Nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési jog (LL.M / MA)

Általános információk

Program leírás

A programról

Ez egy speciális program jogi vagy társadalomtudományi diplomások számára. A végzettség típusa szerint posztgraduális képzésünk két irányt kínál: az első a jogi diplomások számára [Jogtudományi Master (Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Jog)], a második a nem jogi diplomások számára (Jogi tanácsadó) a nemzetközi és az európai kereskedelmi és befektetési jogban). A program biztosítja a hallgatók számára a befektetések, az üzleti élet és a kereskedelem területének megértését az EU-val és annak a nemzetközi gazdasággal való kapcsolatával kapcsolatban.

A hallgatók hasznos ismereteket kapnak a fenti fő témákról az európai és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok keretében. Programunk alkalmazott tárgyakat is kínál, mint például a Nemzetközi üzleti vállalkozás, a jogi dokumentumok elkészítése, a nemzetközi tárgyalások, a nemzetközi kommunikáció, a nemzetközi pénzügyi menedzsment, az összehasonlító társasági jog, a nemzetközi adó- és bankjog. A gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakemberek útmutatása élénkebbé teszi a programot. A jelentkezőktől várhatóan folyékonyan beszélnek angolul, de a program folyamán sajátos szókincset fognak kidolgozni a beruházás, az üzleti élet és a kereskedelem területén. A diplomások jogi szakmában kezdik pályafutását, akár állami, akár magánszektorban, ügyvédekként vagy jogi tanácsadókként. Lehetséges a további tanulmányok lehetősége a karon vagy az egyetemen kívül.

  • A program szintje: Mester
  • A program időtartama: 3 félév
  • Regisztrálva: EU
  • Hitelek: 90

Ki kéne jelentkezni?

Arra számítunk, hogy a hallgatókat érdekli a gazdasági kapcsolatok és a kapcsolódó jogi szabályozás, és ez előnye, ha a pályázó rendelkezik jogi tapasztalattal vagy társadalomtudományi fokozattal. Azok, akik BA diplomával rendelkeznek, a program végén igazolást kapnak. Azok a hallgatók, akik diplomával rendelkeznek, új jogi mesterfokozatot kapnak.

Jelentkezési követelmények: teljesen kitöltött online jelentkezési lap a szükséges mellékletekkel, BA vagy MA vagy LL M fokozat, bizonyított angol nyelvtudás (TOE FL, IELT S vagy GRE), Academic Records * és online interjú.

A program kezdete

Minden év szeptemberében

díjak

Tandíj szemeszterenként: 1600 EUR az első évben; 500 EUR a harmadik félévben

Regisztrációs díj: 85 EUR

  • Jelentkezési díj: 35 EUR
  • Felvételi díj: 50 EUR

Jelentkezési eljárások: A jelentkezőknek bizonyítaniuk kell az angol nyelv kiváló ismeretét. A jelentkezőknek nemzetközileg elismert nyelvi igazolást kell benyújtaniuk (például TOE FL / IELT S / GRE).

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful fest ... Tovább

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful festivals. Considering international rankings SZTE usually appears around the outstanding 550th position globally, and in 2017 it was ranked the best Hungarian university (QS). Kevesebb