Mester Kár Jog

Általános információk

Program leírás

A mesterfokozat célja egy szigorú nyomozási profil felépítése, amely a kárjogi törvény fejlett kutatásain alapul európai és összehasonlító szempontból, és különös figyelmet fordít a szerződésen kívüli polgári jogi felelősségre, valamint az azon alapelvek elemzésének alapjaira, amelyek megfogalmazni a magánjogot, különös tekintettel a kortárs jog legjobb elmélete által javasolt tézisre.129557_rsz_man-in-black-holding-phone-618613.jpg

előadás

Miért tanulmányozza ezt a mestert?

A kárjogi egyetemi mesterképzési program, ellentétben a spanyol egyetemeken felkínált más témájú programokkal, az Oktatási és Tudományos Minisztérium hivatalos és ellenőrzött. Célja, hogy szigorú nyomozási profilot építsen ki a kárjogi jog fejlett kutatásain alapuló európai és összehasonlító perspektívából, különös tekintettel a szerződésen kívüli polgári jogi felelősség területére és az alapvető elemzések kidolgozására a Magánjog, különös tekintettel a kortárs jog legjobb elmélete által javasolt tézisre.

A diplomát a 2012–2013-as tanévtől folyamatosan oktatják spanyolul, bár néhány ajánlott anyagot angolul közzétesznek. A mester rugalmas felépítése, amely modulokon és két különlegességen alapul, megkönnyíti a hallgatót, hogy a programot saját érdekeihez és a szakmai tevékenység területéhez igazítsa. A tartalom fejlesztését és időbeli elterjesztését szintén kifejezetten arra tervezték, hogy alkalmazkodjon azoknak a hallgatóknak az igényeihez, akik egyetemi diplomát akarnak szerezni.

A programban tanító oktatószemélyzet azon szakemberekből áll, akik ezen a területen hosszú tudományos karriert folytatnak, mind a tudományos, mind a gyakorlati területeken. A Girona Egyetem Jogi Iskolája könnyű hozzáférést biztosít a tanárok számára, valamint egy teljes bibliográfiai gyűjtemény és a jogi információk legújabb technológiáival felszerelt könyvtár támogatását is kínálja. Egy olyan kis egyetemi város, mint Girona, kevesebb, mint egy órával a barcelonai és dél-franciaországi távolságra, lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy rendelkezésére álljanak az egyetemi oktatási források, anélkül hogy támogatni kellene a nagy városokban. Ezenkívül magában a városban és környékén a hallgató rendelkezésére áll egy komplett szabadidős, gasztronómiai és kulturális felszerelés, számos tevékenységgel, melynek célja a tartózkodás még jövedelmezőbb és élvezetesebbé tétele.

A diplomamunka (TFM), amellyel a mester befejezi, személyesen és telematikusan is bemutatható.

Általános információk

 • Mester neve: Mester a kárjogban
 • Hatály: Jog, gazdaság és üzlet
 • Típus: Kutatás
 • Jelölési egység: Európai és Összehasonlító Magánjogi Intézet
 • Tudományos titkárság: Jogi Iskola
 • Időtartam: 60 ECTS (42 oktatás és 18 TFM)
 • Naptár és ütemterv: Intenzív program (42 ECTS oktatás): 14 hét, januártól áprilisig. Órák: délutánokon, 15-től 21-ig. Ajánlott a TFM elvégzése a következő tanév során.
 • Ellátás: Teljes munkaidős
 • Modalitás: szemtől szemben
 • Tanítási nyelvek: spanyol
 • Helyek maximális száma: 30
 • Ár: Előzetes regisztráció: 30,21 euró. Helyfoglalás: 500 euró (a regisztráció alapján). Tandíj: 46,11 euró / hitel (65,87 euró / hitel az Európai Unión kívüli országok állampolgárai, nem a spanyol állam lakosai számára)

Képzési célok

A Girona Egyetem által felajánlott kárjogi egyetemi diplomamunka programjának célja a fejlett jogi képzés a polgári jogi felelősséggel közvetlenül összefüggő területeken. Két specialitással rendelkezik: az egyik a szerződéses és szerződésen kívüli felelősség magánjogában, a másik pedig a magánjogi elemzés alapjaiban; mindkettő lehetővé teszi a doktori fokozathoz való hozzáférést. A javaslat az európai magánjog és az összehasonlító jog képzését kínálja, amely nélkülözhetetlen minden magánjoggal foglalkozó kutató számára, valamint a magánjog alapjaiban, amely alapvető azok számára, akik a magánjog filozófiájának kutatásával kapcsolatos tudományos karriert kívánnak folytatni.

