Olaj- és földgáz törvény és politika LLM

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A világ hosszú távú gazdasági fejlődése a hatékony, innovatív és kreatív energia- és erőforrás-iparok létezésétől függ. Ezek viszont olyan személyekre támaszkodnak, akik jogi, gazdasági, technikai és politikai háttérrel rendelkeznek.

A CEPMLP e kérdések középpontjában áll, és a legmagasabb szintű szakképzést nyújtja a szakterületen, és felkészíti a diplomásokat a fejlődő globális gazdaság kihívásaira.

A CEPMLP a történelem folyamán folyamatos növekedést ért el, és alapvető tevékenységei közé tartozik a nemzetközi előfeltevés: tudományos teljesítmény, magas szintű tudományos kutatás, stratégiai tanácsadás és kiváló minőségű felsőoktatási képzés. Jelenleg több mint 500 regisztrált posztgraduális hallgató van több mint 50 országban világszerte.

Az oktatás, a kutatás és a tanácsadás interdiszciplináris megközelítése egyedülálló perspektívát nyújt a kormányok és a vállalkozások működése szempontjából. Rugalmas kurzusokat kínálunk a legjobbak között, melyeket a központ egyedülálló szakmai és tudományos kiválóság-kombinációjának megfelelően fejlesztett ki és folyamatosan frissített.

Ez szigorú képzést biztosít a végzős hallgatók és a dolgozó szakemberek számára. Teljes munkaidőben és távoktatásban, magánszemélyeknek vagy társaságoknak szabott intenzív képzési programok, valamint rövid távú szakmai szemináriumok is kínálhatók.

Tanuljuk meg azokat a gyakorlati és szakmai készségeket, amelyekkel a nemzetközi munkahelyi komplex kereskedelmi és pénzügyi tranzakciókat el kell végezni, és sok változatos és izgalmas lehetőségeket fogunk felfedezni. Miért ne töltsön pár percet a pályázati űrlap kitöltéséhez - ez lehet a legszélesebb körű karrierlehetőség, amit valaha is megtehetsz!

Az Energiaügyi, Kőolajipari és Ásványi Jogi és Politikai Központ

A Dundeei Egyetem Energiaügyi, Kőolaj- és Ásványi Jogi és Politikai Központja a nemzetközileg elismert posztgraduális iskola a nemzetközi üzleti tranzakciók és a természeti erőforrások területén, valamint az energiajog és politika területén.

Az Északi-tenger olaj- és gázfejlesztései által ösztönözve a Központot 1977 májusában hozták létre.

A tanítás, a kutatás és a tanácsadás interdiszciplináris megközelítése egyedülálló perspektívát nyújt a kormányok, az üzleti élet és a közösségek működésében, és biztosítja a mai szakemberek számára a jövő kihívásait.

A királynői díj elnyerése a nemzetközi kereskedelem vállalkozása számára 2004-ben annak elismerése volt, hogy közel három évtizede magas színvonalú szakmai képzést és oktatást nyújtottunk világszerte.

Ez a minőség iránti elkötelezettség a mai napig fennmarad és tovább fog folytatni és javulni fog a jövőben.

57384_ksenia-kudelkina-531.jpg

Hogyan fogják megtanítani?

Tudás és megértés

 • (globális és regionális) és nemzeti szabályozási kereteket és eszközöket az egyes államok, valamint a vállalatok és a kormányok között és azokon belül, valamint a nemzetközi energia- és természeti erőforrások területén működő vállalatok közötti szerződéses megállapodásokat.
 • a nemzetközi energia- és természeti erőforrások területén a joggal, szabályozással és szerződésekkel kapcsolatos kulcsfontosságú szakpolitikai kérdésekről.
 • a bíróságok joggyakorlata, valamint a bíróságok és egyéb vitarendezési mechanizmusok működése.

szakértelem

 • A nemzetközi energia- és természeti erőforrás-ágazatok jogi (vagy fiskális) rendszerének értékelése.
 • Részvétel nemzetközi egyezmények és nemzeti szabályok kidolgozásában, illetve a kormány és a vállalat közötti, illetve vállalatok közötti, a nemzetközi energia- és természeti erőforrások területén folytatott tárgyalások során.
 • Kritikusan tekintse át az információkat és kritikusan elemezze a nemzetközi energia- és természeti erőforrások ágazatával kapcsolatos kérdéseket, amelyeket a téma élvonalában bekövetkező fejlemények ismertetnek.

Hogyan fogják értékelni

Az LLM kötelező és választható modulokból áll. A tanított összetevőt követi:

 • egy témakörön legfeljebb 15 000 szóbeli értekezés egyetemi tanár által jóváhagyott témakörben, vagy
 • egy gyakornoki jelentés - a diákok, akik ezt a lehetőséget választják, olyan szervezetet kell létrehozniuk, amely hajlandó 3 hónapos munkahelyet felajánlani, akit egyetemi felügyelő jóváhagyott.

