Mester az európai jogban

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Szeretne többet tudni az európai jogról az Utrecht University ? Nézze meg a filmünket, hogy benyomást kelthessen.
Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne egy európai joggal kapcsolatos kérdést megvitatni, ne habozzon kapcsolatba lépni csapatunkkal, akik nagyon hajlandók segíteni. Vegye fel a kapcsolatot a programkoordinátorokkal, Dr. Ton van Den Brink vagy a Dr Salvatore Nicolosi, és beszélgethet Vera hallgatónkkal, aki jelenleg a programba beiratkozik.

A mai Európa olyan ügyvédeket igényel, akik alaposan elsajátítják az európai jogot. Az Európai Unió egyre nagyobb mértékben érinti a jog valamennyi területét, és tagállamainak nemzeti jogrendszerei elérték az integráció magas szintjét. Az uniós jog sokat tanít a jog és a közgazdaság, a történelem, a politika és a nemzetközi kapcsolatok kapcsolatáról. Ez az EU jogát nemcsak az ügyvédek számára vonzza, hanem mindenki számára, aki megpróbálja megérteni az egyik legambiciózusabb kísérletet a különböző államok együttműködésére. LLM programunk belemerül ebbe a kihívásokkal teli és dinamikus mezőbe, miközben számos új lehetőséget nyit meg számodra a program alatt és után. Alapvető alapot nyújt az európai jogban, olyan területeken lefedve, mint a belső piac, a versenyjog, a szociális jog, a bírósági védelem, a menekültjog, a büntetőjog és a közjog.

Mi például az EU bankuniója? Miért mondják, hogy az EU demokratikus deficittel jár, és hogyan javíthatjuk a demokráciát és a jogállamiságot az EU-ban? Hogyan biztosítják a jogi védelmet azokban az esetekben, amikor a határozatokat mind az EU, mind a nemzeti végrehajtó hatóságok hozzák meg? Egyedi programunk segítséget nyújt az európai jog tárgyi és intézményi ismereteinek felépítésében.

Szabadon választhatja meg saját szakterületét

A program rugalmassága azt jelenti, hogy képes lesz arra, hogy a személyes érdeklődésének területeire összpontosítson. Diákként európai jogként választhat az alapértelmezett specializációra, az általános uniós jogra. Vagy az európai büntetőjog és az emberi jogok specializációja. Kiskorút választhat egy másik Master programban is. A harmadik időszakban választhat a Capital Selecta moduljairól, amelyek az EU jogának különböző területeire terjednek ki. A modulok elmélyítik tudását egy aktuális speciális jogi témában.

A program

A cselekvés útján történő tanulás kulcsfontosságú ebben a programban, és mint ilyen, az elméleti modulok révén elsajátított ismereteket és megértéseket jogi elemzés, érvelés és kutatás képzése egészíti ki.
Tanárai támogató szerepet töltenek be önök által létrehozott, egyénre szabott megközelítésben a tanulmányaival kapcsolatban. A Capita Selecta modulokban és a saját szakterületén alapvető készségeket fog tanítani, például gyorsan elmélyíteni tudását egy aktuális, speciális jogi témában. A kezdetektől fogva részt vesz a kutatási és értekezés képzésen is, amely felkészíti a diplomamunkám megírására, az LLM program csúcspontjára.

Ha megvan az a szándéka, hogy a mérföldön túlmenjen a tanulmányaiban, akkor van egy - az LLM kitüntetési programja - kiegészítő kitüntetési program a legjobb és leginkább motivált hallgatók számára.

Az Utrecht University Jogi Iskoláján belüli mesterképzések multidiszciplináris kutatásokon alapulnak, amelyeket a Jogi, Közgazdasági és Kormányzati Kar végez. Ez a kutatás figyelembe veszi a társadalmi-gazdasági és társadalmi-politikai perspektívákat, valamint az európai törvénynek a nemzeti törvényekre gyakorolt hatását.

Előkészítés széles körű munkakörnyezethez

A Master's in European Law egy szigorú, testreszabható tanulmányi program, amely lehetővé teszi, hogy fejlessze tudományos, gyakorlati, írásbeli és szóbeli képességeit esettanulmányok, bírósági tárgyalások, kutatások és az európai jogi és szakmai szervezetekbe tett látogatások kombinációján keresztül. A program végére képesek lesznek kritikusan tükrözni a jogi kérdéseket, és felismerni, megérteni és elemezni a tagállami törvények és az egész Európai Unió közötti kapcsolatot. Kiváló alapot kap a választott karrierjéhez, függetlenül attól, hogy ügyvédi irodában vagy nagyobb multinacionális társaságban kíván karriert építeni, vagy egy európai intézménynél, egy nemzetközi szervezetnél vagy egy helyi vagy nemzeti kormánynál dolgozik.

A szakmai karrier felé

Még a diploma megszerzése előtt is, az európai jogi LLM jó bevezetést nyújt a professzionális gyakorlathoz a vitatott bíróságok, a nagyobb európai szervezetek látogatásai és az esély, hogy a legmagasabb rangú ügyvédekkel beszéljenek. Ennek eredményeként jól felkészülsz a jogi pályára, akár hazájában vagy nemzetközi szinten.
Az elmúlt évek során az LLM diplomásai számos területen folytatták jól magukat:

  • Társasági és magánjogi gyakorlat;
  • Nemzeti közszolgálat diplomata vagy köztisztviselőként;
  • Jogi vagy politikai elemzés a kormányokkal, a nemzetközi politikai szervezetekkel és a nem kormányzati szervezetekkel; és
  • Tudományos vagy jogi kutatás.

A tanulmány befejezése után dolgozhat:

  • Jogi asszisztensként a nemzeti kormány sokféle területén, ideértve az európai kérdésekkel foglalkozó helyi hatóságokat, végrehajtó és felügyeleti testületeket, amelyeknek végre kell hajtaniuk vagy ellenőrizniük kell az európai törvények betartását az európai szervezetekben és a nem kormányzati szervezetekben;
  • Ügyvédként nagy, transznacionális ügyvédi irodáknál, a társaságok jogi részlegeiben vagy más szervezetekben, amelyeket az európai jog működése érint; és
  • A helyi nemzeti vagy az EU tagállami bíróságokban a legszélesebb értelemben vett szakmai gyakorlatban, figyelembe véve az európai jognak a nemzeti jogrendszerre gyakorolt hatását.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Tovább

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Kevesebb