Jogi MBA Képzések

MBA Képzések

A Jogi MBA egy jogi súlypontú Üzleti Ügyviteli mesterdiploma. A Jogi MBA diploma egyre fontosabbá válik, hiszen elengedhetetlen, hogy az üzleti vezetők és menedzserek szilárd jogi alapismeretekkel rendelkezzenek.

A Jogi MBA képzésen a hallgatók egyebek mellett tanulmányozzák a vállalati pénzügy, a szervezeti viselkedés, a stratégiai menedzsment, az adózás, az alkotmányjog és a törvényhozás jogi eseteit. A legtöbb MBA képzés lezárását egy átfogó szakdolgozat, vagy valamely egyéb összegző projekt jelenti.

A különböző jogi MBA képzések sokfélesége zavarba ejtő lehet, de ez ne szegje kedved! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb Jogi MBA képzésekkel.

Újonnan hozzáadott Jogi MBA-k

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Jogi MBA?

Mi az a Jogi MBA?
A Jogi MBA egy jogi súlypontú Üzleti Ügyviteli mesterdiploma. Sok jogi kar kínál kombinált, MBA/Juris Doctor diplomákat. Ezek a jogi diploma és MBA kombinációk lehetővé teszik a pályakezdők számára, hogy a szakvizsgát követően jogi pályára lépjenek, miközben az MBA versenyképes szakmai tudással látja el őket. A Jogi MBA képzések ideálisak azon hallgatók számára, akiket érdekel a vállalati jog, a vállalkozás, a tanácsadás vagy az üzleti élet.

Mik a Jogi MBA képzéssel járó előnyök?
A Jogi MBA-nak és a kombinált MBA/Juris Doctor képzéseknek számos előnyük van. Figyelemre méltó, hogy a Jogi MBA-t végzett pályakezdőket jogi diplomájuk kettős természetének köszönhetően kétszer annyi munkalehetőség várja. A Jogi MBA általában mindössze három éves. Számos jogi kar kínál részidős vagy online Jogi MBA diplomákat, melyek lehetővé teszik, hogy a hallgató dolgozzon tanulmányai mellet.

Mit tanulunk a Jogi MBA-n?
Attól függően, hogy a képzés kombinált MBA/Juris Doctor vagy Jogi MBA, a követelmények eltérőek lehetnek. A Jogi MBA képzéseken az alábbi kurzusok fordulhatnak elő: Számvitel és Pénzügy, Marketing, Stratégia, Emberi Erőforrások, Információs Rendszerek, Műveletek és Fenntarthatóság. Ezen kívül az alábbi választható kurzusok: Üzleti Jog, Összehasonlító Jogtudomány, Kereskedelmi Jog és Bankjog. A kombinált MBA/Juris Doctor képzések a szakvizsgához szükséges kurzusokat is tartalmazzák, mint például a Szerződés Jog, a Büntetőjog vagy a Kártérítési Ügyek.

Mennyibe kerül egy Jogi MBA?
A Jogi MBA-val járó költségek nagyban függnek a jogi kartól, a képzés típusától és helyszínétől. A leendő hallgatóknak számolni kell a tandíjjal és az olyan járulékos költségekkel, mint a lakhatás. Egyes jogi karok ösztöndíj lehetőségekkel támogatják az arra jogosult diákokat. A Jogi MBA költségeivel kapcsolatos további információkért fordulj az adott egyetemekhez!

Mik a Jogi MBA diploma követelményei?
A Jogi MBA-ra jelentkező hallgatóknak célszerű jó eredménnyel zárni vonatkozó egyetemi tanulmányaikat. Egyes egyetemek legalább két év szakmai tapasztalatot követelnek meg a felvételizőktől. Néhány Jogi MBA-n követelmény lehet a kutatómunka és egy szakdolgozat elkészítése. Más Jogi MBA képzések a program három éve során aktív szemináriumi munkát várnak a hallgatótól. Miért végezzem online a Jogi MBA-t?
Azok a diákok, akik nem tudják megoldani a lakóhelyük és az egyetem közti ingázást, vagy dolgozni szeretnének Jogi MBA-juk mellett, jelentkezhetnek online képzésre is. Világszerte a legrangosabb egyetemek kínálnak online Jogi MBA-kat, melyek a hagyományos, egyetemi képzéssel egyenrangú képesítést adnak. További információért az online Jogi MBA diplomáról és egyéb kérdésekről, lépj kapcsolatba az intézményekkel közvetlenül ezen a honlapon! Mi az az MBA/Juris Doctor duális diploma (dual degree)?
A kombinált MBA/Juris Doctor képzések akár négy évig is eltarthatnak, de számos előnnyel járnak. Egyes egyetemek esetében a hallgatóknak két jelentkezést kell benyújtaniuk: egyet a jogi karra és egyet a közgazdaságira vagy az üzletire. A legtöbb esetben az MBA kurzusokat az üzleti karon tartják, a jogi kurzusokat pedig a jogi karon.

Hol végezzem a Jogi MBA-t?
Világszerte számos rangos egyetem kínál Jogi MBA-kat. A Jogi MBA képzés remek alkalom lehet a külföldi tanulásra is. Kiemelkedő jogi képzéseket kínálnak Kanada, Franciaország, Jordánia, Libanon, Szaúd-Arábia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és sok más európai és nem európai ország egyetemei. Tudj meg többet a Jogi MBA képzésekről és a kombinált MBA/Juris Doctor diplomákról az alábbiakban!