Belépés, belépés és regisztráció

Előzetes képesítés követelménye

Jogi vagy ahhoz kapcsolódó tantárgy oklevélének megszerzése, amely magánjogi képzést is magában foglal és magában foglalja a posztgraduális tanulmányokat. Figyelembe véve a program nemzetközi megközelítését, nincs külön helyfoglalás a külföldi hallgatók számára (alapképzettséggel rendelkező EHEA-tól vagy az EHEA-n kívüli külföldi oktatási rendszerek diplomáitól jóváhagyás nélkül, előzetes igazolással, amely képesíti a képzés szintjét) egyenértékű a megfelelő spanyol felsőfokú végzettséggel, és amelyek a kibocsátó országban lehetővé teszik a posztgraduális tanulmányokhoz való hozzáférést). Mindenesetre az egyetemi jogi végzettséggel rendelkező jelöltek preferenciális hozzáférést kapnak.

Belépés és regisztráció

A mesterfokozat eléréséhez be kell fejeznie az egyetemi előzetes regisztrációt. Az EU-n kívüli pályázóknak az első előzetes regisztrációs időszak alatt ajánlatos előzetes regisztrálást végezni annak biztosítása érdekében, hogy helyet kapjanak. Az előzetes regisztráció befejezése után a Mester Felvételi Tanács értékeli a hallgató tantervét annak biztosítása érdekében, hogy a jelöltek megfeleljenek-e a képzésük előrehaladásához szükséges odaadással. A nyelvtudást, valamint a kutatás vagy a szakmai tapasztalat terén elért korábbi érdemeket figyelembe veszik.

tanterv

modulok

1. modul: Polgári jogi felelősség

 • A polgári jogi felelősség joga: alapjai
 • Felelősség a kockázatért és a járművek forgalmáért
 • Felelősség a termékekért, az orvosi és egészségvédelemért, valamint a termékbiztonságért

2. modul: Kárjogi filozófia

 • A polgári jogi felelősségteszt episztemológiai alapjai
 • A kárjogi gazdasági elemzés

3. modul: A magánjog gyakorlati szempontjai

 • Biztosítási törvény
 • A közigazgatás családi felelőssége

Opcionális (útvonal szerint osztályozva)

Útiterv: A szerződéses és szerződésen kívüli felelősség magánjogi joga

 • Szerződésjog
 • Az alapvető jogok polgári védelme
 • Testkárosodás-értékelési rendszerek: összehasonlított alapok
 • Az európai fogyasztóvédelmi jog

Útiterv: A magánjogi elemzés alapjai

 • A polgári jogi felelősség indoklása és funkciói
 • Az okozati összefüggés filozófiai fogalmai
 • A kártérítési jog elosztó szempontjai
 • Szakértői bizonyítékok a polgári jogi felelősségről

Egyéb opcionális (mindkét útvonal)

 • A magánjog fő kérdései I.: Az európai jogi hagyomány
 • A magánjog II. Fő kérdése: szakmai esetleges események és polgári jogi felelősség

Mester tézisei

Karrier lehetőségek

A mester által javasolt képzés különösen hasznos azok számára, akik nemzetközi szakmai karriert kívánnak folytatni, akár hivatali irodákban, akár intézményekben vagy nem kormányzati szervezetekben, vagy a szakmai, állami vagy magánjogi gyakorlat felé. a sérülés A tudományos szempontból az európai és az összehasonlító magánjog képzése alapvető poggyász minden magánjoggal foglalkozó kutató számára, mivel kritikus képet és ismereteket nyújt a különféle rendszerek és modellek közötti különbségek strukturális okairól.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el des ... Tovább

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el desarrollo de la sociedad mediante la creación, transmisión, difusión y crítica de la ciencia, la técnica, las humanidades, las ciencias sociales y de la salud y las artes. Es motor económico y cultural de su entorno, y expresa la vocación de universalidad y de apertura a todas las tradiciones, avances y culturas del mundo. Kevesebb