Ph.D. az európai és a nemzetközi jog

Általános információk

Program leírás

1

Főbb jellemzők

 • 3 év (6 félév) teljes munkaidős, vagy akár 5 év részidős (távoktatási) programot
 • kihívást jelentő szak európai és nemzetközi jog
 • szoros kapcsolatot professzor
 • ösztönző környezetet
 • ösztöndíj és támogatási lehetőségeket a kiemelkedő diákok

Program bemutatása

d

Ph.D. program egy posztgraduális tanulmányi program, amely egyesíti a fejlett gyakorlat kialakulását és a kutatás az európai és nemzetközi jog. Tandíj és kutatás által felügyelt nemzetközi tapasztalatokkal tudósok.

Elsajátítják a mély megértése az európai és a nemzetközi jog. Ők is egy lehetőséget, hogy válasszon a különböző szaktárgyak tükröző kutatási területe az egyes tanulók. Ennek köszönhetően egyedülálló kombinációja a nemzetközi és az európai jog kialakulása diákok jól felszerelt elméletileg, hogy végezzen a kontextuális és alapos kutatás. Továbbá az elméleti hangsúly a program tanfolyamok kutatási módszerek magatartása független tudományos kutatás és bemutatása az eredmények. A diákok is tanárórát.

Kutatási témák középpontjában különösen az alábbi területeken:

 • Az Európai Unió joga (például különféle kérdések az EU alkotmányos törvény, az EU gazdasági jog, az EU szociális törvény, az EU migrációs törvény, az EU külkapcsolatokért EU szomszédságpolitika, a keleti partnerség, az európai emberi jogok, EU igazságszolgáltatási rendszer uniós jog alkalmazásának a nemzeti jogi rendszerek, esp. által alkotmánybíróságok, stb)
 • Public International Law (például különféle aspektusait az általános nemzetközi jog, pl felelősség, nem állami szereplők a nemzetközi jog, vagy bizonyos területeken, mint például a Nemzetközi Emberi Jogi, Jog használatáról szóló Force, a fegyveres konfliktusok joga, jog a nemzetközi szervezetek a nemzetközi humanitárius jogot)
 • Nemzetközi Magánjogi (beleértve a választottbírósági).

A posztgraduális hallgatók arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a különböző konferenciák, workshopok szervezésében a jogi kar vagy más tudományos és kutatóintézetek. Kitűnő diák támogathatja Egyetem ösztöndíjakat és támogatásokat.

d

Hogyan kell alkalmazni a

Jelentkezési határidő: június 17.,

 • Töltse ki az online jelentkezési lapot: admission.upol.cz
 • Kitöltése után az online jelentkezési lapot, töltse fel és a következő dokumentumokat:
  • Önéletrajza (aláírt)
  • Hitelesített másolatát mester diploma jogi vagy hasonló tanulmányi. Ön is pályázhatnak az elmúlt év során az aktuális tanulmányi program, feltéve, hogy kérjen végső foka és egy hiteles példányát szeptember 30-ig az adott évben.
  • Hivatalos egyetemi átiratát és tanúsítványok a University (vagy annak hiteles másolatát)
  • Motivációs levelét
  • Ajánlólevél - egy tanár, vagy egy tudós, aki tudja értékelni kérelmező képesség és a motiváció, hogy beiratkozik a programban
  • Proof of angol nyelvi kompetencia (KER B2 szint) - kell igazolni angol nyelvvizsgája (TOEFL, IELTS, CAE, CPE) vagy dokumentumokat korábbi egyetemi tanulmányok angol nyelven
  • Útlevél másolata érvényes útlevél vagy európai személyi igazolvány - fénymásolatát az oldalt egy fényképet és a személyes adatok
  • Disszertáció javaslatot - a javaslat a 1000-1500 szót kell határozni az elméleti és az empirikus kutatások terén a disszertáció, átfogó célja a kutatás, state-of-the art vita az elmélet és a kutatás területén, javasolt módszertani megközelítés, és bibliográfia
  • További dokumentáció (ha szükséges) - igazolások szakmai tevékenység a választott tanulmányi (például konferencia részvétel, a nem-fokos tanulmány, kiadványok, stb.)
  Valamennyi dokumentum a fenti (kísérni fordítás cseh vagy angol, ha eredetileg nem az egyik ilyen nyelv) kell benyújtani, a határidő is hivatalosan hitelesített papíralapú hagyományos postai úton, expressz vagy ajánlott levélben a nemzetközi kapcsolatok Hivatal a jogi karon.
 • Fizesse be a jelentkezési díj CZK 580 (egyenértékű EUR) online vagy a banki átutalás.
 • Akkor kell kérni egy felvételi vizsgát. A felvételi vizsga áll egy interjú, ahol a kérelmező a disszertáció előtt tábla professzorok. Abban az esetben, a külföldi hallgatók a jogi kar dönthet a felvételi alapján benyújtott dokumentumokat. Azonban emellett a skype interjú is szükség lehet.

Kutatás és fejlesztés

Főbb tevékenységek a program által végrehajtott Minisztérium Nemzetközi és Európai Jogi amely közé vezető kutatóintézetek területén. A program gazdagítja a szakértelem más megyékben (Department of Political Science, Alkotmányjogi Tanszék) és keresztül kiterjedt kutatási hálózat különböző kutatási és tudományos intézmények Európa-szerte. Tagjai ezen az osztályon lefedik számos területen a nemzetközi és az európai jog szakértelmüket. Folyamatban lévő és már tevékenységek közé tartozik a kutatás által támogatott projektek az Európai Bizottság, az Európai Szociális Alap, a Cseh Tudományos Alapítvány, a Nemzetközi Visegrádi Alap, a Külügyminisztérium, a Cseh Köztársaság, és a Palacky Egyetem Olomouc (IGA).

A kutatási tevékenység, a tanszék folytat számos tandíj-támogatási projektek, amelyek célja, hogy fenntartsák kiválóság jogi oktatás és kialakulását a jogi karon. Folyamatban lévő és már tevékenységek közé tartozik a támogatott projektek az Európai Bizottság által (pl Jean Monnet modulok), az Európai Szociális Alap, az egyetem Fejlesztési Alap (által létrehozott cseh Oktatási Minisztérium), és a Palacky Egyetem Fejlesztési Alap (által létrehozott Egyetem).

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Kevesebb