a New York-i, az Iowa-i és a Colorado-i állami bároknak.

Julia Sullivan professzor a Chartered Arbitrators Institute munkatársa és az Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LL partnere volt. JD-vel rendelkezik az Amerikai Egyetemen és LL.M. diplomát a Boston Egyetemen és a Lazarski Egyetemen.

Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Tovább

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Kevesebb
Salzburg , Budapest , Varsó , Shanghai , Bécs + 4 Több Kevesebb