Nemzetközi közjogi mester

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Az Utrecht University folytatott nemzetközi közjogi (PIL) programunk széles körű jogi eszközt kínál fel a világ jelenlegi jogi aggodalmainak kezelésére. A PIL egy rugalmas program, amely számos lehetőséget kínál Önnek, mind a tanulmányi időszakban, mind a karrier lehetőségeiben a posztgraduális diploma megszerzése után. További előnye, hogy a hallgatók nemzetközi keveréke ebben a programban azt jelenti, hogy együtt dolgozva valójában személyes "összehasonlító" betekintést kínál egymáshoz a nemzetközi jogról.

Két specializációs pálya

A mai globalizált világban a nemzetközi közjog összetett, kihívásokkal teli kérdésekkel foglalkozik, amelyek mindenki életét érintik. A PIL programban meg fogja vizsgálni a nemzetközi közjog általános témáit azzal a lehetőséggel, hogy két szakirányú szakirányra tegyen szert:

 • Környezet és tengerjog
 • Emberi jogok

A környezetvédelem és a tengerjogi pálya jelentős ismereteket és betekintést nyújt a nemzetközi környezetvédelmi és a tengerjogi ismeretekbe. Az Emberi Jogok útja lehetővé teszi a generista átfogó áttekintésének és készségeinek, valamint a szakember alapos ismereteinek megszerzését.

Hollandiában legjobban értékelt programnak ítélték meg

A nagyra becsült Keuzegids Master's Selection Guide 2018 az Utrecht University Nemzetközi Nyilvános Jogát a saját területén Hollandiában megszerzett mesterképzési programnak minősítette.

Többdimenziós oktatás és kutatás

Releváns és jelenlegi készségeket épít a Nemzetközi Bíróság és más nemzetközi vitarendező intézmények előtt álló tényleges ügyek tanulmányozása révén. Fejleszti érvelési képességét a tárgyalási bíróságokon, többek között a képzési módszerek mellett, és megtanulja alkalmazni a törvény ismereteit a valós helyzetekben. Ez az akadémiai és kihívást jelentő angol nyelvű LLM program tükrözi a Jogi Iskola jogi oktatásának többdimenziós megközelítését: a nemzetközi közjog fejleményeit tágabb szemszögből lehet megfigyelni.

Aktív, saját tervezésű tanulás

A Nemzetközi Közjog Mesterképző Programja aktív tanulási módszereket kínál Önnek, amelyekben saját érdekei, ambíciói és céljai irányítják a tanulási tapasztalatokat. Az előadók támogató szerepet töltenek be önök által létrehozott, személyre szabott megközelítésben a tanulmányaiddal kapcsolatban. A Capita Selecta modulokban és a saját szakterületén megtanulják az alapvető készségeket, hogy miként tudják gyorsan elmélyíteni ismereteiket egy aktuális, speciális jogi témáról. A kezdetektől fogva részt vesz egy kutatásban és az értekezés képzésében is, amely felkészíti a diplomadíj elkészítésére, amely az LLM program csúcspontja. Ha megvan az a szándéka, hogy további mérföldnyire járjon a tanulmányaiban, akkor az LLM kitüntetési programját kínáljuk, amely egy további kitüntetési program a legjobb és leginkább motivált hallgatók számára.

Specifikus tudás, széles perspektívák

A Mester A Nemzetközi Közjogban alapos és erősen individualizált képzést nyújt Önnek, amely felkészíti Önt a jogi karriert egy nemzetközi környezetben. Fejleszteni fogja tudományos és gyakorlati képességeit azáltal, hogy részt vesz a tárgyalási bíróságokon, meglátogatja a jogi és szakmai szervezeteket, és kutatást végez az értekezésére összpontosítva. Azt is megtanulja, hogy kritikusan tükrözze a jelenlegi - mind az emberi, mind a környezeti - jogi dilemmákat, amelyeket a globalizált és egymással kölcsönösen függő világunk mutat be. Függetlenül attól, hogy diplomáciai, ügyvédi vagy politikai tisztviselőként pályázik-e a nemzeti kormányban, kutatóként, jogi tanácsadóként egy nem kormányzati szervezetben vagy kormányzati szervezetben, vagy ügyvédként egy multinacionális vállalati vállalkozás jogi osztályában, megtanulja hatékonyan dolgozni és etikusan a nemzetközi közjog komplex világában. A program befejezése után LLM oklevelet fog kapni.

Szakmai karrier

Az LLM a nemzetközi közjogban erős kapcsolatban áll a gyakorlatban, így kiváló bevezetést nyújt a jogi szakmához. Az igazságügyi bíróságok, a jogi és szakmai szervezetek látogatói, valamint a terepen vendégelőadók konkrét elképzelést adnak arról, hogy mit szeretne a nemzetközi közjogban dolgozni. Azzal a képességgel, hogy kritikusan átgondolhatja a mai vezetési jogi kérdéseket - például az emberi és környezeti jogokat - Ön felkészül a jogi karrierre. Az előző évekből szerzett diplomások jól teljesítettek számos foglalkoztatási területen, többek között:

 • Vállalati és magánjogi gyakorlat
 • Nemzeti közszolgálati diplomata vagy köztisztviselő
 • Nemzetközi bíróságok
 • Tanácsadók kormányok, nemzetközi politikai szervezetek és civil szervezetek számára
 • Tudományos vagy jogi kutatás

A tanulmányaid befejezése után az alábbi munkát végezheti:

 • Diplomát, ügyvédet vagy a nemzeti kormányzati tisztviselőt (például külügyi jogi tanácsadóként).
 • Tanár vagy kutató / PhD a nemzetközi közjog területén.
 • A nemzetközi kormány, a nem kormányzati szervezetek vagy a vállalkozások ügyvédje vagy tisztviselője (például a Greenpeace jogi tanácsadója).
 • A nemzetközi közjog területén szakosodott ügyvéd.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Tovább

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Kevesebb