Mit fog tanulni?

Az LLM-t összesen 180 kreditből állítjuk össze.

Core Modules

A következő modulokat kell kitölteni (40 kredit):

 • CP51005 - Nemzetközi kőolaj törvény és politika
 • CP51039 - Nemzeti és Összehasonlító Olaj- és Gáztörvény

Fő szakember

Legalább 40 kredit a következőtől:

 • CP51009 - Ásványolaj-politika és közgazdaságtan
 • CP52059 - Olaj- és földgázjog - Kereskedelmi szerződések mátrixa
 • CP52064 - transzatlanti tárgyalási szimulációs gyakorlat
 • CP52066 - Nemzetközi jog: A transznacionális jogi problémák a kivonatoló iparágakkal szemben
 • LW52005 - Versenyjog
 • LW52135 - Nemzetközi adózási törvény

Kötelező választási modulok

40 kredit:

 • CP50003 - Értekezés (teljes munkaidős és távoktatás céljából)
 • CP51013 - Internship Report (teljes munkaidős és távoktatás)

Választható modulok

Az akadémiai ütemtervből elegendő modul, hogy a teljes kreditszám 180-ra nőjön.

Más CEPMLP LLM fokozatokhoz hasonlóan bármely jóváhagyott modul a választási modulokba beletartozhat.

Karrier

Milyen munkát végez a CEPMLP alumnija?

A válasz a változatos szerepek széles skálája. Fontos tudni, hogy minden munkához hasonlóan attól függ, hogy milyen szintű tapasztalattal és készségekkel rendelkezik, hogy a szerepek alkalmasak-e Önnek, egyetlen méret sem illik hozzá.

A korábbi alumniak munkát találtak különböző szervezetekkel, köztük a nemzeti olajvállalatokkal, a kutató- és termelési cégekkel, a kormányzattal és a minisztériumokkal, valamint a kereskedelmi szervezetekkel, beleértve a bankokat, az ügyvédi irodákat és a globális tanácsadást.

Belépési követelmények

Jó négyéves végzettséggel kell rendelkeznie, amely megegyezik az Egyesült Királyság kitüntetési fokozatával, lehetőleg a 2. vagy annál magasabb szintű felsőfokon. Azok a jelentkezők szintén jelentkezhetnek, akik megfelelnek a jó 2. osztályú alacsonyabb fokozatnak. A jelentkezéshez be kell nyújtania diplomát igazoló tanúsítványokat és egyetemi átírásokat. Az előnyben részesített tudományág a jog, a közgazdaságtan, a geológia, a kőolaj- vagy bányászmérnöki, pénzügyi, üzleti, menedzsment szak. Az energia / természeti erőforrások iparában szerzett tapasztalat előny, bár ez nem szigorú követelmény az MSc-be való felvételhez.

Angol nyelvi követelmény

IELTS Összességében 6.5

 • Hallgatás 6.0
 • Reading 6.0
 • Írás 6.0
 • Beszélő 6.0

Angol nyelvű programok

A Pre-Sessional és az Alapítvány programjait egész évben kínáljuk. Ezeket úgy tervezték, hogy felkészüljenek az egyetemi tanulmányokra az Egyesült Királyságban, amikor még nem teljesítetted a nyelvi követelményeket a közvetlen beiratkozáshoz.

A Dundee-ről

Fantasztikus kultúra, gyönyörű tájak és híresen barátságos emberek, Skóciának szenvedélye és innovációja áll a szívében, és ez csak néhány oka annak, hogy ez egy csodálatos hely az élethez és a tanuláshoz.

Dundee a Tay folyó partján, Skócia keleti partján található. Rendszeresen jelenik meg az "életminőség" felmérések legmagasabb végén az Egyesült Királyságban - mindazt, ami nagyszerű a városi életben, de barátságos, kompakt és könnyen navigálható.

A Wall Street Journal Dundee-t a 2018-as évek egyik legfontosabb célpontjának nevezte el.

Dundee lakossága körülbelül 150 000 körül van. A diákok, akik a lakosság egyötödét alkotják, városunk a diákélet felé irányul.

A mi campusunk a Dundee élénk és szórakoztató West End szívében helyezkedik el, ahol üzletek, kávézók és éttermek találhatók az Ön küszöbén.


„A skót kedves és barátságos. Emlékszem az első napra, amikor megérkeztem, az a fickó, akinek állítólag találkoznia kellett, még nem volt ott. A taxis ledobott, bekopogtam az ajtón, és ő nem volt ott, tehát kint vártam. Valaki jött és megkérdezte, hogy jól vagyok-e, és behívott, míg vártam. Üdvözölte, ételt és italt adott nekem, így az első naptól kezdve kezdtem szeretni Dundee és Skócia embereit. ”
Willy William Mrema Tanzániából származik, és geotechnikai mérnöki diplomát tanul.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Tovább

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Kevesebb