Nemzetközi és európai jog mester

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

  • A Jogi Kar Litvánia legrégebbi és legrangosabb jogi iskolája.
  • A program a legrelevánsabb és naprakész tanfolyamokra készült, három különböző pályán (nemzetközi és emberi jogok; műszaki törvény; üzleti jog).
  • A hallgatók jogosultak részt venni nemzetközi konferenciákon és más tudományos rendezvényeken.
  • Kiváló professzorok Európa-szerte.

A tanulmányi program célja, hogy jogi szakértőket és jogi szolgáltató szakembereket képezzen átfogó és mély ismeretekkel a nemzetközi, nemzetközi-regionális és európai jogi normákról, amelyek befolyásolják a nemzeti jogrendszerek legfontosabb területeit, valamint a nemzeti jogrendszerek fejlesztését, értelmezését , valamint e jogi normák alkalmazási gyakorlata; képesség a jogalkotással és a jogi alkalmazással kapcsolatos összetett problémák azonosítására, elemzésére és megoldására a nemzetközi és az európai jog összefüggésében; képesség a megszerzett tudás innovatív és integrált módon történő alkalmazására a szakmai gyakorlatban a nemzetközi környezetben felmerülő viták és jogi konfliktusok rendezése érdekében; kritikus megközelítés és készségek független kutatások elvégzésére és tudományos elemzéseken alapuló javaslatok nyújtására.

141913_QB3A8336.jpgVilnius University","author_url":"","source":""}" alt="141913_QB3A8336.jpg" />

A program három félévig tart (1,5 év, 90 ECTS). A tanulmányok kezdetén minden hallgató három lehetőség közül választja ki az őt érdeklő pályát:

  • A nemzetközi jog és az emberi jogok;
  • Műszaki törvény;
  • Üzleti jog.

A hallgatók két általános kötelező tanfolyamot (20 ECTS) tanulnak, amelyek a program alapját képezik, valamint négy kötelező tanfolyamot (20 ECTS) a kiválasztott érdeklődési körben. A fennmaradó krediteket (20 ECTS) a hallgató szabadon választja. Ezek az opcionális kurzusok (4 választható) lehetőséget nyújtanak az egyéni tanulmányok profiljának megtervezésére a hallgatói aggodalmak és igények körében, valamint a személyes oktatási menetrend megvalósítására. Minden tanfolyam tartalmaz előadásokat, valamint gyakorlati oktatási időt (szemináriumok, műhelyek, vitatevékenységek stb.). Mint minden mester, ezt a tanulmányi programot egy tudományos és / vagy gyakorlatilag releváns témáról szóló diplomamunka (30 ECTS) elkészítése zárja.

Felvételi követelmények és kiválasztási kritériumok

  • Jogász alapképzés vagy a felsőoktatási intézmények jogászának ezzel egyenértékű képesítése.
  • Angol nyelvtudás - a B2-nél nem alacsonyabb szint (az Európa Tanács által jóváhagyott közös nyelvi referenciakeret alapján), az angol nyelvtudás igazolása: IELTS 5.5+, iBT TOEFL 65+; A követelmény nem vonatkozik azokra, akik elvégezték az angol nyelven végzett tanulmányokat, vagy ha ez egy jelölt anyanyelve.

Nemzetközi mobilitás

A hallgatók részt vehetnek az ERASMUS + mobilitási programban, amely lehetőséget ad külföldi szakmai gyakorlatra.

Karrierlehetőségek

A képesítés lehetővé teszi a diplomások számára, hogy jogi szakértők (tanácsadók) legyenek mind az állami, mind a magánszférában, problémamegoldóként vagy kutatóként vegyenek részt az akadémiai intézményekben, valamint hogy minden fontosabb jogi szakmában dolgozhassanak nemzeti és nemzetközi, kormányzati és nem kormányzati szervezetekben, valamint társaságok. A szabályozott szakmákban (bírák, ügyvédek, ügyészek, köztisztviselők stb.) Betöltött tisztség betöltésének lehetősége az adott országban alkalmazandó képesítési követelményektől és a külföldi tanulmányok elismerésétől függ.

A program végzősei Litvániában és külföldön folytathatnak tudományos karriert, folytatva posztgraduális tanulmányaikat a Ph.D. társadalomtudományi program.

Tanulók véleményei

Andrii Hubai, ukrán diák

"A Vilnius University kínált nemzetközi és európai jogi program kiemelkedik többek között, mivel betekintést nyújt a litván EU-s beilleszkedési tapasztalatokba. Ennek tanulmányozásával úgy érzem, hogy az új ügyvédi nemzedék fejlődési küszöbén vagyok. Kelet-Európa mozgatórugója. "

Elene Tevzadze, grúziai diák

"A Vilnius University " hosszú múltja és annak tudata miatt választottam, hogy az egyetem jó minőségű oktatást nyújt. Bachelorként mindig a nemzetközi és az európai jog területén szerettem volna folytatni tanulmányaimat, és a Vilnius University a legjobbak, akik ezt a lehetőséget kapták. Számomra kihívást jelentett a tanulás egy másik országban, más nyelven. De nagyon kis idő elteltével a barátságos személyzet miatt könnyebb volt tanulnom a nehéz helyzetekben.

A professzionális előadók nagyon segítőkészek voltak, az előadások során bármikor feltettünk kérdéseket, például e-mailben, ami megkönnyítette számomra a tanulást, amíg tudtam, hogy ha valamit nem értek, bármikor válaszokat kaphatok. Az egyetem különféle nyilvános előadásokat és konferenciákat is javasol, amelyek nagyon hasznosak a további oktatás megszerzéséhez.

A végzettség ellenére nagyon boldog vagyok, hogy különböző országokból szereztem barátokat, és alkalmam volt kommunikálni kiváló szakemberekkel, akik szintén kollégáim. Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy a Vilnius University lehetek, és biztos vagyok benne, hogy az itt megszerzett ismeretek segítenek abban, hogy a jövőben sikeres karriert alkothassak. "

Olga Sevcsenko, ukrán diák

"A Vilnius University folytatott tanulmányi folyamat hatalmas lehetőségekből áll, amelyek célja a legmagasabb minőségi oktatás biztosítása a különböző fokozatot szerzett hallgatók számára. A Nemzetközi és az Európai Jog Programja során nem csak arra van lehetőségem, hogy sikeresen végezzen széles körű jogi órákat, de részt vegyen még számos további szemináriumon, kerekasztal-beszélgetésen, konferencián és nyári jogi iskolában, ahol mind az Európai Unió, mind az Egyesült Államok dimenziójának professzorai biztosítottak nekem és kollégáimnak képesség a jogi tudományos beszédek tartására és a bírósági részvételre. Ezért nagyra értékelem, hogy a Vilnius University közösségének tagja lehetek, és azt kívánom, hogy minden hallgató a világ minden részéről ugyanezt érezze. "

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Tovább

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Kevesebb