Mester a törvényben

Általános információk

Program leírás

A jogtudományi osztály (LLM) osztálya az UGM Jogtudományi Karon úgy van kialakítva, hogy megfeleljen a különböző jogterületeken szakértőknek, akik Indonéziában jelentősek mind helyi, mind globális szinten. Egyedülálló modulokat kínál a diákok tudásának és képességeinek javítására az indonéz kontextusban a jogelemzés során, valamint hozzájárul a jog fejlődéséhez a globális kontextusban. LLM fokozattal felszerelt alumíniumunk arra törekszik, hogy képesek legyenek a kritikus jogi álláshelyek betöltésére számos területen, a multinacionális vállalatoktól a nemzetközi szervezetekig.

Koncentrációs területeinken keresztül az LLM hallgatók ki lesznek téve az UGM partner egyetemeinek az egész világon elhelyezkedő oktatói szakértelmének. Lehetőségek nyílnak számos csereprogramra és kettős fokozatú programra, a Queenslandi Egyetem, London Queen Queen University, Erasmus University Rotterdam, Leideni Egyetem, Reading Egyetem és más világszerte elismert egyetemek számára.

Küldetés

A program célja:

 1. olyan oktatást kell tartani, amely kritikus, progresszív és innovatív gondolkodás révén növelheti a tudományos ismereteket a tudományos tudomány fejlesztésére;
 2. kutatást folytat a jogi tudomány és a társadalom előnyeinek fejlesztése érdekében;
 3. a közszolgálati tevékenységek elvégzése az emberek tudásának és a jog tudatosságának javítása érdekében;
 4. együttműködés kialakítása nemzeti és nemzetközi szinten.

Látomás

A tanulmányi program jövőképe az, hogy egy osztályszó, versenyképes és innovatív tanulmányi program legyen a jogtudomány erősítésében, a Pancasilával összhangban lévő indonéz kulturális, emberiségen alapuló nemzet és állam érdekeinek kiszolgálása érdekében.

Kimenet és célok

A program célja, hogy magas színvonalú és szakértelemmel rendelkező diplomásokat hozzon létre a jogi tudományban, és képes legyen megoldást találni a társadalomban felmerülő jogi kérdésekre.

Tanterv

Az LL.M program tanterve a mag, a kötelező koncentráció és a választható kurzusokból áll. Az LL.M. A program üzleti jog, nemzetközi jog, jog és kormányzás. Az LLM-oklevélnek megfelelően a hallgatóknak 45 kreditet kell kitölteniük, amelyek az alábbi öt modultípusra oszlanak:

 1. Kötelező modulok, amelyek öt kurzusból állnak, összesen 21 kreditből;
 2. Négy klaszter szerinti tematikus modulok: üzleti jog, nemzetközi jog, büntetőjog és jog, valamint irányítás. Minden klaszter négy kurzust kínál, összesen 12 kreditet;
 3. Választható modulok, amelyeket a hallgató tematikus kurzusán kívül kell venni, négy tanfolyamból, összesen 12 kreditből.

Az egyes modulok tanfolyamainak bontása a következő:

 1. Kötelező tanfolyamok (12 kredit)
  1. Jogi elmélet (3 kredit)
  2. Jogi politika (2 kredit)
  3. Jogi szociológia (2 kredit)
  4. Emberi jogi jog (2 kredit)
  5. Jogi kutatás módszertana (3 kredit)
  6. Nemzetközi kitettség (3 kredit)
  7. Diplomamunka (6 kredit)
 2. Tematikus kurzusok (12 kredit)
  • Üzleti jogi klaszter
   1. Banki törvény (3 kredit)
   2. Tevékenységek a tőkepiacon (3 kredit)
   3. Biztosítási jog (3 kredit)
   4. Vállalati jog (3 kredit)
 3. Nemzetközi jogi klaszter
  1. Nemzetközi közjog (3 kredit)
  2. Nemzetközi szervezetjog (3 kredit)
  3. Tengerjogi törvény (3 kredit)
  4. Nemzetközi humanitárius jog (3 kredit)
 4. Jogi és irányítási klaszter
  1. Alkotmányos fejlődés és a helyes kormányzás elvei (3 kredit)
  2. Nyilvános politika, jogszabályok és felülvizsgálati mechanizmus (3 kredit)
  3. Helyi önkormányzat: Nemzeti és összehasonlító jog perspektíva (3 kredit)
  4. Állami pénzügyek és állami kiadások (3 kredit)
 5. Bűnügyi törvény
  1. Összehasonlító büntetőjog (3 kredit)
  2. Nemzetközi büntetőjog (3 kredit)
  3. Indonéz büntető igazságszolgáltatási rendszer (3 kredit)
  4. Kriminológia és Victimológia (3 kredit)
 6. Választható kurzusok (12 kredit) A választható kurzusokat a hallgatói koncentráció / klaszter / tematikus területen kívüli klaszterek közül kell kiválasztani.

