Távoktatási kurzus: A globális ügyvéd (3 kredit)

Általános információk

5 locations available
Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A globális ügyvéd (3 kredit)

A globalizáció sok szempontból befolyásolja a joggyakorlatot. Kétségtelen, hogy a globalizáció serkenti a nemzetközi kereskedelmet és a kereskedelmi tevékenységet azáltal, hogy megkönnyíti a tőke, a munkaerő, az áruk és a szolgáltatások határokon átnyúló mozgását, aminek következtében egyre nagyobb szükség van olyan ügyvédekre, akik képesek mind a képzésben, mind a rendelkezésre álló erőforrásokban működni. multikulturális és joghatósági környezetben.

A tanfolyam a határokon átnyúló gyakorlat és a jogi piac jellegét, a kereskedelmi megállapodásokat, a nemzetközi szervezeteket és a határokon átnyúló gyakorlatot, a jogi munka kiszervezését, a globalizációt és az ügyvédi hivatást, az „ügyvédi föld laikusát”, az ügyvédeket vizsgálja. A kiválasztott jogrendszerekben ügyvédek az Európai Unióban. Így a globalizációhoz új típusú ügyvédekre és új típusú ügyvédi irodákra van szükség. - Dennis Campbell professzor

Photo shoot of two young lawyers

Távoktatási tanfolyamok

Öt távoktatási tanfolyamot kínálnak hitelt az LL.M. a transznacionális kereskedelmi gyakorlatban. Ők:

  1. Bevezetés az Egyesült Államok jogrendszerébe (1 hitel),
  2. Esettanulmány a határokon átnyúló perekről (2 kredit),
  3. Külföldi ítéletek elismerése és végrehajtása (3 kredit),
  4. A globális ügyvéd (3 kredit),
  5. Nemzetközi projektfinanszírozás (3 kredit).

A tanfolyam megkezdése után nyolc héten belül be kell fejezni, hacsak nem kérik és engedélyezik a meghosszabbítást. A tanfolyamok elérhetők USB memórián, DVD-n vagy az interneten keresztül. Minden tanfolyam PowerPoint-előadás formájában kerül megrendezésre, amely video-, szöveg- és PDF-olvasatokat tartalmaz.

A tanfolyamok „önállóak” - nincs szükség további tankönyvekre, betétkönyvekre vagy más forrásokra. Minden tanfolyam tartalmaz vetélkedőket és rövid esszés kérdéseket, amelyekre a válaszokat automatikusan elküldik a kurzus oktatójának. A távoktatás az LL.M-hez szükséges 21 kreditből összesen 12-et tehet ki.

A regisztráció befejezése után a hallgató elküldi a megfelelő USB-t vagy DVD-t, vagy jelszót ad ki a tanfolyam online eléréséhez.

Távoktatási Kar

Dennis Campbell professzor Center for International Legal Studies igazgatója, a Bostoni Egyetem és az Eötvös Lorand Egyetem oktatója. LL.M.-vel rendelkezik. a Stockholmi Egyetemről, és tagja a New York-i, az Iowa-i és a Colorado-i állami bároknak.

Julia Sullivan professzor a Chartered Arbitrators Institute munkatársa és az Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LL partnere volt. JD-vel rendelkezik az Amerikai Egyetemen és LL.M. diplomát a Boston Egyetemen és a Lazarski Egyetemen.

Utoljára frissítve szept. 2020

Az iskoláról

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Tovább

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Kevesebb
Salzburg , Budapest , Varsó , Shanghai , Bécs + 4 Több Kevesebb