Transznacionális jogi tanulmányok: a nemzetközi és az európai jog összefüggésben

Mélyrehatóan tanulmányozza az európai és a nemzetközi jog alapelveit, és ezen túlmutat, hogy megértse a jog szerepét a globalizálódó világban, valamint azokat a kihívásokat, amelyeket ez felvet a hagyományos szuverenitás és demokrácia elképzeléseinkhez. Az opcionális tanfolyamok lehetővé teszik a specializációt, és hogy az érdekei az emberi jogok, a gazdasági jog, az alkotmányos alapelvek, a biztonság és a terrorizmus, az egyenlőség és az igazságosság, vagy a határokon átnyúló jelenségek, például a globális felmelegedés és az internet, a Transznacionális Jog barátságos és változatos osztálya A tanulmányok segítenek elérni a jogi diplomát (LLM), amely tovább vezet a karrierjében.

Kiadja a programot, amely foglalkozik

Néhány példa a Master programjában foglalkozó kérdésekre:

 • Van-e olyan módja annak, hogy Európát a mozgás akadályai nélkül érjük el, miközben megőrizzük a nemzeti identitásokat és törvényeket?
 • Hogyan használják fel a kockázati és biztonsági elképzeléseket a nemzetközi jogban új jogi rendszerek létrehozására és a beavatkozások igazolására?
 • A gazdaság, a társadalom és az identitás európai válsága egy diszfunkcionális EU-ról szól, vagy céltalan és az utatól függő nemzetek válsága?
 • A nemzetközi és európai szintű jogalkotás hatékony, demokratikus és szükséges? Kinek érdekeit szolgálja?
 • Hogyan kapcsolódnak a közgazdaságtan, a politika és az egyéni jogok transznacionális szinten?

Tanulmányi program

A Transznacionális Jogi Tanulmányok egy teljes munkaidős, egyéves specializáció a Law LLM posztgraduális programban. Tantervének vonzónak kell lennie, ha európai és nemzetközi kérdésekkel kapcsolatos karriert szeretne folytatni, és ha szenvedélyesen kívánja feltárni a jogi politikai, gazdasági és társadalmi összefüggéseket. Ön követni fogja:

 • Európai és Nemzetközi Jog, egy intenzív, haladó szintű kurzus, amelyet együttesen tanítanak a nemzetközi és az európai jogtudósok.
 • Transznacionális emberi jogok és globalizáció, innovatív tanfolyam, amely feltárja, hogyan hatnak egymásra az emberi jogok védelme és a globalizáció folyamata.
 • További választott kurzusok, amelyek lehetővé teszik, hogy szakterületre szakosodjon, ha úgy akarja, mint a gazdasági jog (az EU belső piaci joga, a versenyjog, a nemzetközi kereskedelem és a befektetési jog), az emberi jogok és az egyenlőség (az emberi jogok védelme Európában, az EU anti - diszkriminációs törvény, irreguláris migráció) vagy a nemzetközi konfliktusokat körülvevő törvény (nemzetközi humanitárius jog, a nemzetközi jog politikája, a nemzetközi fegyverek joga).

Karrier kilátások

Mivel a transznacionális jogi szabályozás egyre sűrűbbé válik mind nemzetközi, mind hazai szinten, a transznacionálisan képzett ügyvédek iránti igény továbbra is növekszik. A hagyományos jogi szakmákon kívül (azaz az igazságszolgáltatásban és a nemzeti ügyvédekben) a transznacionálisan képzett ügyvédek számos szervezetben alkalmazhatók. A jövőbeni munkáltatók között szerepelnek az EU intézményei, az ENSZ, a nemzetközi szervezetek, a nemzeti kormányok, valamint a nemzetközi és nemzeti ügyvédi irodák. Ezenkívül a program kiváló választás, ha a diploma megszerzése után akadémiai karriert kíván folytatni. Összességében a transznacionális jogokra szakosodott hallgatók jó foglalkoztatási kilátásokkal rendelkeznek: Hollandiában, a saját országukban és a nemzetközi munkaerőpiacon.

Miért a VU Amsterdam ?

 • A specializáció megkülönböztető képessége az, hogy egyetlen programban egyesíti az európai jogot és a nemzetközi közjogot. Ez a megközelítés lehetővé teszi a transznacionális jogi kérdések széles körű és mélyreható elemzését.
 • A specializáció egyedülálló, mivel a törvényt és a jogrendszereket társadalmi jelenségként elemzi. A specializáció jó választás, ha érdekli a törvény társadalmi, politikai vagy gazdasági összefüggéseiben való megértése.
 • Rugalmasság és szabadság a tanulmányi program megtervezésében, lehetővé téve, hogy szakosodjon (az európai jog nemzetközi vonatkozásában). Megtervezheti programját a személyes preferenciáinak megfelelően, és úgy dönt, hogy a nemzetközi jogra, az európai jogra, a nemzeti jogra, az emberi jogokra, a gazdasági törvényre, a munkajogra és a szociális jogokra összpontosít, vagy ezeket a területeket összevonhatja
 • A szakterületen különböző nemzeti háttérrel és tudományággal foglalkozó előadókkal és kutatókkal találkozhat (lásd: rechten.vu.nl/faculty/).
 • Lehetőség van a transznacionális jogi tanulmányok kombinálására egy másik, a törvénnyel kapcsolatos specializációval, mint például a nemzetközi migrációs és menekültügyi törvény.
 • Az amszterdami élet megfizethető néhány más nagy európai városhoz képest.
 • Egy egyszerű és gyors eljárás létezik a tanulmányi vízum megszerzésére Hollandiában (további információt a Visa és biztosítás c. Részben talál.)
 • A mester elvégzése után tartózkodási engedélyt kérhet Hollandiában munkakeresés céljából (legfeljebb egy évig).