Felvételi követelmények

Azok a pályázók, akik megfelelnek az alábbi követelményeknek, a posztgraduális programra pályázhatnak mindaddig, amíg ugyanabba a főiskolai tanulmányba beiratkozik, vagy a program vezetője által jóváhagyott más tanulmányi területeken:

 1. Színes fénykép, formális ruha, és jelent (venni egyenesen előre a kamera), kék háttérrel.
 2. Eredeti tanúsítvány vagy legalizált tanúsítvány. Az ugyanazon a területen akkreditált tanulmányi programból származó és / vagy a posztgraduális programhoz kapcsolódó akadémiai oklevelet vagy azzal egyenértékű bizonyítványt UGM-ben fognak venni.
  • Az érettségi levelet nem ismerik fel.
  • A külföldi pályázóknak egyenértékű oklevelet kell kapniuk az Indonéziai Felsőoktatási Minisztériumtól (DIKTI).
 3. Az eredeti átirat eredeti példánya vagy hitelesített másolata
 4. Baccalaureus vagy azzal egyenértékű akkreditációs tanúsítvány több követelmény szerint:
  • A tanulmányi program akkreditációja a jelenlegi akkreditáció, amelyet a nemzeti akkreditációs testület (BAN-PT) akkreditációs tanúsítványának szkennelésével vagy nyomtatásával igazol.
  • A tanulmányi program, amelyet az akkreditáció még folyamatban van, a Nemzeti Akkreditációs Testülethez (BAN-PT) benyújtott pályázati űrlap, és nem az egyetem ajánlásával igazolt.
  • A külföldi pályázókra vonatkozó tanúsítvány-akkreditációt a DIKTI-től származó egyenértékű külföldi diploma (Surat Keputusan Penyetaraan Ijazah Luar Negeri) igazolja.Ha az akkreditációs tanúsítvány érvénytelen, az nem kerül feldolgozásra.
 5. Érvényes akadémiai potenciálvizsgálat, érvényesség csak a kiadott pontszámot követő 2 évig érvényes.
  • Akadémiai potenciál teszt vagy Tes Potensi Akademik (TPA) BAPPENAS
  • Posztgraduális akadémiai potenciál teszt vagy Tes Potensi Akademik Pascasarjana (PAP) UGM
  • Az indonéz pszichológiai vagy Tes Potensi Dasar Akademik (TPDA PLTI) egyesületének alapkutatási tesztje
 6. Az angol nyelvtudás érvényes tanúsítványa, az érvényesség csak a kiadott pontszám után 2 évig érvényes. Az angol nyelvtudás érvényes tanúsítványát a következő:
  • Akadémiai angol nyelvteszt (AcEPT) az UGM-től,
  • Nemzetközi angol tesztelési rendszer (IELTS) az IDP intézményekben,
  • Internet alapú (iBT) TOEFL a IIEF intézményekben,
 7. Ajánlási levél 2 (két) előadótól a korábbi programvizsgálatból, lehetőleg az Academic Advisors vagy az Office Supervisor.
 8. Egészségügyi bizonyítvány az orvostól egy kórházban vagy klinikán.
 9. Konkrét követelmények:
  • A pályázók az UGM posztgraduális programját követve vetítették az okokat, elvárásokat, kutatási témakör terveit és terveit a diplomát követően.
  • A kutatási javaslat / esszé írása / a tanszék vagy a tanulmányi program egy másik konkrét követelménye közvetlenül elküldhető a tanulmányi programnak (nem kell feltölteni), és a regisztrációs űrlap másolatával együtt kell benyújtania.
 10. Tanulmányi engedély az intézménytől, ahol a pályázó dolgozik.

