Jogi PhD Képzések

PhD Képzések

A Jogi PhD komoly kutatómunkával jár, hiszen tudományos szemszögből közelít a joghoz. A Jogi PhD nem összekeverendő a Juris Doctorral, amely elsősorban egy a jogi gyakorlatra felkészítő, szakmai diploma.

A Jogi PhD képzésen számos különböző kutatási terület közül választhatunk mint például a nemzetközi jog, az összehasonlító jogtudomány, az emberi jogok, a tengeri jog, a nemzetközi környezetjog, stb. A Jogi PhD hallgatók a szemináriumi munka, az egyéb feladatok és a kutatómunka elvégzése mellett egy disszertáció bemutatásával lesznek jogosultak a diplomára.

A Jogi PhD-k sokfélesége zavarba ejtő lehet, de ne hagyd, hogy ez megállítson! Kezdd meg a keresést az alábbi, legnépszerűbb Jogi PhD-kal!

Újonnan hozzáadott Jogi PhD-k

Koc University - Istanbul Turkey

PhD a magánjogban

Április 10, 2018
PhD a magánjogi program strukturált kutatási kereteket kínál a nemzeti, összehasonlító és nemzetközi jogi tanulmányok elkötelezettségét az élvonalbeli kutatás.

Universidad Autonoma de Aguascalientes

Inter LL.D.

Október 15, 2017
Az emberi erőforrások fejlesztése a magas oktatási színvonal elvégzésére képesek eredeti és innovatív tudományos kutatás, alkalmazza a tudást és gyakorlatot a minőségi oktatási tevékenységét graduális és posztgraduális programok a törvény, hogy támogassa a jogtudomány.

L’Université Catholique Du Congo

PhD kánonjog

Július 31, 2017
A doktori program lehet kitölteni a összesítése felsőoktatási kánonjog.

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Jogi PhD?

Jogi PhD

A Jogi doktorátus, azaz Jogi PhD vagy Legum Doctor (rövidítések: LD, LLD) egy felsőfokú, posztgraduális diploma, amely sok kutatómunkával jár, és tudományos szemszögből közelít a joghoz. A Jogi PhD hallgatók feladata, hogy alapos kutatómunkát végezzenek a jog egy adott területén. A Jogi PhD nem összekeverendő a Juris Doctor (JD) képzéssel, amely szakmai képzésként a jogászi, ügyvédi vagy jogtanácsosi gyakorlatra készíti fel a hallgatókat. A PhD képzés hosszabb, mint a Juris Doctor és a gyakorlat orientált JD-vel szemben elsősorban kutatómunkán alapul. Mik a Jogi PhD előnyei?

A jogi doktori tanulmányok egyik előnye az alapos, hosszadalmas kutatómunka, amely szakmai erényt kovácsol a hallgatók kritikai és analitikus képességeiből. A Jogi PhD azon kívül, hogy lehetővé teszi a hallgató számára a kutatási téma alapos megismerését, egyéb módon is hozzájárul a doktorandusz fejlődéséhez. A leendő munkáltatók és a jogi szakma képviselői elismerik a jogi doktori programban résztvevő hallgatók komoly elkötelezettségét a választott téma iránt.

Milyen szakmai pálya vár rám a Jogi PhD után?

A Jogi PhD figyelemre méltó teljesítmény, melynek értékét tudományos körökben és azon túl is elismerik. A jogi doktorátussal rendelkező pályakezdők magasan képzett jogi szakemberek, de megállják a helyüket a tanári, kutatói, döntéshozói és egyéb pályákon is. A jogi PhD birtokosai többek között felsőbb bíróságokon, nemzetközi humanitárius szervezetekben, állami intézményekben vagy a kereskedelemben helyezkednek el. További információért a Jogi PhD képzésekről fordulj közvetlenül a képzést indító egyetemekhez. Milyen területeket kutathatunk a Jogi PhD során?

A Jogi PhD-ra felvett hallgatók a jogtudomány számos ágazata közül választják ki a területüket. A doktoranduszok többek között az alábbi specializációk közül választhatnak: adójog, kereskedelmi jog, vállalati jog, számítástechnika és adatvédelem, tengeri jog, közgazdasági jog, nemzetközi kereskedelmi jog, vitarendezés vagy egészségügyi jog. A jogot kutató PhD hallgatók felvehetnek egyetemi előadásokat. Ez segítséget jelenthet a kutatásuk módszertanának megalapozásában, és tartalmi elemekkel is szolgálhat.

Mik a Jogi PhD követelményei?

A Jogi doktori képzések felvételi követelményei a képzésekkel járó költségekhez hasonlóan intézményenként eltérőek lehetnek. A legtöbb egyetemen elvárás a mesterdiploma a Jogi PhD képzésre való jelentkezéskor, de egyes intézményekben a summa cum laude alapdiploma is elegendő. Az egyetemek kérésre további információt bocsájtanak a jelentkezők rendelkezésére a felvételi követelményekkel kapcsolatban. A Jogi PhD képzések egyik legmeghatározóbb közös vonása, hogy alapos kutatómunkát követel a hallgatóktól. A hallgató kutatásait egy disszertációban foglalja össze, ezáltal új nézőponttal járul hozzá a jogtudomány fejlődéséhez.

Mennyibe kerül egy Jogi PhD?

A három-nyolc éves Jogi PhD képzések költségei országonként és intézményenként nagyban eltérhetnek. Sok jogi képzésben résztvevő doktorandusz jogosult az egyetem vagy más magánintézmények által kínált ösztöndíjakra és támogatásokra. A Jogi PhD hallgatóknak érdemes utánajárni a különböző, kutatásuk iránt érdeklődő szervezetek kínálta támogatásoknak. A Jogi Doktori Képzés ösztöndíj lehetőségeivel kapcsolatos részletes információknak fontos utánanézni az adott egyetemen.

Miért végezzem online a Jogi PhD-t?

Egyes egyetemek Online Jogi képzésekkel várják az elfoglalt hallgatókat. Az online folytatott jogi tanulmányok nagyszerű lehetőséget kínálnak a kreditgyűjtésre, de online PhD fokozatot is szerezhetünk anélkül, hogy ingáznunk kéne lakóhelyünk és az egyetem között. A levelező és részidős jogi doktori képzéseken kívül az egyetemek online jogi diplomákat is kínálhatnak a hallgatóknak.