Mester az Európai Jogi Tanulmányokban

Általános információk

Program leírás

Bevezetés a programba

Az Európai Bírói és Ügyvédi Központ - az Európai Közigazgatási Intézet ( EIPA ) luxemburgi antennája - kétéves posztgraduális programot kínál az európai jogi tanulmányok mesterképzéséhez. 2010 óta kínálják kevert e-learning programot, amely egyesíti a szemtől-szembe előadásokat, az e-learning üléseket és a távoktatást.

Ez a mester egy igazán nemzetközi tanulmányi program, melyet a franciaországi Université de Lorraine-val közösen kínálnak. A programot sikeresen lezáró résztvevők egy francia mesterképzést kapnak: a Lorraine-i Egyetem által kiadott európai építőmérnöki oklevél.

A program célkitűzései

A program célja két fő célkitűzés megvalósítása: az európai integrációs folyamat alapjául szolgáló alapvető kérdések kezdeti hátterének biztosítása, valamint az európai jog hatalmas területének fokozatos és növekvő specializációja, annak érdekében, hogy a diákok jogi kérdésekkel foglalkozhassanak gyakorlati módon.

A program jogi fókusza az európai integráció szélesebb körére terjed ki, amely az integrációs folyamat különböző gazdasági és politikai vonatkozásait is érintette, valamint jogi és gyakorlati vonatkozásaik megfelelő figyelembevételével.

Módszertan

A program két évre szól, és a tanítási módszerek kombinációján alapul. Először a diákok szemtől szemben tartanak előadást és oktatóanyagokat interaktív oktatási módszerek, például csoportmunka, esettanulmányok, szimulációs gyakorlatok és problémamegoldó tanulás segítségével. Másodszor, internetes alapú tanulási eszközök, mint például audio-video oktatóanyagok, webkonferencia előadások, megbízások és online tesztek állnak rendelkezésre. Végül a diákokat meghívják a vezetett távoktatásra. A vizsgáztatáshoz kötelező a részvétel. A szemtől-szembeni tandíjat négy akadémiai hétvégén folyik az akadémiai félévben, amikor a diákok péntek délutántól vasárnapig tartanak. Ezeket a hétvégéket kiegészíti az online munka és az önálló tanulás, amely kiváló lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy szélesítsék és elmélyítsék a jogukra vonatkozó ismereteiket, és hogyan működik a gyakorlatban.

A "Campus" - MELS e-Learning platformon keresztül - a diákok rendszeresen naprakész tanulási anyagokat kapnak, beleértve a jogszabályok kivonatait, az esetjogot és a tanulmányok felépítésére és kiegészítésére tervezett ajánlott szakirodalmat.

Ez a program az Ön számára?

A program elsősorban köztisztviselőkre, uniós tisztviselőkre, ügyvédekre és más jogi szakértőkre, valamint az európai jogban érdekelt más szakemberekre és diplomásokra vonatkozik. A programban való részvételhez nincs előzetes jogi oklevél. A kurzusokat angolul és franciául tartják, bár az aktív ismeretekre csak az egyik nyelvre van szükség.

Karrier kilátások

A mesterképzés az európai jogi tanulmányok egy nagyon értékes eszköz végzős résztvevők fejlesztése a szakmai karriert. Például a diplomások a nemzetközi és európai szervezetekbe léphetnek, míg az uniós tisztviselőként már dolgozók diplomájukat felhasználhatják a karrierjük előmozdítására az uniós közigazgatáson belül. A mértéke lehetővé teszi, hogy a résztvevők már ügyvédként dolgozhassanak az európai jog különböző területein. Végül az oklevél lehetővé teszi a diplomások számára, hogy szakmai karrierjüket a nemzeti közigazgatások széles körében, valamint az európai szövetségek és vállalatok (tanácsadó cégek, európai szövetségek, lobbi csoportok, területi képviseletek Brüsszelben stb.) az európai integrációs folyamat különböző aspektusait és aspektusait.

A program felépítése

A mesterképzés kétéves program formájában van kialakítva. Az első évben a hallgatók bevezetik az európai tanulmányok területét (bevezetés az európai geopolitikához, az európai integráció folyamatának története stb.). Ezen az alapon az európai integráció folyamatának jogi dimenzióját fokozatosan az EU alkotmányos és jogrendszerén (intézményi jog, uniós döntéshozatali eljárások, az EU igazságügyi rendszere stb.), Az európai Belső piac és az európai gazdasági jog alapvető vonatkozásai (versenyjog, uniós társasági és adójog stb.).

A második tanévben, miután számos más alapvető szempontot figyelembe vett az EU jogi magjában, és amely a belsı piacra (szellemi tulajdonjog, fogyasztóvédelmi jog, környezetvédelmi jog stb. más területeken már létező jogi vívmányokat, ideértve a közös kül- és biztonságpolitikát, az igazságosság, a szabadság és a biztonság, valamint az emberi jogok uniós szintű védelmét. Az európai jog gyakorlati végrehajtása mind európai, mind nemzeti szinten is ebben a második évben.

A hallgatók a második évben zárják le a mesterképzést és a mesterképzést, az általuk választott oktató felügyelete mellett, a választott témában.

vizsgálatok

A hallgatóknak minden félév végén be kell tartaniuk a vizsgákat. Néhány vizsgát helyettesíthet más ideiglenes tanfolyam.

Bejegyzés

A regisztráció hamarosan megnyílik.

További információk a programról az EIPA honlapján találhatók: www. EIPA .eu / mels

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Established in Maastricht in 1981 and having centres in Luxembourg and Barcelona, the European Institute of Public Administration (EIPA) is Europe's leading centre of excellence on European integratio ... Tovább

Established in Maastricht in 1981 and having centres in Luxembourg and Barcelona, the European Institute of Public Administration (EIPA) is Europe's leading centre of excellence on European integration and the new challenges for public management. Kevesebb