Felvételi eljárás

 1. Lépjen kapcsolatba a program tanulmányával, hogy meghatározza a kiválasztáshoz szükséges speciális feltételeket vagy további követelményeket.
 2. Hozzon létre fiókot az online regisztráció segítségével.
 3. Regisztrálj online.
  • A pályázóknak elő kell készíteniük az összes szükséges dokumentumot. A késedelmes benyújtott dokumentumok a regisztráció után nem kerülnek feldolgozásra.
  • A pályázóknak be kell szkennelniük a szükséges dokumentumokat (a legkisebb méret 150KB, és a maximális méret 800 KB), a dokumentumok szkennelése egyértelműen látható és színes), majd az összes dokumentumot online regisztrálással töltse fel.
 4. Ajánlási levél 2 (két) előadótól a korábbi programvizsgálatból, lehetőleg az Academic Advisors vagy az Office Supervisor. Az online benyújtásra vonatkozó weboldal linket az UM UGM bizottság közvetlenül az Akadémiai Tanácsadóknak vagy az Office felügyelőnek fogja küldeni e-mailben. Kérjük, győződjön meg arról, hogy a játékvezető e-mail címe aktív e-mail cím.
 5. Fizesse meg a vissza nem térítendő pályázati díjat a Bank Mandiri, BNI, BRI, BTN, BPD DIY, CIMB NIAGA vagy Bank Syariah Mandiri (BSM) többfizetési rendszerén keresztül.
 6. Nyomtassa ki a regisztrációs formanyomtatványt (a pályázók számára, akik posztgraduális hallgatóként fogadtak el).
 7. Ha nem tudja kinyomtatni a jelentkezési lapot vagy az online kérelmet, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Általános egyetemi szabályok

Minden hallgatónak be kell tartania az UGM Jogtudományi Karának általános egyetemi szabályait:

 1. Minden tanulónak teljesítenie kell az összes feladatot, és legalább 75% -ban részt kell vennie az osztályok összes ülésének. Ennek elmulasztása a záróvizsgáról való kizárást eredményezheti, amely felfüggesztheti vagy károsíthatja a végső rangot, a próbaidőt, a felfüggesztést vagy az elbocsátást.
 2. Abban az esetben, ha az előadó tudomásul veszi, hogy a hallgató hiányzik az érvényes alkalmazási korlátozásnál hosszabb érvényes mentség nélkül, az előadó értesíti a titkárságot. A vezetőség - az összes alkalmazandó körülmény figyelembevételével és az adatszolgáltatóval folytatott konzultációt követően - a következők bármelyikét vagy mindegyikét dönt: \ t
  • A hallgató kizárása a tanfolyamról;
  • Az E fokozat adományozása az adott hallgató számára.
 3. Minden tanár jogosult arra, hogy érvényes okból kifogásolja a hallgató távollétét. Az akadémiai és hallgatói ügyek helyettes dékánja dönthet úgy, hogy a hosszabb időszakot érintő rendkívüli körülmények miatt a hallgatót meghatározott időtartamra felmentik a tanfolyamok üléseiről.
 4. Minden tanuló köteles elkötelezni az összes tanfolyam találkozóját és vizsgálatát, amelyben a tanulmányi tervben (KRS) szerepel.
 5. Az indonéz büntető törvénykönyv értelmében tilos és egy másik tanuló vagy egy tanári tag vagy személyzet aláírása az osztályban vagy más célból való részvétel céljából bűncselekménynek minősül. Az a tanuló, akit azonosítottak úgy, hogy szándékosan más személy aláírását írta le az osztályban való részvételre, az adott kurzusba való beiratkozással megszüntethető.
 6. Csak a megfelelõen felöltözött hallgatók vehetõk be egy osztályba vagy egyetemi tevékenységbe a karon.
 7. Az ujjatlan felsők, pólók, rövid nadrágok, papucsok és minden átlátszó, szakadt vagy feltűnő ruhadarab szigorúan tilos az osztályban. Az előadónak teljes joga van arra, hogy elhagyja a hallgatót az osztálytól, ha azt találták, hogy nem felel meg a megfelelő ruházati szabványnak.
 8. A több mint 15 percet késő diákok semmilyen okból nem vehetők be az osztályba.
 9. Tilos a dohányzás az egyetemen minden kijelölt területen, és az osztályban való evés tilos.
 10. A mobiltelefonok általában tiltottak az osztályban és a vizsgálat során.
 11. Egy tanuló nem jegyezheti be az osztály-találkozó eljárásait a felelős tanár kifejezett hozzájárulása nélkül.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Kevesebb