Mester az európai és nemzetközi adótörvényben (LL.M.)

Általános információk

Program leírás

Ról ről

Ez a rendkívül specializált LL.M. felkészíti a diplomásokat arra, hogy vezetői szerepük legyen az adózási szakterületükön - legyen az magánjogi gyakorlat vagy könyvelő cég, a közigazgatásban, az igazságszolgáltatásban vagy az egyetemeken.

A diákok felkészülnek arra, hogy elsajátítsák az adójog általános elveit annak érdekében, hogy képesek legyenek új vagy ismeretlen jogi szabályokkal dolgozni, és sikeresen felismerjék az új adóztatási joghatóságokban felmerülő problémákat ebben a folyamatosan változó területen.

Emellett a diákok megtanulják, hogy kihasználják a kiterjedt luxemburgi adószerződési hálózatot, és első kézből nyerjenek ki valóságos adózási kérdéseket és az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatát. Ez a program különös hangsúlyt fektet az adószerződés jogának a hazai adójoggal való kölcsönhatására, valamint az elsődleges és másodlagos uniós jog nemzeti adószabályokra gyakorolt hatására.

A kurzus során a diákok számos esettanulmányt dolgoznak ki a vezető adóügyvédi irodák felügyelete alatt, és részt vesznek az ATOZ európai és nemzetközi adóügyi tanszék által szervezett kutatási projektekben.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 ok arra, hogy a Luxemburgi Egyetemen az európai és nemzetközi adótörvényre szakosodjon:

  1. A program Luxemburg kulcsfontosságú pozícióját élvezi a nemzetközi pénzügyekben és az országban található nemzetközi adóügyvédi irodák támogatásában, akik szívesen találkoznak diákjainkkal a szakmai gyakorlat és a jövőbeni foglalkoztatási lehetőségek tekintetében.
  2. A tanfolyamokat a vezető európai oktatók és szakemberek keverékével tanítják.
  3. A hallgatók gyakorlati készségeket szereznek egy adó-gyakorlati műhelyben, szakképzett szakértőkkel.
  4. A program az ATOZ európai és nemzetközi adóügyi tanszékének kutatási tevékenységeivel szoros együttműködésben részesül. A legjobb pályázó (k) számára az ATOZ Alapítvány legfeljebb 10 000 euró értékű ösztöndíjat kínál Luxemburgban élő élet- és tanulási költségek fedezésére.
  5. A hallgatók olyan fokozatot szerzettek, amely megfelel a luxemburgi adózási gyakorlat követelményeinek, és kiváló foglalkoztathatósági kilátást biztosít. A nemzetközi perspektívából adódóan a megszerzett készségek ugyanúgy relevánsak a külföldön dolgozni kívánó diákok számára.

Karrierlehetőségek

A diákok felkészülnek a foglalkoztatási lehetőségekre a jogi adó- és tanácsadói szektorban, pénzügyi vagy ügyvédi irodákban, nemzeti közigazgatásokban, valamint európai és nemzetközi intézményekben. Az LL.M. az európai és a nemzetközi adójogban is nyújt egy ugródeszka további tudományos tanulmányok PhD szinten.

97922_Library.jpg

A tanulmányok felépítése:

Az európai és nemzetközi adótörvényre pályázó hallgatók közvetlenül a mesterképzés második évében léphetnek be (M2) azzal a céllal, hogy LL.M. fokozat. Ehhez négy évig tartó, 240 ECTS értékű tanulmány sikeres elvégzése szükséges, jellemzően jogi vagy azzal egyenértékű tanulmányok megszerzésével, beleértve az európai jog és az adójog képzését is. A diákokat felvételi bizottság döntése alapján fogadják el.

Azok a pályázók, akik sikeresen teljesítettek hároméves, 180 ECTS összegű tanulmányokat (jellemzően egyetemi diploma vagy azzal egyenértékű tanulmányok), jogosultak pályázni az LL.M. tanulmányait a luxemburgi egyetemen (M1). Számos kurzust kínál az európai és a nemzetközi jogban, ahonnan a diákok választhatnak, hogy felkészüljenek a második év specifikus követelményeire (M2).

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Tovább

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Kevesebb