Master in Law: Nemzetközi Technológiai Jog

Általános információk

Program leírás

A világ újragondolása: a törvény átalakítása?

A technológia olyan helyzeteket hoz létre, amelyek fantázia dolgai voltak, amikor a legtöbb törvényt létrehoztuk. Robotok, biotechnológia, autonóm járművek és fegyverek, valamint az adatok végtelen gyűjtése és összeroppantása - mit jelent emberi lény lenni? És hogyan viszonyulunk egymáshoz és a természeti világhoz? Ezeket a kérdéseket kénytelenek újból feltenni magunkról a technológiai fejlődés tükrében. A törvény formálja és tükrözi a talált válaszokat.

A nemzetközi technológiai jog és a nagy adatok, az emberi jogok és a biztonság alapfokú tanfolyamai mellett a következő témák közül választhat: nemzetközi fegyverjogi törvény, biotechnológia és törvény, robotok és mesterséges intelligencia, valamint blokklánc és zavaró technika.

Ön egy barátságos, hozzáférhető és nemzetközi tanár- és hallgatói csoport részét képezi, amely érdeklődik a szabályozás és a technológia határainak felfedezésében, és elvégzendő szakemberként végzi diplomáját, igényelhető tudással és készségekkel.

A Nemzetközi Technológiai Jog (ITL) a jogi LLM program specializációja a Vrije Universiteit Amsterdam .

Tanulmányi program

Az ITL egy teljes munkaidős, egyéves specializáció a Law LLM posztgraduális programban. A specializáció kötelező elemei:

 • Nemzetközi technológiai törvény (12 EK)
 • Nagy adatok, emberi jogok és emberi biztonság (EK 6. cikk)
 • Jogi módszerek (EK 6)
 • Diplomamunka (12 EC)


Ezen felül legalább az egyik ilyen kurzust választja:

 • Bioetika, technológia és jog
 • Európai fogyasztói jog a digitális társadalomban

És legalább egy ilyen kurzust választasz:

 • Törvény és etika a robotokra és mesterséges intelligenciára
 • Nemzetközi fegyvervédelmi törvény (lásd az alábbi képet)
 • Blockchain és egyéb zavaró üzleti-tech kihívások a törvényhez

A nemzetközi technológiai jog hallgatói és munkatársai meglátogatják a vegyi fegyverek tilalmának szervezetét (OPCW) Hágában.


12 magánszemély közül választhat a mesterképzés keretében felkínált sok választható közül, ideértve a fenti kurzusokat is. Gyakornoki vagy külföldi szakmai gyakorlatokat is végezhet.

Itt található két példa a programban kínált tanfolyamokra; ezek a specializáció kötelező elemei:

Nemzetközi technológiai törvény
Ez a kurzus keretet biztosít a nemzetközi technológiai jog specializálódásához, és megvizsgálja, hogy a technológia hogyan változtatja meg az emberiség kapcsolatát a fizikai (beleértve a társadalmi) világot, és hogy a törvény miként generálja, megkönnyíti vagy akadályozza ezeket a változásokat. A tantárgy végén az a cél, hogy megalapozott elmélete és elmélete és példái alapján rendelkezzenek arról, hogy a technológia hogyan változtathatja meg a természettel, az emberekkel, tárgyakkal és a társadalommal való kapcsolatunkat. Példák alapján megérti azt is, hogy a törvények és intézmények miként ösztönözhetik a technológiák fejlesztését, és irányíthatják a fejlődés irányát.

Big Data, emberi jogok és emberi biztonság
Ez a kurzus arra a kérdésre vonatkozik, hogy a digitális technológiákat és a nagy adatokat hogyan használják fel az emberi jogok és a biztonság területén hozott döntések meghozatalához, és hogy ezek a felhasználások miként teszik szükségessé a meglévő jogi normák és gyakorlatok alapvető tételeinek átgondolását. A tanfolyam elsősorban három emberi jogi és biztonsági területre összpontosít: nagy adat, társadalmi és büntető igazságszolgáltatás; a digitális technológiák használata a hadviselésben és a terrorizmus elleni küzdelemben; valamint a technológia használata a határigazgatásban és a migrációs jogban.

Karrier kilátások

Mint ITL diplomás, a feltörekvő technológiák szabályozását fogja használni, fejleszteni vagy kutatni. Jellemzően olyan ügyvédi irodákban, nemzetközi szervezetekben, mint az ENSZ, az EU vagy a nemzetközi technológiai szabályozók, a kormányok vagy a civil szervezetek dolgoznak.

Viszonylag kevesen vannak olyan ügyvédek, akik szilárd megértéssel és ismeretekkel rendelkeznek a feltörekvő technológiákkal kapcsolatos jogról, így a diplomások egy speciális és igényelt csoport részévé válnak.

Miért VU Amsterdam ?

VU Amsterdam jelentős és növekvő kutatócsoport és hallgató ad otthont a technológia, az internet és a jog területén. Lesz esélye arra, hogy kövesse érdeklődési körét, és tanuljon együtt hasonló gondolkodású diákokkal és tanárokkal, akik megosztják az ön lelkesedését.

Az ITL specializáció vadonatúj, és élvonalbeli kurzusokat tartalmaz, amelyek közül néhányat világszerte csak nagyon kevés egyetemen kínálnak. A tudósok és a jogi gyakorlatból származó emberek tanítanak majd Önnek, akik segítenek megérteni, hogy az elméletek és ötletek hogyan kapcsolódnak a technológiai és társadalmi fejlődéshez.