Felvételi követelmények

A pályázók jelentkezhetnek, akik Bachelor vagy azzal egyenértékű jogi diplomával rendelkeznek. A belépéshez engedélyre van szüksége a Felvételi Testülettől.

Az Ön alapképzettségét összehasonlítják és értékelik az Egyesült Királyság Naric összehasonlító rendszerén keresztül, és ha szükséges, a Nuffic összehasonlító és érvényesítő programokon keresztül. Különösen a nem uniós országokból származó hallgatóknak kell figyelembe venniük annak lehetőségét, hogy a nemzetközi jogi Bachelor diploma elégtelennek bizonyul ahhoz, hogy beiratkozzon erre a jogi magiszteri programra.

Ha rendelkezik olyan diplomával, amely releváns a folytatni kívánt specializáció szempontjából, akkor szintén jogosult lehet beiratkozni. Legalább egy jogterület ismeretével és betekintéssel kell rendelkeznie, legalább a VU jogi főiskolai végzettségének szintjén, és képesnek kell lennie arra, hogy ezt legalább 60 EK-val bizonyítsa befejezett jogi kurzusokon, illetve ismereteken és tapasztalatokon. az ezzel egyenértékű jog területén. Ezt a Felvételi Testület határozza meg.

Az Ön alapképzettségét összehasonlítják és értékelik az Egyesült Királyság Naric összehasonlító rendszerén keresztül, és ha szükséges, a Nuffic összehasonlító és érvényesítő programokon keresztül.

Tudja meg, hogy jogosult-e a jelentkezésre?
Kérdezze meg a felvételi fórumot (elérhetőségei a 'Kapcsolat' alatt).

Küldje el nekünk a következő dokumentumokat:

 • beolvasási oklevél vagy bizonyítvány a beiratkozásról
 • szkennelés (ideiglenes) átirat (ok)
 • a vonatkozó tanfolyamok leírása
 • választható: jelentés a vonatkozó tapasztalatokról, ideértve a felelősségi körök meghatározását
 • adja meg, mely szakirányt kíván folytatni

Az angol szakirányok esetében az angol nyelvtudásának legalább C1 szintűnek kell lennie (beleértve a beszédet és az íráskészséget is), hogy sikeresen részt vehessen a programban.

Felhívjuk figyelmét: további nyelvi követelmények vonatkozhatnak a vízumra vagy a tartózkodási engedélyre.

Alkalmazás

Alkalmazási lépések

 1. Ellenőrizze, hogy jogosult-e belépésre.
 2. Regisztráljon a mesterre a jelentkezés határideje előtt a Studielink segítségével, válassza a 'Law (Master)' lehetőséget.
 3. A regisztráció után megkapja a VUnet bejelentkezési adatait. Segítségért olvassa el ezt a dokumentumot.
  • Válassza ki azt a specializációt, amelyet a Vunetnél folytatni kíván.
   Ha két szakterületet kíván folytatni, akkor először vegye fel a kapcsolatot a tudományos tanácsadókkal, hogy tájékozódjon a specializációk kombinálásának követelményeiről. Később hozzáadhat egy további specializációt.
  • Töltse fel oklevelet (ha rendelkezésre áll).
  • Töltse fel (ideiglenes) hivatalos átiratát (PDF).
  • Töltse fel önéletrajzát
  • Töltse ki jelentkezését.
 4. Ezután jelentkezését a Felvételi Testület értékeli. A döntést általában a vétel iránti kérelemnek a VUnet-en történő kitöltését követő 3 héten kapja meg.
 5. Az alkalmazás állapotát a VUnet-en követheti.

Kérjük, ellenőrizze a teljes eljárást nemzetközi hallgatók vagy holland hallgatók számára.
Ehhez a mesterhez nem kell motivációs levelet, ajánlólevelet vagy dolgozatot benyújtania.

Praktikus információkat kap a program nyáron történő megkezdéséről.

Áttekintés Jog: Transznacionális jogi tanulmányok.

 • Az oktatás nyelve: angol
 • Időtartam: 1 év
 • A jelentkezés határideje: július 15-én vagy január 1-jén holland és EU-hallgatók számára. Április 1-jén vagy november 1-jén a nem EU-hallgatók számára.
 • Kezdő dátum: szeptember 1. vagy február 1.
 • Tanulmány típusa: Teljes munkaidő
 • Érdeklődési terület: Gazdaság, üzlet és jog
Program oktatási nyelve:
 • Angol

4 további kurzus Vrije Universiteit Amsterdam »

Utoljára frissítve Október 13, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
1 Év
Nappali
Price
2,083 EUR
az EGT-hallgatók számára. 14,600 EUR a nem EU / nem EGT-beli hallgatók számára.
Deadline
Kérj Információt
deadline for international students
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
deadline for international students
Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
deadline for international students
End Date