Mester az európai magánjogban (LL.M.)

Általános információk

Program leírás

Ról ről

Az európai magánjog mestere a leginnovatívabb uniós programok közé tartozik. A magánjogi ágazatok európai integrációjára összpontosít, amely kulcsfontosságú kérdésekre terjed ki, és lehetővé teszi a diákok számára, hogy megértsék, hogyan alakulnak a jövőben a magánjogra vonatkozó nemzeti jogszabályok.

Az első félév az európai integráció megértésének és az uniós jog és a nemzeti jogrendszerek közötti kölcsönhatások elmélyítésének szentelte, majd a magánjogi területeken alapuló osztályok, amelyeket mélyen európaiítettek (vállalat, munkaerő, szellemi tulajdon, banki és pénzügyi jog). ). A második félév olyan jogi területekre vonatkozik, ahol az európai jog befolyása közvetett, de élénk (szerződéses és kártérítési jog, családi és személyi jog, valamint eljárási jog).

A diákok arra szakosodnak, hogy egyedülálló módon értékeljék a jogi kérdéseket, ösztönözve a nemzeti joghatóságokon túlmutató elemzést az európai jogi források felhasználása és az innovatívabb megoldások előterjesztése érdekében. A magánjogot az esettanulmányok és a vonatkozó jogi rendelkezések bemutatásával kombinálják. A program ötvözi az elméleti és gyakorlati megközelítéseket a diákokkal, akik megtanítják, hogyan kell feljegyzéseket írni és a jogalkotási dokumentumok és a tudományos doktrínák kritikus felülvizsgálatát, valamint hogyan lehet különböző jogi eseményeket szervezni.

A hallgatók a gyakorlati tapasztalatok továbbfejlesztésével, gyakorlati szakemberekkel, kötelező szakmai gyakorlattal és a Jogi, Gazdasági és Pénzügyi Kar - a fogyasztói jogklinika - által kínált klinikai program előnyeit élvezve, ahol valódi problémákkal küzdő valós ügyfelekkel találkoznak.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 ok arra, hogy a luxemburgi egyetemen szakosodjon az európai magánjogban:

  1. Legyen az európai jog egyik fejlődő területe, amely még mindig hiányzik a szakemberek számára.
  2. Gyakorlati tapasztalatot szerezhet a klinikai oktatás és a luxemburgi Ügyvédi Kamara által elismert fogyasztói jogklinikán (francia nyelven). A diákokat arra is ösztönzik, hogy vegyenek részt egy nemzetközi versenypályázatban.
  3. A kötelező szakmai gyakorlat lehetőséget ad a diákok számára, hogy további gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek tudományos szakértelmük felhasználásával.
  4. Havi gyakorlatokkal foglalkozó szakemberek, tudósok és politikai döntéshozók az európai magánjog területén legfrissebb hírekről.
  5. Támogatja a vezető tudósok a területen, támogatja a bírák és támogatja tábornokok az Európai Bíróság Bírósága.

97925_Students2.jpg

Karrierlehetőségek

A diákok felkészülnek a foglalkoztatási lehetőségekre a nemzeti közigazgatásban, az európai intézményekben, az ügyvédi irodákban, az igazságszolgáltatásban, a bankokban és a pénzintézetekben, vagy közjegyzőként. Az LL.M. az európai magánjogban ugródeszkát is biztosít a doktori szintű további tanulmányokhoz.

A tanulmányok szerkezete

Az európai magánjog mestereit pályázó diákok közvetlenül a mesterképzés második évében léphetnek be (M2) azzal a céllal, hogy LL.M. fokozat. Ehhez négy évig tartó, 240 ECTS értékű tanulmány sikeres elvégzése szükséges, jellemzően a jogi vagy azzal egyenértékű tanulmányok, beleértve az európai jog kurzusait is. A diákokat felvételi bizottság döntése alapján fogadják el.

Azok a pályázók, akik sikeresen teljesítettek hároméves, 180 ECTS összegű tanulmányokat (jellemzően egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű tanulmányok), jogosultak pályázni az LL.M. tanulmányait a luxemburgi egyetemen (M1). Számos kurzust kínál az európai és a nemzetközi jogban, ahonnan a diákok választhatnak, hogy felkészüljenek a második év specifikus követelményeire (M2).

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Tovább

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Kevesebb