Tanulmányi társulás
A Digi Juridica a kari tanulmányi szövetség az Internet, az IKT és a szellemi tulajdonjogok hallgatói és a Nemzetközi Technológia Jogtudományi hallgatói számára. Az érdemi és társadalmi tevékenységek megszervezésével a Digi Juridica kapcsolatba hozza tagjait az üzleti közösséggel és egymással. A hallgatók ezáltal növelik hálózatát és jó képet kapnak a legális munkaerőpiacról.


A Digi Juridica-t 2015 decemberében hozták létre, mivel a hallgatók körében növekvő igény mutatkozik formális és informális, szellemi és informatikai tevékenységekre. A kezdeményezést nagy lelkesedéssel fogadták a kar hallgatói és tanárai, akikkel a Digital Juridica jó kapcsolatot tart fenn. A Digi Juridica karrier eseményeket, ügyvédi irodákba, más szervezetekbe és intézményekbe látogatásokat szervez, valamint informális rendezvényeket rendez a tagok számára is.

Felvételi követelmények

A pályázók jelentkezhetnek, akik Bachelor vagy azzal egyenértékű jogi diplomával rendelkeznek. A belépéshez engedélyre van szüksége a Felvételi Testülettől.

Az Ön alapképzettségét összehasonlítják és értékelik az Egyesült Királyság Naric összehasonlító rendszerén keresztül, és ha szükséges, a Nuffic összehasonlító és érvényesítő programokon keresztül. Különösen a nem uniós országokból származó hallgatóknak kell figyelembe venniük annak lehetőségét, hogy a nemzetközi jogi Bachelor diploma elégtelennek bizonyul ahhoz, hogy beiratkozzon erre a jogi magiszteri programra.

Ha rendelkezik olyan diplomával, amely releváns a folytatni kívánt specializáció szempontjából, akkor szintén jogosult lehet beiratkozni. Legalább egy jogterület ismeretével és betekintéssel kell rendelkeznie, legalább a VU jogi főiskolai végzettségének szintjén, és képesnek kell lennie arra, hogy ezt legalább 60 EK-val bizonyítsa befejezett jogi kurzusokon, illetve ismereteken és tapasztalatokon. az ezzel egyenértékű jog területén. Ezt a Felvételi Testület határozza meg.

Az Ön alapképzettségét összehasonlítják és értékelik az Egyesült Királyság Naric összehasonlító rendszerén keresztül, és ha szükséges, a Nuffic összehasonlító és érvényesítő programokon keresztül.

Tudja meg, hogy jogosult-e a jelentkezésre?
Kérdezze meg a felvételi fórumot (elérhetőségei a 'Kapcsolat' alatt).

Küldje el nekünk a következő dokumentumokat:

 • beolvasási oklevél vagy bizonyítvány a beiratkozásról
 • szkennelés (ideiglenes) átirat (ok)
 • a vonatkozó tanfolyamok leírása
 • választható: jelentés a vonatkozó tapasztalatokról, ideértve a felelősségi körök meghatározását
 • adja meg, mely szakirányt kíván folytatni

Az angol szakirányok esetében az angol nyelvtudásának legalább C1 szintűnek kell lennie (beleértve a beszédet és az íráskészséget is), hogy sikeresen részt vehessen a programban.

Felhívjuk figyelmét: további nyelvi követelmények vonatkozhatnak a vízumra vagy a tartózkodási engedélyre.

Alkalmazás

Alkalmazási lépések

 1. Ellenőrizze, hogy jogosult-e belépésre.
 2. Regisztráljon a mesterre a jelentkezés határideje előtt a Studielink segítségével, válassza a 'Law (Master)' lehetőséget.
 3. A regisztráció után megkapja a VUnet bejelentkezési adatait. Segítségért olvassa el ezt a dokumentumot.
  • Válassza ki azt a specializációt, amelyet a Vunetnél folytatni kíván.
   Ha két szakterületet kíván folytatni, akkor először vegye fel a kapcsolatot a tudományos tanácsadókkal, hogy tájékozódjon a specializációk kombinálásának követelményeiről. Később hozzáadhat egy további specializációt.
  • Töltse fel oklevelet (ha rendelkezésre áll).
  • Töltse fel (ideiglenes) hivatalos átiratát (PDF).
  • Töltse fel önéletrajzát
  • Töltse ki jelentkezését.
 4. Ezután jelentkezését a Felvételi Testület értékeli. A döntést általában a vétel iránti kérelemnek a VUnet-en történő kitöltését követő 3 héten kapja meg.
 5. Az alkalmazás állapotát a VUnet-en követheti.

Kérjük, ellenőrizze a teljes eljárást nemzetközi hallgatók vagy holland hallgatók számára.
Ehhez a mesterhez nem kell motivációs levelet, ajánlólevelet vagy dolgozatot benyújtania.

Praktikus információkat kap a program nyáron történő megkezdéséről.

Áttekintés alt = "Jog: Nemzetközi technológiai törvény.

 • Az oktatás nyelve: angol
 • Időtartam: 1 év
 • A jelentkezés határideje: július 15-én vagy január 1-jén holland és EU-hallgatók számára. Április 1-jén vagy november 1-jén a nem EU-hallgatók számára.
 • Kezdő dátum: szeptember 1. vagy február 1.
 • Tanulmány típusa: Teljes munkaidő
 • Szakterületek: A Nemzetközi Technológiai Jog az LLM jogi program szakterülete
 • Érdeklődési terület: Gazdaság, üzlet és jog
Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Tovább

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Kevesebb