Szellemi Tulajdon és IKT Jog (Brüsszel)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A szellemi tulajdonról és az IKT-jogról szóló mester részletes ismereteket nyújt az európai szellemi tulajdonról, az IKT-ról és a médiajogról. A hallgatók átfogó tanulmányt kapnak a nemzetközi és az európai szellemi tulajdonjogról, az informatikai jogról, valamint a média- és kommunikációs jogról. Különös figyelmet fordítunk az interdiszciplináris perspektívákra és a gyakorlati készségekre, amelyekre igény van ezen ágazatokban.

Mi a program?

Az IP és az IT jog fejlett mesterprogramja a KU Leuven IT és IP jogi központjának (CiTiP) szakértelmére épül. A program kiváló tudományos ismereteket és hozzáadott értéket biztosít mind a végzettségű hallgatók számára, akik tovább kívánják javítani a tantervüket, mind a gyakorló szakemberek számára, akik kiváló minőségű, élvonalbeli szakértelmet keresnek. Az oktatószemélyzet nemzetközileg elismert tudósokból, intézmények szakértőiből, például az Európai Bizottságból és a nemzeti szabályozó hatóságokból, valamint vezető gyakorló szakemberekből áll, biztosítva ezzel az optimális tudás- és tapasztalatátadást.

A program foglalkozik a szellemi tulajdon, az IKT és a média ágazatában egyre növekvő képzettséggel rendelkező szakértőkkel. Ezek gyorsan fejlődő és rendkívül bonyolult ágazatok, amelyeket számos technológiai, gazdasági és szociológiai fejlemény befolyásol, ahol a meglévő jogi kereteket folyamatosan megkérdőjelezik, és a hagyományos jogi fogalmakat és alapelveket rendszeresen újraértelmezik.

Minden hallgató - azok, akik a szellemi tulajdonjogra koncentrálnak, és azok, akik az IKT-jokra koncentrálnak - angol nyelven követhetik a teljes tantervet. Azok, akik a szellemi tulajdonjog szakterületére koncentrálnak, részt vehetnek, de nem kell, hogy némelyik holland és francia nyelvű kurzuson részt vegyenek. A holland és francia nyelvű tanfolyamok a nemzeti jogra összpontosítanak, míg az angol nyelvű tanfolyamok elsősorban az európai és a nemzetközi jogra összpontosítanak.

erősségek

  • Ez a program foglalkozik a szellemi tulajdon, az IKT és a média szektorában egyre növekvő képzettséggel rendelkező szakértőkkel.
  • Optimális tudás- és tapasztalatcsere a nemzetközileg elismert tudósok, helyszíni szakértők és vezető szakemberek által.
  • Közvetlen és egyszerű kapcsolat a hallgatók és a tanárok között.

Ez a helyes program számomra?

Nemrégiben diplomázott mesterként, és szeretné elsajátítani a szellemi tulajdonjogok és / vagy az ICT-törvény alapos ismereteit. Vagy máris szakmailag aktív, és ezen ágazatok elméletére és gyakorlatára akarja szakosodni.

célok

  1. A hallgató elsajátítja a betartott nemzetközi és európai és / vagy belga szellemi tulajdonjogok, a média és / vagy az IKT törvény szerkezetét és módszertanát.
  2. A hallgató az általa követett szellemi tulajdonjogok, a média és / vagy az IKT-törvény összetett problémáival foglalkozhat.
  3. A hallgató önállóan tesztelheti a kutatási eredményeket és elhelyezheti azokat személyesen megalapozott struktúrában, amely eredetileg hozzájárul a tudáshoz.
  4. A hallgató kritikus álláspontot képviselhet a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok, a médiatörvény és / vagy az informatikai törvény vonatkozásában, amelyet követett.
  5. A hallgató holland, francia és / vagy angol nyelven közölheti kollégáival véleményét.

Karrierlehetőségek

A diplomások megfelelő helyzetben vannak a (nemzetközi) ügyvédi irodákban és a szellemi tulajdon, az IKT és a média ágazatában működő vállalatoknál. A diplomások továbbjutottak a (nemzetközi) közigazgatás, valamint a nemzetközi közérdekű szervezetek pozícióiba. A hallgatók dönthetnek úgy is, hogy tovább fejlesztik tudományos képességeiket Ph.D. az IP, az IKT vagy a médiajog alapvető kérdéseivel kapcsolatos területen.

Kezdje karrierjét a tanulmányai alatt

A főiskolai és a mesterképzési program során már kialakíthatja saját profilját egy bizonyos szakirány kiválasztásával, külföldön folytatott tanulással (Erasmus), munkahelyi gyakorlattal vagy saját vállalkozás megkezdésével.

A hallgatói karrierközpont örömmel hozza meg a helyes úton az első munkaélmény felé. A központ emellett felhívja Önt egy érdekes munka keresésére, és segít az állásinterjúk során.

Nem tudja hol kezdje? A hallgatói karrierközpont adatbázisai foglalkoztatási, önkéntes munkát, innovációs projekteket és hallgatói állásokat kínálnak. Meglátogathatja a Karrier Központ által szervezett eseményeket is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Tovább

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára